Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Egészségügyi
Szakdolgozói Kamara

Kérjük tagjainkat, hogy nyilvántartott adataikat ellenőrizzék,
és a hibás, vagy idejétmúlt adatokat javítsák!

Adatfrissítés
Vissza a Főoldalra

Aktualitások

 • Kérdőív az egészségügyi dolgozók mentális egészségéről
  2021.12.06.

  Kérjük, töltse ki az ELTE kutatását az egészségügyi szakdolgozók mentális egészségéről a SARS-COVID19 alatt. 

   

  Tisztelt Tagtársaink!

   

  Az ELTE kutatását szervezők levelét tolmácsoljuk Önöknek:

   

  "

  Tisztelt Kolléga!

   

  Egy tudományos kutatásban való részvételhez szeretnénk a segítségét kérni. 

   

   Mára már biztos, hogy a pandémia elmúlt másfél évében akár szakemberként, akár magánemberként, de találkoztunk a COVID-19 pandémia okozta stresszel. A szokatlan helyzet mindannyiunk életére kihatással van. Kutatásunk  célja, hogy képet kapjunk a SARS-COVID19 pandémia időszakában az orvosok és egészségügyi dolgozók mentális egészségéről.

   

  Követéses vizsgálatunk első adatfelvétele ez év januárja és márciusa között zajlott, több ezer Kolléga részvételével. Ismételt adatfelvételünkkel a 4. hullám kritikus időszakában is szeretnék képet kapni az egészségügyi dolgozók mentális egészségéről. Azok az egészségügyi dolgozók, akik már kitöltötték a tesztet, a kérdőív ismételt kitöltésével segíthetik a vizsgálatot, hogy folyamatában is megítélhető legyen a megterhelő munka mentális egészségre gyakorolt hatása. 

   

   A kutatásban való részvétel önkéntes, bármikor indoklás nélkül megszakítható. 

   

  A kérdőív kitöltése 5-10 percet fog igénybe venni. 

   

  A kutatás során kapott eredményekről később publikációk jelennek meg, és tudományos konferenciákon kerülnek ismertetésre. A kutatás során teljes névtelenséget biztosítunk az Ön számára, a kutatás során nyert adatokat csak összesítve kezeljük.   

   

  A kérdőív kitöltői között 15 db 20.000 Ft-os Media Markt utalványt sorsolunk ki. 

   

  A kérdőív az alábbi linken érhető el:

  https://elteppk.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5hZR0qprsyOb6jX

   

  Ha bármilyen kérdése, észrevétele lenne a kutatással kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a covid_mental@ppk.elte.hu e-mail címen!

   

   

   

  1. Pigniczkiné Rigó Adrien PhD.

  pszichológus

  ELTE Pszichológiai Intézet

  Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszék 

   (a vizsgálat vezetője)

   

  1. Spányik András

  szakorvos

  ELTE Pszichológiai Intézet

  Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszék 

   

  Demetrovics Zsolt PhD., DSc.

  pszichológus

  ELTE Pszichológia Intézet

  Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszék

   

  1. Simon Dávid PhD.

  orvos, szociológus

  ELTE Társadalomtudományi Kar

  Statisztika Tanszék

  "

 • Szolgálati elismeréssel kapcsolatos intézkedések
  2021.12.02.

  A Magyar Közlönyben megjelent 664/2021. (XII. 1.) Kormányrendelet értelmezése tagtársaink számára.

  Tisztelt Tagtársaink!

   

  Örömmel tájékoztatjuk Önöket,

  hogy a Magyar Közlöny 218 számában megjelent a 664/2021. (XII. 1.) Kormány rendelete az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személyek szolgálati elismerésével kapcsolatos egyes intézkedésekről.

   

  2021. december másodikán hatályba lépett a 664/2021. (XII.1.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személyek szolgálati elismerésével kapcsolatos egyes intézkedésekről.

   

  I.A rendelet szerint, ha az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személynek a szolgálati ideje az egészségügyi szolgálati jogviszony létrejöttét követően elérte, vagy meghaladta a szolgálati elismerésre jogosító 25-, 30-, vagy 40 évet jogosult a szolgálati elismerése az alábbiak szerint:

  1. § [Szolgálati elismerés]  

  (1) A huszonöt, harminc-, illetve negyvenévi egészségügyi szolgálati jogviszonnyal rendelkező egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személynek szolgálati elismerés jár.

  (2) A szolgálati elismerés

  1. a) huszonöt év jogviszony esetén kéthavi,
  2. b) harminc év jogviszony esetén háromhavi,
  3. c) negyven év jogviszony esetén öthavi

  illetményének megfelelő összeg.

   

  Fontos, hogy csak azok az időtartamok vehetők figyelembe a szolgálati elismerés megállapításánál, amelyek a fizetési fokozat megállapításakor figyelembevételre kerültek.

   

  1. A szolgálati elismerés kifizetésére vonatkozó szabályok

   

  1. 2021. december 31-ig ki kell fizetni a szolgálati elismerést, ha a jogosultság megállapításához szükséges szolgálati idővel már a Rendelet hatályba lépésekor (2021.12.02.) rendelkezett az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy.

   

  1. Amennyiben a jogosultság megállapításához szükséges szolgálati idővel a rendelet hatályba lépesekor még nem rendelkezett az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy, részére a szolgálati elismerésre való jogosultság beálltát követő hónap utolsó napjáig kell kifizetni.
  2. Ha az egészségügyi jogviszonyban álló személy szolgálati jogviszonya nyugdíjazás miatt szűnik meg, részére a megszűnés évében esedékessé váló szolgálati elismerést az utolsó munkában töltött napon kell kifizetni.

   

  1. A szolgálati elismerés több egészségügyi szolgáltatónál fennálló egészségügyi jogviszony esetén is csak egy alkalommal illeti meg az egészségügyi jogviszonyban álló személyt.

   

  III. Nem fizethető ki a szolgálati elismerés az alábbi esetekben

   

  1. Már megkapta a szolgálati elismerésnek a Rendelet alapján számított fokozata szerinti összegét, vagy a jogviszonyban töltött ideje alapján annak megfelelő jubileumi jutalmat a korábbi jogviszonyában.
  2. A Rendelet hatályba lépésekor már nem áll egészségügyi szolgálati jogviszonyban.

   

  1. Egyéb fontos rendelkezés

   

   Ha az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy egyidejűleg a  szolgálati elismerés több fokozatára is jogosult lenne, csak a  magasabb fokozat szerinti szolgálati elismerés fizethető ki számára.

 • Elhunyt Dr. Hegyi Zsuzsanna
  2021.11.26.

  Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Hegyi Zsuzsanna köztestületünk Baranya Megyei Területi Etikai Bizottságának elnöke 2021. november 24-én 47 éves korában elhunyt.

  Nyugodjon békében! Emlékét szívünkben megőrizzük!

 • Oltásfelvétellel kapcsolatos segítségnyújtás egészségügyi szakdolgozóknak
  2021.10.13.

  Az alábbi anyagokkal (WHO, MESZK VIII. Kongresszus) szeretnénk segíteni kollégáinkat az oltás/harmadik oltás felvételének ajánlásában a népesség részére.

   

  1. A WHO és a MESZK közös Konferenciájáról készült videót ide kattintva tekintheti meg:

  Kommunikáció a betegekkel a COVID-19 oltásról: Bizonyítékokon alapuló útmutatás a betegekkel történő hatékony beszélgetésekhez a COVID-19 vakcina felvételének elősegítéséhez. 

   

  2. MESZK VIII. Szakdolgozói Tudományos Kongresszuson Dr. Falus András DSc, immunológus, professzor emeritus, akadémikus az alábbi harmadik oltással kapcsolatban tartott prezentációjának összefoglalója:

   

 • E-továbbképzések átmeneti leállása
  2021.11.18.

  A MESZK e-továbbképzés felülete 2021.december 1-től nem lesz elérhető 2022. 01.31-ig!

   

  Tisztelt Tagtársaink!

   

  Átalakítás miatt a MESZK e-továbbképzés felülete nem lesz elérhető, így a továbbképzéseket november 30-ig áll módjukban elvégezni.

  Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!

   

  E-továbbképzések felülete: https://www.doki.net/tarsasag/meszk/bejelentkezes.aspx?c=url&u=elearn/e_szem_lista.aspx

 • Válaszlevél az EMMI-től
  2021.11.15.

  Prof. Dr. Horváth Ildikó államtitkár asszony válaszlevele a MESZK megkeresésére, a veszélyhelyzet alatt tartandó Küldött- és Közgyűlésekről.

   

   

  Kamaránk 2021. október 04-én küldött megkeresésére érkezett hivatalos EMMI állásfoglalást az alul találhaló pdf fájlban olvashatják.

 • MESZK béremeléssel kapcsolatos médiamegjelenései
  2021.10.27.

  Folyamatosan frissülő listánkon megtekintheti a Kamara béremeléssel kapcsolatos médiamegjelenéseit. 

   

  Tisztelt Tagtársunk!

   

  A folyamatosan frissülő listánkan az alul található csatolmányra kattintva érhetik el.

 • Szociális Munka Napja 2021
  2021.11.12.

  Tiszteletet köszöntjük a szociális szféra dolgozóit a Szociális Munka Napján!

   

  Immár 15 éve, hogy november 12-ét, a Szociális Munka Napját munkaszüneti nappal ünneplik az ágazat dolgozói. Ünnepeljük őket mi is, hiszen az egészségügy, az ápolás, a szociális munka szorosan összefonódik a hétköznapi feladatok során, az esetek nagy részében egymásra is épül.
   
   
  A segítő foglalkozást gyakorló kollégáink jók ismerik a láthatatlanság érzését, a közösségünkhöz tartozó szociális dolgozók talán még ettől is közelebbről ismerik ezt a folyamatot. Ők azok, akik a gond idején kerülnek előtérbe, az idősellátásban, a család- és gyermekvédelem területén, és minden olyan szakterületen, ahova az emberek csak akkor jutnak el, amikor segítségre szorulnak.
   
   
  A szociális munka is egyfajta szolgálat, és a kihívásokra empatikus, gondoskodó választ csak a hivatástudattal élők tudnak adni. A társadalom is ismeri ezeket a kihívásokat, csak megismerni nem akarja őket. Kényelmesebb nem venni tudomást arról, hogy vannak bajba került honfitársaink, hogy vannak támogatásra, ellátásra szorulók, mentálisan sérültek, különféle betegségtől szenvedők, idősek, akiknek sokszor a hátteret, a túlélést, az életet és számos esetben a családot biztosítják a szociális szakemberek.
  Minden velük kapcsolatba kerülő ember egy sors, egy élet, egy történet. A szociális dolgozók munkája összefonódik velük, így ez az ő életük, sorsuk és történetük is.
   
   
  Tiszteletet, megbecsülést érdemel ez a munka! Köszönjük, hogy vagytok!
 • Egyéb szervezetek beszámolási kötelezettsége
  2021.12.01.

  Az egyéb szervezetek - így a köztestületek - beszámolási kötelezettségét a 479/2016. (XII.28.) Korm. rendelet szabályozza.

  A Kormányrendelet szerinti mérleg és eredménykimutatást a melléket dokumentum tartalmazza.

  A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet

 • AquaChallenge
  2021.09.23.

  Az Aqua Challenge jó lehetőség arra, hogy bárki megtapasztalja: egyetlen apró változtatással is nagy lépést tehetünk az egészségesebb életmód felé. A kihívás teljesítése erőt, lendületet adhat további, az egészség megőrzését támogató terveink megvalósításához.

 • Beszámoló a XXIII. Országos Szakellátási és XVIII. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferenciáról
  2021.09.23.

  Beszámoló a 2021. szeptember 15-17 között megrendezett balatonfüredi a XXIII. Országos Szakellátási és a XVIII. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferenciát. Az erről készült beszámolónkat olvashatják.

 • Ingyenes páros belépő a Budapest Parkba
  2021.09.16.

  A Budapest Park szervezői ingyenes páros belépőt biztosítanak kijelölt koncertjeikre minden egészségügyi szakdolgozó számára.

  Tisztelt Tagtársaink!

   

  A Budapest Park szervezőinek levelét tolmácsoljuk:

   

  "A Budapest Park nevében szeretnénk megköszönni az egészségügyben végzett fáradhatatlan, kitartó munkájukat. Az alábbi listában szereplő koncertekre várjuk önöket szeretettel. Ezen eseményekre minden egészségügyi dolgozó számára ingyenes páros belépőt biztosítunk, amelyet az alábbi linkeken tudnak igényelni:

  A tiszteletjegyek száma korlátozott, és igénylésük érkezési sorrendben történik.

   

  Ezúton is köszönjük Önöknek a munkájukat! Reméljük, lehetőségük lesz kicsit kikapcsolódni nálunk!

   

  Köszönettel a Budapest Park csapata nevében:

  Veres Tamás
  Program Director "

   

  AZ INGYENES BELÉPŐJEGYHEZ ELÉRHETŐ KÓDOT BEJELENTKEZÉS UTÁN TEKINTHETI MEG A MESZK.HU OLDALON: SZOLGÁLTATÁSOK/ KEDVEZMÉNYEK/ BUDAPEST PARK

 • Elindult a jelentkezés a 2021. MESZK Tagozati Napra
  2021.09.14.
  2021. november 12. (péntek) a Lurdy Házban kerül megrendezésre a MESZK Tagozati Nap „Ezerarcú kapcsolat- Szakmai kapcsolatrendszerek az egészségügyi ellátás folyamataiban” címmel. Jelentkezzen Ön is!

   

  A részletes rogramot az alul található csatolmányra kattintva érheti el.

  TAGOZATI NAP „Ezerarcú kapcsolat- Szakmai kapcsolatrendszerek az egészségügyi ellátás folyamataiban”

  Időpont: 2021. november 12. (péntek)
  Helyszín: Lurdy Ház I. emelet 6-os terem,
  Budapest IX. kerület, Könyves Kálmán krt. 12-14.
  Megközelíthetőség: M3 metróval a Népliget megállóig, 1-es villamossal 3 megálló a Rákóczi híd irányába

  A Tagozati Nap 19 szabadon választható továbbképzési pontra lett minősítve!
  Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tud: https://forms.gle/nnDpbaoVnf6hZRPr5
  Jelentkezési határidő: 2021. november 04.


  A rendezvény minősítése 19 kreditpont az alábbi szakmacsoportok képviselőinek: felnőtt ápolás és gondozás ● gyermek ápolás és gondozás ● sürgősségi ellátás ● laboratóriumi diagnosztika ● képi diagnosztika ● általános és elektrofiziológiai asszisztencia ● fogászati ellátás ● gyógyszertári ellátás ● mozgásterápia és fizioterápia ● műtéti ellátás ● szülészeti ellátás ● védőnői ellátás, rehabilitációs és életvezetést támogató ● közegészségügy és népegészségügy ● dietetika ● egészségügyi menedzsment ● természetgyógyászat

  Regisztrációs díj:
  Kamarai tagoknak: ingyenes
  Nem tagoknak: 5.000.-Ft

  Nem kamarai tagoknak a regisztrációs díjat a helyszínen kell fizetni. A pontról szóló igazolást kamarai tagjaink számára kizárólag az utolsó előadás után áll módunkban kiadni.

   

  Amennyiben a koronavírus  következtében a személyes részvételhez kötött rendezvények elmaradnak, a Tagozati Nap online formában kerül megrendezésre minden jelentkező számára.

   
   
  További információ: Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaránál
  Tel.: 1/323-2070
  e-mail: meszk@meszk.hu
 • MESZK VIII. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus beszámoló
  2021.09.13.

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2021. szeptember 2. és 4. között immár nyolcadik alkalommal rendezhette meg a Szakdolgozói Tudományos Kongresszusát, Siófokon a Hotel Azúrban.

   

  Képes Beszámolónkat ide kattintva tekinthetik meg:

  https://www.doki.net/tarsasag/meszk/docread.aspx?r_id=313032303334

 • Nekem Szól! pályázati felhívás
  2021.09.13.

  Nekem Szól! Egészségértés Díj célja, hogy minden évben lehetőséget biztosítson a legjobb, leginnovatívabb egészségértést fejlesztő programok elismerésére. Pályázzon Ön is október 10-ig!

   

  További feltételek és információk az alábbi weboldalon: http://www.nekemszol.hu/

  PÁLYÁZÓK KÖRE:

   Az Egészségértés Díjra természetes személyek és szervezetek (jogi személyiségtől függetlenül állami intézmények, gazdálkodó szervezetek, egyéb társadalmi szervezetek) pályázhatnak valamely általuk kezdeményezett vagy megvalósított, 2020. október 1. és 2021. Október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató aktivitással.

   

  PÁLYÁZHATÓ KATEGÓRIÁK:

  
1. Egészségügyi intézmények és egészségügyi szakemberek: Bármilyen egészségügyi intézmény (így például kórház, orvosi rendelő, gyógyszertár, egyéb rendelőintézet) és szakember (például háziorvos, szakorvos, gyógyszerész és más egészségügyi végzettségű szakember) által indított, az egészségértés javítását szolgáló projektek.

  2. Társadalmi szervezetek, egyéb állami és gazdálkodó szervezetek és szakembereik, média és kommunikációs ipar szereplői: Bármilyen betegszervezet, civil szervezet, alapítvány, nevelési-oktatási intézmény által indított, az egészségértés javítását szolgáló innovatív projektek. Továbbá bármilyen nyomtatott, online, rádiós, illetve televíziós sajtóorgánum műsora, illetve munkatársai, szabadúszó újságíró, közösségi média bármely felületén egészségértést fejlesztő tartalomgyártást folytató blogger, influencer, valamint kommunikációs, reklám –és médiaügynökségek által indított innovatív projektek.

   

  BENYÚJTÁSI HATÁRIDŐ: 2021. 10.10. 24:00-IG.

   PÁLYÁZATI ANYAGOK:

  A pályázatokat kizárólag elektronikus úton várjuk a www.nekemszol.hu oldalon keresztül, 2021. 2021. 10.10. 24:00-ig.

  A BEKÜLDENDŐ PÁLYÁZATI ANYAG HÁROM RÉSZBŐL ÁLLHAT:


  1. Pályázati űrlap: A nevezésnek tartalmaznia kell a hiánytalanul kitöltött online Pályázati űrlapot, amely kizárólag elektronikus úton a www.nekemszol.hu oldalon érhető el.

  2. Projekt bemutatása: Ez a dokumentáció segíti a projekt pontos megértését és megismerését. A kapcsolódó dokumentációt kizárólag a www.nekemszol.hu oldalon keresztül várja a zsűri.

  3. Fotók, videók: A pályázathoz kapcsolódó egyéb dokumentációkat, így pl. fotókat, kiadványokat, videómegosztó felületre feltöltött videók linkjeit a www.nekemszol.hu a pályázati felületen leírtak szerint kérjük elküldeni.

   

  HIÁNYOSAN KITÖLTÖTT PÁLYÁZATI ŰRLAP ESETÉN A NEVEZÉS ÉRVÉNYTELEN!

  A pályázati anyag nem tartalmazhat más személy részére szerzői jogi oltalom alá eső művet – kivéve, ha a jelen pályázati kiírás feltételei egyebekben teljesülnek –, illetve jogszabályba, így különösen egészségügyi jogszabályba ütköző tartalmakat.

  A pályázatra való jelentkezéssel a pályázó szavatolja, hogy a pályázatra beküldött dokumentumok és az azokban megjelölt szellemi alkotások és szerzői művek (pl. weboldalak, videók, stb.) saját szellemi termékei, vagy ezek tekintetében rendelkezik azon jogosultsággal, hogy felhasználásukkal a pályázaton részt vegyen, és a jelen pályázati feltételekben foglaltak szerint azok tekintetében az AIPM részére további felhasználási engedélyt adjon. Pályázó szavatolja továbbá, hogy a pályázati anyagok tekintetében harmadik személynek nincs olyan, szellemi alkotáshoz fűződő vagy személyiségi joga, amely a pályázaton való részvételt, valamint a pályázati anyagok jelen pályázati kiírásban foglaltak szerinti felhasználását kizárná vagy akadályozná.

   

  PÁLYÁZAT RÉSZEI:

  
A www.nekemszol.hu weboldalon elérhető pályázati űrlap hiánytalan kitöltése, mellékletek feltöltése az űrlapon leírt paramétereknek megfelelően.

  A pályázati törzsanyag: 1 darab PowerPoint (.ppt) formátumú fájl, maximum 10 slide terjedelemben (Mobil applikáció esetében letöltési linket, online elérhető videók, kiadványok, egyéb megjelenések esetén a linkeket a .ppt prezentáción belül kérjük benyújtani).

   

  PÁLYÁZAT MENETE

  1. Az online pályázati űrlap, a nevezési feltételek és a határidők elérhetőek az www.nekemszol.hu honlapon.

  2. A hiánytalanul kitöltött pályázati űrlapot és a benyújtandó anyagokat elektronikus úton a www.nekemszol.hu felületen át kérjük elküldeni 2021. augusztus 25. 00:00 órától 2021. október 10. 24:00 óráig. E-mailben vagy postai úton pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

  3. Valamennyi érvényes pályázati anyagot szakértő zsűri bírálja el.

  4. A Nekem Szól! Egészségértés Díj 2021 eredményhirdetésére 2021. év végén kerül sor, a pontos időpontot később hirdetjük meg. A díjazottak neveit közzétesszük a www.nekemszol.hu oldalon, valamint a Nekem Szól! Facebook-oldalon.

   

  A PÁLYÁZATOK ÉRTÉKELÉSÉNEK SZEMPONTJAI

  1. A szempontok a következő súlyozással számítanak az elbírálás során:

  • Szakmai tartalom:30% (Egészségügyi szakmai tartalom, Hitelesség, Információ tartalom/információ részletesség).
  • Innováció és kreativitás:20% (Innovativitás, az ötlet újdonsága, az egyediség mértéke)
  • Megvalósítás, kommunikáció, felhasználóbarátság:50% (célcsoportnak megfelelő kommunikációs csatornák és eszközök használata,
közérthetőség, könnyű használhatóság és/vagy adaptálhatóság).

  3. A zsűrizés kétfordulós: Az első fordulóban minden zsűritag 200-ig terjedő skálán pontozza a pályázati anyagokat. A pontozás nem nyilvános. 130-as átlag alatti pontot elérő pályamű nem kerül fel a szűkített listára. A zsűritagok egyéni döntései alapján a zsűri közösen határozza meg a kategóriák legjobb 5 (összesen 10) pályaművéből álló szűkített listát. A szűkített lista kihirdetése a Nekem Szól! Egészségértés Díj hivatalos Facebook oldalán, a www.nekemszol.hu honlapon keresztül, valamint az érintett pályázók közvetlen, email-en keresztül történő értesítésével történik. A második fordulóban a zsűri közösen választja ki a díjazottakat.

  4. Minden kategóriában egy nyertes kerül kihirdetésre. A zsűri ezen kívül különdíja(ka)t is kiadhat, az egyes kategóriákba nem sorolható, de a pályázat céljait sikeresen támogató pályaművek esetében.

  5. KÜLÖNDÍJ - Egészségértés - Fókuszban az élethosszig tartó egészség: Az egészség élethosszon át tartó megőrzését, az erre való törekvést célul kitűző pályaművek legkiemelkedőbbje nyeri el a Nekem Szól! Egészségértés Díj 2021 különdíját.

  6. KÖZÖNSÉGDÍJ: A szűkített listára került legjobb 10 pályamű közül a közönség a www.nekemszol.hu honlapon választhatja ki a számára legjobb, leginnovatívabb projektet, amely közönségdíjban részesül. A 10 pályamű egy időben kerül megosztásra a www.nekemszol.hu honlapon. A közönségdíjat az oldalon legtöbb szavazatot begyűjtő pályamű nyeri el.

  7. A zsűri fenntartja a jogot arra, hogy egyes kategóriákban ne válasszon nyertest.

  8. A zsűri fenntartja annak jogát, hogy a megítélése szerint nem megfelelő kategóriába érkező nevezést átsorolja másik kategóriába.

   

  nsz2

   

  DÍJAZÁS

   1. Minden kategóriában egy nyertes pályázó lehet.

  2. Az 1. “Egészségügyi intézmények (…)”, 2. “Társadalmi szervezetek (…)” kategóriák nyertesei bruttó 500 000 Ft pénzdíjban és oklevélben részesülnek.

  3. A Nekem Szól! Egészségértés Díj 2021 különdíjának nyertese bruttó 500 000 Ft pénzdíjban és oklevélben részesül.

  4. A Nekem Szól! Egészségértés Díj 2021 közönségdíjának nyertese bruttó 500 000 Ft pénzdíjban és oklevélben részesül.

  A pályaművek bemutatása: A szűkített listán szereplő legjobb 10 pályamű, valamint a díjazott pályázatok rövidített formában bemutatásra kerülnek a www.nekemszol.hu oldalon, a Nekem Szól! Egészségértés Díj hivatalos Facebook oldalán, hírlevelekben és nyomtatott anyagokban, valamint egyéb média felületeken. Erre tekintettel a pályázó a pályamű beküldésével határozatlan időre szólóan, ellenszolgáltatás nélkül feljogosítja az AIPM-et arra, hogy a pályázattal összefüggésben a pályaművet (vagy annak részeit, kivonatait, stb.) az általa vagy az AIPM megbízásából eljárva bármely harmadik személy által üzemeltetett weboldalon, közösségi média felületen, bármely nyomtatott vagy online médiatartalomban, illetve lineáris és lekérhető médiaszolgáltatásban közzétegye, illetve ilyen közzétételre harmadik személyeknek engedélyt adjon.

  A pályázatra való jelentkezéssel az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info tv.) 5. § (1) bekezdésének a) pontja szerint a pályázó kifejezett és önkéntes hozzájárulását adja, hogy az AIPM-mel közölt személyes adatait az AIPM a pályázat lebonyolítása érdekében kezelje, ide értve a nyertesek nevének a www.aipm.hu honlapon történő közzétételét is.

   

  TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

  Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM)

  Shalaby Kinga

  Telefon: 06 70 672 6363

  Email: info@nekemszol.hu

  www.nekemszol.hu

 • Fessük meg az ország szívét a Mentőkért! – futás a mentők lelki egészségéért
  2021.09.13.

  A szív világnapja alkalmából országos futómaratont rendeznek a mentők lelki egészségéért.

   

  “A Szívfutás akciónkkal, kis országunkra szeretnénk egy hatalmas szívet festeni ezzel felállítva a legnagyobb lefutott szív rekordját! A kezdeményezésben való részvételhez csak annyit kell tenned, hogy letöltöd a Geox erre a célra fejlesztett applikációját, amiben kiválasztasz egy tetszőleges távot és időpontot. Ezt követően a regisztrálni és távot foglalni tudsz a facebook eseménynél és az oldalunkon is meghirdetett google űrlappal.

   

  Egy-egy távra egyénileg és csapatban is tudtok jelentkezni. Fontos, hogy a jelentkezést követően teljesítve legyen a táv, mivel csak 72 óránk lesz a rekord kísérlet lebonyolítására.

   

   

  Töltsd le a Szívfutás alkalmazást, és túrázzunk együtt szeptember 24. és 26. közt, a rekordkísérlet felállításának hétvégéjén! Szeretnél részt venni kis országunk hatalmas rekord kísérletében?
  Akkor itt az idő, hogy futva, sétálva vagy biciklizve együtt állítsunk fel egy hatalmas rekordot, amellyel felhívhatjuk a figyelmet a mentők lelki egészségére.
  Vegyél részt te is, hogy együtt lehessünk egy hatalmas rekord része! És kövess minket a facebook illetve instagram oldalunkon, hogy minél előbb értesülj a fejleményekről.”

   

   

  Az alkalmazást az alábbi linken lehet letölteni: 

  https://szivfutas.hu/index.html?fbclid=IwAR12E7CKtuaMZKjmRZ5pg33w_YlPuBX1ImIH2mDSnkK1hYNGGVvxso1ooFY

 • A Miniszterelnöki Kabinetiroda és Prof. Dr. Horváth Ildikó válaszleve a Kiáltványra
  2021.09.07.

  Az alábbiakban a Nagygyűlésen közösen megfogalmazott és kormányzathoz eljuttatott Kiáltványra érkező válaszleveleket találja.

   

  A MESZK Országos Elnökségének elnöke és két elnökségi tagja 2021. augusztus hatodikán adta át a Nagygyűlésen megfogalmazott tizenkét pontos Kiáltványát Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Dr. Pintér Sándor belügyminszter úrnak, Prof. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének.

   

  Az alábbi hivatalos válaszok érkeztek Kamaránkhoz:

 • Sajnos, az állami egészségügyi ellátórendszerben dolgozó kollégáinkra ez nem érvényes!
  2021.08.23.

  A belügyminiszter 27/2021. (VIII. 9.) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alatt álló rendvédelmi feladatokat ellátó szerveknél alkalmazandó egészségügyi szakdolgozói pótlékról

 • A Kiáltvány megküldése állami vezetők részére
  2021.08.02.

  A MESZK Országos Elnöksége megküldte a Nagygyűlésen megfogalmazott Kiáltványt Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Dr. Pintér Sándor belügyminszter úrnak, Prof. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének.

 • Válaszlevél az EMMI-től
  2021.06.30.

  2021. március 18-án a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által kidolgozott béremelési koncepcióval kapcsolatosan 2021. június 29-én érkezett válasz az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

 • 500 ezer forintos egyszeri bérkiegészítés és az erre érkezett válasz (06.18.)
  2020.07.10.

  Köztestületünk levélben fordult az Emberi Erőforrások Miniszteréhez az 500 ezer forintos egyszeri bérkiegészítés jogosultsága és a kifizetés módjának meghatározása ügyében.

 • MEGJELENT A MAGYAR KÖZLÖNY: július 1-jével kapják meg 500 ezer forintos juttatásukat az egészségügyi dolgozók
  2020.06.05.

  Megjelent a Magyar Közlöny az egészségügyi dolgozók és az egészségügyben dolgozók egyszeri rendkívüli juttatásáról! 
  2020 június 5-én  Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter sajtótájékoztatóján részletesen ismertette az egészségügyi dolgozók egyszeri bruttó 500 ezer forintos juttatásban részesülők körét. A kifizetés július 1-i határidővel történik. A minisztérium közleményét megtalálhatják az EMMI honlapján valamint a Medical Online híreiben.

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) haladéktalanul egyeztetéseket kezdeményez a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Magyar Orvosi Kamara vezetőivel, hogy közösen forduljanak Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások miniszteréhez az 500 ezer forintos egyszeri illetménykiegészítés körül kialakult ellentmondások rendezésének ügyében.

  A MESZK-et meglepetéssel érte, hogy a kormányzat vezetői által az elmúlt hónapokban kinyilvánított – az egészségügy szereplőinek kiemelt teljesítményével kapcsolatos – elismerő kommunikációval ellentétben, a gyógyszerellátásban résztvevő szakemberek nem részesülnek az egyszeri illetménykiegészítésből. A gyógyszerészek mellett dolgozó közel nyolcezer (szak)asszisztens erejét meghaladó mértékben biztosította nemcsak a gyógyszerellátást, hanem a járványveszéllyel kapcsolatos tanácsadást is. Kollégáink alkalmazottként (a finanszírozástól függetlenül) ugyanúgy bérből és fizetésből ének, mint az egészségügyi ellátórendszer többi szereplője.

  Üdvözlendő, hogy az orvosképzésben résztvevő, a járványügyi helyzetben önkéntes munkát vállaló medikusok ugyanakkora ellentételezésben részesülnek, mint a teljes munkaidőben foglalkoztatottak. Ugyanakkor bízunk benne, hogy a korábbi kormányzati intézkedések alapján a nem orvosképzésben, hanem az egészségtudományi képzésekben tanulmányokat folytató, döntően a végzés előtt néhány hónappal álló, szintén önkéntes munkát vállaló hallgatók és tanulók is részesülnek ebben a juttatásban.

  A MESZK a továbbiakban is kiáll a szociális ágazatban ápolási feladatokat ellátók szakdolgozók munkájának elismerése mellett!

 • Varga Mihály Pénzügyminiszterhez írt újabb levél (04.08.) és az erre érkezett válasz (05.12.)
  2020.05.12.

  Téma: Egészségügyi védőeszköz beszerzés Áfa mentessége

 • MESZK és a MOHE közösen írt levele 04.05. - Miniszteri utasítás 04.17. - Válaszlevél 05. 06.
  2020.05.06.

  Téma: Veszélyben az otthoni szakápolás (Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közös levele)

 • Szolgálati elismeréssel kapcsolatos intézkedések
  2021.12.02.

  A Magyar Közlönyben megjelent 664/2021. (XII. 1.) Kormányrendelet értelmezése tagtársaink számára.

  Tisztelt Tagtársaink!

   

  Örömmel tájékoztatjuk Önöket,

  hogy a Magyar Közlöny 218 számában megjelent a 664/2021. (XII. 1.) Kormány rendelete az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személyek szolgálati elismerésével kapcsolatos egyes intézkedésekről.

   

  2021. december másodikán hatályba lépett a 664/2021. (XII.1.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személyek szolgálati elismerésével kapcsolatos egyes intézkedésekről.

   

  I.A rendelet szerint, ha az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személynek a szolgálati ideje az egészségügyi szolgálati jogviszony létrejöttét követően elérte, vagy meghaladta a szolgálati elismerésre jogosító 25-, 30-, vagy 40 évet jogosult a szolgálati elismerése az alábbiak szerint:

  1. § [Szolgálati elismerés]  

  (1) A huszonöt, harminc-, illetve negyvenévi egészségügyi szolgálati jogviszonnyal rendelkező egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személynek szolgálati elismerés jár.

  (2) A szolgálati elismerés

  1. a) huszonöt év jogviszony esetén kéthavi,
  2. b) harminc év jogviszony esetén háromhavi,
  3. c) negyven év jogviszony esetén öthavi

  illetményének megfelelő összeg.

   

  Fontos, hogy csak azok az időtartamok vehetők figyelembe a szolgálati elismerés megállapításánál, amelyek a fizetési fokozat megállapításakor figyelembevételre kerültek.

   

  1. A szolgálati elismerés kifizetésére vonatkozó szabályok

   

  1. 2021. december 31-ig ki kell fizetni a szolgálati elismerést, ha a jogosultság megállapításához szükséges szolgálati idővel már a Rendelet hatályba lépésekor (2021.12.02.) rendelkezett az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy.

   

  1. Amennyiben a jogosultság megállapításához szükséges szolgálati idővel a rendelet hatályba lépesekor még nem rendelkezett az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy, részére a szolgálati elismerésre való jogosultság beálltát követő hónap utolsó napjáig kell kifizetni.
  2. Ha az egészségügyi jogviszonyban álló személy szolgálati jogviszonya nyugdíjazás miatt szűnik meg, részére a megszűnés évében esedékessé váló szolgálati elismerést az utolsó munkában töltött napon kell kifizetni.

   

  1. A szolgálati elismerés több egészségügyi szolgáltatónál fennálló egészségügyi jogviszony esetén is csak egy alkalommal illeti meg az egészségügyi jogviszonyban álló személyt.

   

  III. Nem fizethető ki a szolgálati elismerés az alábbi esetekben

   

  1. Már megkapta a szolgálati elismerésnek a Rendelet alapján számított fokozata szerinti összegét, vagy a jogviszonyban töltött ideje alapján annak megfelelő jubileumi jutalmat a korábbi jogviszonyában.
  2. A Rendelet hatályba lépésekor már nem áll egészségügyi szolgálati jogviszonyban.

   

  1. Egyéb fontos rendelkezés

   

   Ha az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy egyidejűleg a  szolgálati elismerés több fokozatára is jogosult lenne, csak a  magasabb fokozat szerinti szolgálati elismerés fizethető ki számára.

 • FELMÉRÉS EREDMÉNYEK
  2021.03.13.

  Az alábbiakban ismertetjük a MESZK országos, online felmérését az egészségügyi szakdolgozókra is vonatkozó új jogállási törvény alapján kialakított munkaszerződések aláírásának, illetve alá nem írás mögöttes okairól.

   

  Tisztelt Kamarai Tagtársunk!

   

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2021. március 2-9. között országos, online felmérést végzett annak érdekében, hogy az egészségügyi szakdolgozókra is vonatkozó új jogállási törvény alapján kialakított munkaszerződések aláírásának, illetve alá nem írás mögöttes okait, a végső döntés körülményeit megismerje. A szakmai köztestület a vizsgálat eredményeit megosztotta az Országos Kórházi Főigazgatósággal, valamint az egészségügyi ellátásért felelős minisztérium vezetőivel.

   

  A felmérés eredményeit a lenti csatolmányra kattintva tekinthetik meg.

   

 • Jenei Zoltán országos kórház főigazgató levele az egészségügyben dolgozókhoz
  2021.03.03.
 • MESZK-OKFŐ egyeztetés
  2021.03.01.

  2021. február 26-án dr. Balogh Zoltán MESZK elnök látogatott el az OKFŐ székházába, ahol dr. Bene Ildikó, OKFŐ főigazgató-helyettessel beszélgetett az Eszjtv. kapcsán a szakdolgozókat érintő legfontosabb kérdésekről.

 • A MESZK levele Dr. Jenei Zoltánnak az új szolgálati jogviszony aláírásával kapcsolatban
  2021.02.25.

  A MESZK sürgős jelzése az Országos Főigazgatóság részére a munkaszerződésekkel kapcsolatban. A szakmai köztestület egyeztetés lehetőségét kéri az ágazatban alkalmazott diplomás egészségügyi szakdolgozók helyzetének mielőbbi rendezése érdekében.

  A MESZK level Dr. Jenei Zoltánnak

 • Egészségügyi szolgálati munkaszerződés
  2021.02.19.

  Tisztelt Tagtársaink! Az alábbiakban Jenei Zoltán OKFŐ főigazgatójának levelét olvashatják a jogviszony átalakulásáról és az egészségügyi szolgálati munkaszerződés tervezett tartalmáról.

   

  A Magyar Közlöny Egyes, az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal összefüggő veszélyhelyzeti szabályairól és Egyes, az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal és az Országos Kórházi Főigazgatóság létrejöttével összefüggő kormányrendeletek módosításáról szóló 2021. 25. számát mellékletben csatolva olvashatják.

 • Levél Dr. Jenei Zoltán főigazgatónak
  2021.02.18.

  A MESZK levélben ajánlotta fel együttműködési szándékát az OKFŐ felé, az olyan egészségügyi szakdolgozókat érintő stratégiai koncepciók, működési feltételek kidolgozásának eredményes megvalósításához, mint például az illetmény- és pótlékrendszer rendezése.

   

  A kapcsolodó dokumentumot a hír alján lévő csatolmányban érhetik el.

   

 • Korrekt tájékoztatást várnak a szakdolgozók
  2021.02.10.

  A MESZK Országos Elnöksége 2021. február 10-ei rendkívüli elnökségi ülés keretében egy javaslatot terjesztett elő az OKF főigazgatója felé az egészségügyi szakdolgozók leendő munkaszerződése tárgyában.

  Korrekt tájékoztatást várnak a szakdolgozók

  .

 • WHO és MESZK Konferencia
  2021.10.14.

  Kommunikáció a betegekkel a COVID-19 oltásról: Bizonyítékokon alapuló útmutatás a betegekkel történő hatékony beszélgetésekhez a COVID-19 vakcina felvételének elősegítéséhez Konferencia

   

   

  A WHO és a MESZK közös Konferenciájáról készült videót ide kattintva tekintheti meg:

  https://youtu.be/KB1Zfyvnjhs

 • Harmadik oltás felvétel kapcsolatos információk
  2021.10.14.

  MESZK VIII. Szakdolgozói Tudományos Kongresszuson Dr. Falus András DSc, immunológus, professzor emeritus, akadémikus az alábbi harmadik oltással kapcsolatban tartott prezentációjának összefoglalóját olvashatják

 • Covid-19 védőoltások lebonyolítása
  2021.07.22.

  Tisztelt Tagtársaink!

   

  Az alul található csatolmányban Dr. György István államtitkár úr levelét olvashatják:

 • A MESZK állásfoglalása egészségügyi dolgozók kötelező COVID oltásával kapcsolatban
  2021.07.16.

  Az alábbiakban a 2021.július 16-én kihirdetett egészségügyi szakdolgozók kötelező COVID oltásával kapcsolatos állásfoglalásunkat adjuk közre.

   

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elnöksége támogatja a Kormányzat döntését, mely szerint az egészségügyi dolgozók részére kötelezővé válik a koronavírus elleni védőoltás.

   

  Az oltás felvétele biztosít bennünket, családunkat és a betegeket arról, hogy egy újabb járványhullám során az egészségügyi dolgozók nem fertőződnek koronavírussal, illetve nem adják azt tovább.

   

  A legfőbb erkölcsi törvény a beteg érdeke. Az oltás felvételével minden egészségügyi dolgozó maradéktalanul eleget tesz a "nem ártani" bioetikai alapelvnek, erre tett esküt a szakmai végzettség megszerzésekor.

   

  Az oltás felvétele az egészségügyi dolgozók által példa a társadalom tagjai számára.

   

  Legyünk példamutatóak, vegyük fel az oltást mindannyian!

 • A gyógyszertári dolgozók is közvetlenül regisztrálhatnak a koronavírus elleni védőoltásra
  2021.01.08.

  Lezárult a MESZK honlapján az előzetes jelentkezés a koronavírus elleni védőoltásra, ugyanis Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos 2021. január 05. bejelentése alapján a gyógyszertári dolgozók ezentúl közvetlenül regisztrálhatnak.

   

  A megállapodásnak megfelelően területi bontásban minden területi szervezet elnökéhez január 6-án a listát megküldjük azzal, hogy az adott megyében elérhető oltóközpontok vezetőivel egyeztessenek a jelentkezettek számára lehetséges vakcináció beadásának helyéről, időpontjáról és annak meghirdetéséről.

   

  Amennyiben az adott kamarai szervezet területi illetékességén belül az oltóközpont továbbra is a Kamara koordinációját kéri, ott az eddig nem jelentkezettek igényeljék a Kamara közreműködését, ahol pedig a közvetlen jelentkezést kéri az oltóközpont, kérjük kollégáinkat, hogy ehhez igazodjanak.

   

  Köszönetet mondunk mindazoknak, akik az előregisztráció lehetőségével éltek és egyben kérjük valamennyi gyógyszertári munkatársunkat, hogy éljenek a védőoltás nyújtotta lehetőséggel, hogy a gyógyszertárak tevékenysége minél hamarabb normalizálódhasson.

   

  Budapest, 2021. január 5.

  Dr. Hankó Zoltán
  elnök, MGYK

 • Közös emlékezés
  2020.12.21.

  ✝ A koronavírus következtében elhunyt kollégákra emlékezünk.

   

  Tisztelt Tagtársaink!

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Elnöksége 2020. december 23-án 18 órakor gyertyagyújtással szeretne emlékezni a COVID-19 járványban elhunyt kollégákra. 

   

  Gyújtsunk egy gyertyát és egy percre álljunk meg és gondoljunk azokra az egészségügyben dolgozókra, akik már nem lehetnek velünk és szeretteikkel a közelgő ünnepeken! 

   

  MESZK Országos Elnöksége

 • Étkezési támogatás az intenzív ellátás egészségügyi szakdolgozóinak
  2020.12.21.

  A Coface és a NetPincér közös akciót indított, az intenzív ellátás egészségügyi szakdolgozóinak alázatos és elhivatott munkájának támogatására.

   

   

  Tisztelt Kamarai Tagok!

   

  A Coface vállalat elismerve a Covid-19 frontvonalában dolgozók fáradhatatlan munkáját 5000 Ft levásárolható Netpincér étkezési kupont ajándékoz 300 fő sürgősségi COVID osztályon dolgozó részére.

   

  Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara csatlakozva a kezdeményezéshez vállalta, hogy eljutattja a kuponokat az egészségügyi intézményekbe.

   

  "A támogatás tárgya a megvalósítást felkaroló NetPincér online felületén felhasználható kupon, amely reményeink szerint jelzi hálánkat a komoly áldozatvállalással és lemondással járó feladatok remek szintű ellátásáért." (coface.hu)

   

  További információ:

  https://www.coface.hu/A-Coface-rol/A-Coface-Magyarorszagon/Tarsadalmi-felelossegvallalas

   

   

 • Ingyenes biztosítási szolgáltatások egészségügyi szakdolgozóknak
  2020.09.01.

  Szeretnénk köszönetet mondani az állami egészségügyben dolgozó ügyfeleink áldozatos munkájáért, ezért ingyenes biztosítási szolgáltatásokat biztosítunk részükre koronavírus fertőzés esetén.

   

  Az egészségügyi dolgozók iránti megbecsülésünket szeretnénk kifejezni a 6 hónapra szóló (2020.május 1 – 2020. október 31.) biztosításunkkal is. Ez a biztosítás minden olyan Generali és Genertel ügyfélre* vonatkozik, aki igazolható módon a magyar állami egészségügyi rendszerben egészségügyi dolgozóként** a koronavírus fertőzött betegek ellátásában tevékenyen részt vesz.

   

  AZ AJÁNLAT RÉSZLETEI A FELHÍVÁSBAN TALÁLHATÓ MEG!

   

  AZ AJÁNLAT ELÉRHETŐ MÉG: MESZK.HU/SZOLGÁLTATÁSOK/KEDVEZMÉNYEK

   

Gyakran használt funkciók

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/001616
 • Állásbörze
 • Biztosítás
 • Szakképzés
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31