Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

2019. november 19.

 • Erzsébet napja
 • Időjárás
 • 0.1http://www.wundergr.
 • Min / Max: 2 °C / 14 °C
 • Szélsebesség: 31 km/h
Vissza a Főoldalra

Híreink - Általános
 • Ők lettek a 2018. év kiemelkedő egészségügyi szakdolgozói
  2018.12.10. - MESZK Országos Szervezet - Híreink - : Általános

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara - számos közfeladat ellátása mellett - rendkívül nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elismerje az egészségügyben tevékenykedő kollégák legjobbjait. Mindannyiunk érdeke, hogy hazánkban elegendő egészségügyi szakdolgozó legyen, vonzó legyen a pálya, növeljük a szakma presztízsét.  Ennek szellemében, Ünnepi Díjátadó Gála keretében került sor a legjobb egészségügyi szakdolgozók elismerésére. Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere, rendezvényünk fővédnöke személyes jelenlétével és köszöntőjével tisztelte meg a díjátadón megjelent szakdolgozói kar tagjait. Ugyancsak jelen volt Dr. Beneda Attila, családpolitikáért felelős helyettes államtitkár, aki közreműködött a díjak átadásában. Ezen rendezvény alkalmával került sor az Emberi Erőforrások Minisztérium és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara között létrejövő stratégiai partnerségi megállapodás aláírására.

   

  Az „Év Kiváló Szakdolgozója” díj kortól, nemtől függetlenül bármelyik kamarai tag megkaphat. A nyertes e díj birtokában kivívja a szakmai köztestület tagságának elismerését, amelyet kimagasló, kitartó munkájával, emberi magatartásával, megbízhatóságával ért el.

  A díj nyertese 2018-ban: ÁDÁM ANETT, aki diplomás ápoló, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Sebészeti Osztályának főnővére. Elhivatottsága a szakma iránt már tanulmányai alatt megerősödött, diákként vállalva a kórházi munkát. Sebészeti szakma felé orientálódott. Rátermettsége, szakmai tudása, szakmaszeretet alapján nagyon fiatalon nevezték ki főnővérnek. Az intézményi minőségügyi rendszer kialakításában nagy feladatot vállalt, vállal. Főbb érdeklődési területe a decubitus ellátás, a krónikus sebkezelés vezető koordinátora, valamint sztómaterápiás nővér. A betegedukációs tevékenysége széleskörű. Városában kialakították az ILCO klubot, ahol elnökhelyettes. Otthoni szakápolási feladatokban is részt vesz. Gyakorlatvezetőként aktív részese a tanulók életének, a gyakorlatok megszervezésében, oktatásban. A hallgatóknak sebészeti szakápolástan jegyzetet írt. Kongresszusok, konferenciák előadója. Vizsgabizottsági tagként, szakértőként vesz részt a szakmai vizsgákon. Fontos számára a szakma fejlődése, érdekvédelmi tevékenysége. Területi alelnök, Számvizsgáló Bizottsági tag, jelenleg Etikai Bizottsági tagként vesz részt a köztestület munkájában.

   

  További helyezett: Pércsyné Fábián Krisztina (pszichiátriai főnővér, győri Petz Aladár Megyei Kórház)

   

  A jövő feltörekvő fiatal nemzedékének díja: „Az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója 2018” pályázat

  Idén hatodik alkalommal került sor a Kamara és a Literatura Medica Kiadó által „Az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója” pályázat meghirdetésére. Célunk volt az idősebb korosztály kiemelkedő képviselőinek „életmű-jellegű” elismerése mellett a szakdolgozói kar fiatalabb rétegét is jutalmazni. A díjjal ösztönözni szeretnénk a fiatal nemzedéket, meggyőzni őket arról, hogy munkájuk fontos, és hogy kitartásuk, emberségük, szakmai kiválóságuk vagy éppen valamilyen kezdeményezésük, saját szűk munkakörnyezetükben való napi helytállásuk nem hiábavaló. 

   

  A díj nyertese 2018-ban: Guczogi Gábor, aki a Szent György Kórház Sürgősségi Osztályának intenzív szakápolója, diplomás ápoló hallgató. Táncművészeti főiskolát végzett, majd egészségtan tanárként diplomázott, folyamatosan tanul és fejlődik. Pályamódosítását ápolónő édesanyja, gyógytornász párja is támogatta. Úgy érzi, ebben a hivatásában van itthon, ahol napi munkája példamutatásra ösztönzi. 2017-ben a MESZK szakmai versenyének országos győztesei lettek munkatársaival.  Feladatai mellett tanul és tanít az egészségügyi szakgimnáziumban. Nagy érdeklődéssel vállal szerepet az országos Skill labor projektben. Kollégái és a betegek mindig számíthatnak rá, kitűnő közösségformáló. A táncos, koreográfiák betanítására a mai napig felkérik. Büszke munkahelyére, a gyógyító team minden tagjára, akiktől tanulta és tanulja a szakmát, akikkel a napi eredményeket elérik a sürgősségi betegellátásban.

   

  További helyezettek Szabó Hajnalka (SE I. Belgyógyászati Klinika Hematológiai Részleg, osztályvezető főnővér) és Gránási Bettina (Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinika akut Stroke Osztály, ápoló)

   

  A csapatmunka, közösségek elismerésének díja: „Év Kiváló Szakdolgozói Közössége” díj

  A díj alapításának célja, hogy elismerje a szakmai közösségek munkáját, akik emberi magatartásukkal, szakmai elkötelezettségükkel, példaképül állíthatók. Tevékenységükkel, helytállásukkal méltán vívták ki kollégáik és a környezet elismerését, és ezzel növelték a szakma presztízsét.

   

  A díj nyertesei 2018-ban:

   

  Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály

   

  A szegedi sürgősségi ellátás mindig a figyelem középpontjába álló osztályán soha nem volt létszámhiány. A közel 90 egészségügyi szakdolgozó közösségi élete az egész klinikai központban irigylésre méltó, adminisztrátorok, egészségügyi szakdolgozók, beteghordók és orvos kollegák a munkán kívül is sok időt töltenek együtt. Nagy hangsúlyt fektetnek a szervezett oktatásra, a szakápolóképzés, a főiskolai oktatás és az MSc szintű APN képzés elméleti és gyakorlati területén. Többen vesznek részt képzésekben. A közösség egységben, egy személyként áll szinte bármilyen kezdeményezéshez, mely a munkahely szakmai és társadalmi elismerését még jobban növeli. Szoros összetartás jellemzi az osztály szakdolgozóit a beteg vagy a bajba került kolléga megsegítésében, saját idejüket, anyagi forrásaikat nem sajnálva.  Az osztály kiemelkedő közösségi munkát is végez Szeged város betegellátásában.

   

  MESZK Fejér Megyei Területi Szervezet különdíjjal elismert csoportja: a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szeptikus Részleg

   

  A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 30 ágyas Szeptikus Részlegén dolgozó ápolók munkája példaértékű, elismerésre méltó. Szívvel-lélekkel magas szakmai színvonalon dolgozó közösség. A magyar egészségügyi ellátásban egyedülálló mátrix jelleggel végzik munkájukat a manuális területen dolgozó orvosokkal, infektológusokkal, aneszteziológusokkal karöltve. Tudásukkal, emberségükkel az ápolói munka javát szolgálják. Tudományos üléseken előadásokat tartanak. Közösségük összetartó, mind a magánéletükben mind pedig a közös programok szervezésében is.

   

  Magyarország Kormánya 2018-at a CSALÁDOK ÉVÉNEK nyilvánította annak érdekében, hogy ebben az évben a magyar családok több figyelmet és támogatást kapjanak. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ehhez kapcsolódva pályázatot hirdetett „A legtöbb egészségügyi szakdolgozót adó magyar család” címre. Nagy megtiszteltetés, hogy kezdeményezésünk fővédnökségét Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr felvállalta.

   

  Az Országos Elnökség döntése alapján két család kerül jutalmazásra:

   

  A Komárom–Esztergom megyében élő Fekete – Kiss – Lutring család

  Családjukban 12 fő igazolható egészségügyi szakdolgozó van, és ezzel ők adják jelenleg is a legtöbb, összesen 8 jelenleg is aktív egészségügyi szakdolgozót a hazai egészségügynek. A család Komárom-Esztergom megye különböző egészségügyi és gondozó intézeteiben tevékenykedik. A fiatalabb családtagok budapesti egészségügyi intézetekben vállaltak munkát. Feketéné Kiss Csilla anyai ágán orvosokat is találunk: gyermekgyógyász, szülészorvos, kutatóorvos, háziorvos. A család meghatározó személyisége Honvári Istvánné, mindenki "Hajni nénije", aki a tatabányai Egészségügyi Szakközép és Szakiskolában szakoktatóként dolgozott, jelenleg aktív nyugdíjas.

   

  Szolárd Józsefné és családja Pest megyéből

  A Szolárd Józsefné és családja 16 fő igazolható egészségügyi szakdolgozót adott az egészségügynek, akik közül 2 fő dolgozik jelenleg is szakdolgozóként a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban, valamint 2 fő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézményekben. A családtagok munkaköre szerteágazó volt: boncmester, mentőápoló, szülésznő, ápoló, szociális nővér, védőnő, gyermekápoló is megtalálható közöttük.  A pályázó, Szolárd Józsefné így nyilatkozott: "Ilyen családi háttérrel nem volt kérdés, hogy mi leszek, ha nagy leszek".

   

  Az idei évben a „VELED MÁSOKÉRT” a szakdolgozók utánpótlásáért indított kamarai kampány filmforgatásában résztvevő szereplőket is köszöntöttük, akik fáradságot nem kímélve, professzionális módon adták vissza önmagukat, hivatásukat a film történetében. A filmet a YouTube-n közel 42 000 személy látta, mindemellett az ország fő városaiban, községeiben több ezer általános és középiskolás tekinthette meg különböző pályaválasztással kapcsolatos rendezvényen.

   

  2013 óta minden évben köszöntésre kerülnek azok a 75, 80, 85, 90 éves jubiláló szakdolgozó kollégák, akik mai napig aktívan tevékenykednek az egészségügy valamely területén és kamarai tagsággal is rendelkeznek.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

  ŐK lettek a 2018. év kiemelkedő egészségügyi szakdolgozóipdf2018.12.10.

Vissza


Kérjük tagjainkat, hogy nyilvántartott adataikat ellenőrizzék, és a hibás, vagy idejétmúlt adatokat javítsák!

Adatfrissítés
Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége

Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
Kedvezmény-ajánló