Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

2019. szeptember 23.

 • Tekla napja
 • Időjárás
 • 0.1http://www.wundergr.
 • Min / Max: 2 °C / 14 °C
 • Szélsebesség: 31 km/h
Vissza a Főoldalra

hirdetés

Szakmai tagozat:

Felnőttápolási szakmai tagozat

Tisztelt Látogató!

A MESZK Felnőtt Ápolási Szakmai Tagozatának vezetősége köszönti Önt honlapján. Szeretnénk munkájának, érdeklődésének megfelelő információval szolgálni.
Kérjük, hogy az országos tagozatvezetőn, vagy a tagozati területi képviselőn keresztül ossza meg velünk észrevételeit!

Országos Felnőttápolási szakmai tagozatvezető bemutatása


NÉV: Tóth Andrea

MUNKAHELY: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház (BKEOK), Ápolási Osztály

BEOSZTÁS: Osztályvezető

Tóth Andrea

Szakmai életútjának, korábban betöltött kamarai tisztségének, feladatkörének ismertetése:

Tóth Andrea Miskolcon született, 1971. április 5-én.

Pályafutását 1989-ben kezdte általános ápolóként, majd 1991.-től felnőtt szakápolóként a Miskolci Semmelweis Kórház Belgyógyászati és Haematológiai Osztályán, 1994-1999-ig egészségügyi szakoktatóként folytatta ugyanabban az intézetben a Cardiologiai Osztályon, majd 1999-2006.-ig diplomás ápolóként, egészségügyi szakmenedzserként, illetve decubitus koordinátorként az Ápolási Igazgatóságon. 1996-ban végzett a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karárán, diplomás ápolói szakon, majd 2001-ben. egészségügyi szakmenedzserként a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Ápolástudományi és Egészségpedagógiai Intézetében. 2007 májusában Természetgyógyászként sikeres vizsgát tett az Egészségügyi Továbbképző Intézetben (ETI) Budapesten, a jelenleg kineziológia irányában szakosodik.

2001-től a Miskolci Semmelweis Kórházban diplomás ápolóként, illetve egészségügyi szakmenedzserként tevékenykedett ápoláskutatói és fejlesztői feladatokat is ellátva. Ezzel párhuzamosan látta el az Intézeti Rizikó Bizottság koordinátori, később 2006-2009.-ig elnöki feladatait.

2003-ban tanácsosi kinevezést kapott, 2005-től jelenleg is a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházzá (MISEK) alakuló Intézet Ápolási Igazgató Tanácsadó Testületében, valamint a Diplomás Szakdolgozók Tudományos Bizottságának tagjaként tevékenykedik.

2006-tól a MISEK Ápolási Osztályának osztályvezetője, amely jelenleg a MISEK Diósgyőri Kórházrészében 107 ággyal működik. 2015 december 16.-tól osztályvezetői feladatai mellett megbízást kapott a MISEK Diósgyőri Kórházrész ápolásszakmai vezetési-, felügyeleti feladataira.

1992.-től tagja a Magyar Ápolási Egyesületnek (2003-2006.-ig a Helyi Szervezet vezetőségi tagja), 1999.-től tagja a SEBINKO Szövetségnek, a Magyar Sebkezelő Társaságnak, 2004.-től a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának és 2007.-től a Magyar Szabadgyök-Kutató Társaságnak.

A SEBINKO Szövetségben 2000-2013.-ig az elnökség tagja, emellett 2001-2009.-ig a SEBINKO Kutatási Munkacsoportjának vezetője

1999 májusától napjainkig közel 80 különböző témakörben megrendezett, akkreditált szakmai tanfolyamon, továbbképzésen, hazai és külföldi kongresszuson, konferencián. Több, mint 200 szakmai eseményen vett részt többségében szervezőként, 1999.-től több, mint 100 különböző témakörű, túlnyomó részt saját, önálló kutatásokon alapuló előadást tartott tudományos kongresszusokon, szakmai továbbképzéseken, rendezvényeken. Kutatási tevékenységeinek eredményeit rendszeresen publikálta szakmai folyóiratokban, illetve szakmai rendezvényeken.

2003-2006.-ig felkért szakértőként segítséget nyújtott több hazai kórház decubitus megelőzési, ellátási, menedzselési programjának kialakításában, beindításában.

2007.-ben szakértőként és előadóként országos tréninget tartott a Magyarországon akkoriban működtetett ápolási osztályok vezetőinek „Az ápolási osztály tervezése, létrehozása, működtetésének koncepciója” címmel.

2010.-ben szakértőként és kutatási koordinátorként vett részt a Szociális és Munkaügyi Minisztérium részére készített tanulmány elkészítésében, melynek témája a Szociális intézmények és kórházi ápolási osztályok ápolási tevékenységeit összehasonlító költségelemzése volt.

2012.-től a Nővér c. szakmai folyóirat szakértője.

Közép-és felsőoktatási intézményekben óraadó, előadó, egyetemeken, főiskolákon felkérés alapján konzulensi feladatokat is ellát.

Szerepel a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Vizsgabizottsági és Szaktanácsadói névjegyzékben, érvényes szaktanácsadói-, szakértői-, és vizsgabizottsági tagsági igazolvánnyal rendelkezik, rendszeresen vizsgáztat, illetve az általa vezetett osztály gyakorlati és vizsgahelyszínként is működik. Szaktanácsadóként, szakértőként több országos szakmai projectben részt vett, különböző egészségügyi intézmények szakmai programjait indította be tanácsadóként. Tanulmányok, szakmai anyagok elkészítésében önálló szerzőként és lektorként is közreműködik. Munkahelyén két ízben kapott főigazgatói dicséretet, 2011.-ben munkáltatói felterjesztésre lett ASTELLAS díjas, elnyerte „Az Év Egészségügyi Szakdolgozója 2011” címet. Az országos díjat a szakdolgozók számára 2011.-ben alapították, korábban csak orvosok részesülhettek ebben a kitüntetésben.

MESZK-BEN ELLÁTOTT FELADATOK: 2004. április 01.-től a MESZK tagja. 2004. augusztus 28.-ig a Borsod-Abaúj- Zemplén Megye Területi Szervezője, közel 4 hónap alatt több, mint 7000 tag csatlakozását, regisztrálását segítette a Szakdolgozói Kamarához, valamint B-A-Z Megyei Területi Szervezet létrejöttét, ezen belül 9 Helyi Szervezet megalakulását irányította, koordinánálta.

2004. augusztus 28.-tól minden ciklusban megválasztották helyi-, területi és országos küldöttnek, a 2015.-i választásokon is megkapta a helyi és területi küldöttektől ezt a bizalmat. Országos küldöttként többször szót emelt a természetgyógyászati és sürgősségi ellátás szakmai tagozatok megalakulása érdekében és tevőlegesen segítette a később megalakuló országos szakmai tagozatok létrejöttét és munkáját.

2004. -2007.-ig B-A-Z Megyei területi Szervezetben általános alelnök, mely időszak alatt a megyében működő szakmai tagozatok munkáját segítette, koordinálta. Ugyanebben az időszakban a B-A-Z Megyei területi Szervezet Oktatási és Tudományos Bizottságának az elnöke. 2006. február 03.án a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Elnökségének döntése alapján a MESZK tiszteletbeli, alapító tagjává választották. 2007. május 15.-től jelenleg is a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozat vezetője, illetve országos tagozati küldöttje. 2011.-ben a felnőtt ápolás területéről szervezett munkacsoport vezetőjeként aktívan részt vett és irányította a Hatásköri listák készítését Ápoló MSc, Ápoló BSc, Ápoló OKJ, Geriátriai szakápoló, Onkológiai szakápoló szakterületekre, illetve 2013.-ban egy országos felmérés keretében kutatást végzett a magyarországi eü. középvezetők helyzetéről. Nevéhez fűződik az Alternatív lehetőségek és holisztikus szemlélet az egészségügyben, az Ápolás Innováció Országos Tudományos Konferenciasorozat, illetve az Ápolásmenedzsment Országos Középvezető Konferenciasorozat megalapozása, beindítása. Több szakmai tagozattal szorosan együttműködve jelenleg is segíti a szakdolgozók továbbképzését közös rendezvények szervezésével, illetve felkérésre más tagozatok rendezvényein is szívesen vállal előadói feladatokat. 2014. október 31.-én a MESZK 10 éves fennállásának jubileumi ünnepségén az Országházban Tagozatért Díj kitüntetésben részesült. Országos tagozatvezetőként és országos küldöttként minden MESZK Országos Küldöttközgyűlésen részt vett és képviselte a tagozat érdekeit.

Országos tagozatvezetői céljai, elképzelései:

Az egészségügyi szakdolgozói tevékenység általános szakmai és etikai szabályai mellett, az egyes szakmai tagozatok által képviselt szakterületek speciális szakmai követelményeinek és érdekeinek megfogalmazása és kamarán belüli, kívüli képviselete. A szakmai tagozathoz tartozó tagok részére speciális, az adott szakmai tagozatot közvetlenül érintő kérdésekben szakmai tanácsadás, szakmai vélemény kialakítása, illetve annak továbbítása az érintett kamarai döntéshozó testületekhez.

Kapcsolattartás a szakmai tagozat szerinti szakterület képviselőivel, az OTTB-vel, a többi országos szakmai tagozat vezetőivel, illetve a területi elnökökön/ alelnökökön, tagozati területi küldötteken keresztül a területi szervezetekkel. A szakmai tagozathoz tartozó tagok szakmai tevékenységének figyelemmel kísérése. Egyéb, a szakmai tagozathoz tartozó tagok szakmai tevékenységét elősegítő feladatok ellátása, továbbképzések szervezése, javaslata a kötelező továbbképzések témáinak kialakításában, elektronikus továbbképzések tematikájának kidolgozása, szakmai minősítési munkákban való közreműködés. Közreműködés a MESZK országos szervezete által alapított szakmai díjak felterjesztésében, javaslattétel a szakmai tagozaton belül kiemelkedő tevékenységet végző személy MESZK díjazására. Az OTTB-vel együttműködve az oktatás és továbbképzés ellenőrzésének szempontjainak és módszereinek kidolgozása az adott szakterületnek megfelelően, illetőleg megbízás alapján az ellenőrzés végzése.

Fontos cél és feladat az országos szakmai tagozat működését meghatározó Tagozati SZMSZ elkészítése együttműködve a többi országos tagozatvezetővel, majd ennek alapján a tagozati Működési Szabályzat, Működési Rend kialakítása. A MESZK véleményezési rendjének, illetve a kijelölt határidőknek a betartása, betarttatása.

Rendszeres részvétel az SZTT-n, országos tagozatvezetői értekezleteken, a területi alelnökökkel, országos tagozatvezetőkkel kibővített országos elnökségi üléseken, illetve az országos tagozat képviseletében az országos küldöttközgyűléseken.

Az Országos Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozat Alapszabály és a szakmai tagozatokra vonatkozó SZMSZ szerinti működésének biztosítása. Országos tagozati küldöttgyűlés szervezése az Alapszabálynak megfelelően.

Tagozati döntéshozatal, rendezvényszervezés, oktatási programok szervezése és egyéb tagozati feladatok miatti rendszeres és folyamatos kapcsolattartás a tagozati területi küldöttekkel.

Részvétel a szakmai tagozatokat közvetlenül érintő jogszabályok, előterjesztések véleményezésében, jogszabályalkotó, módosító javaslatok kezdeményezésében, illetve a tagozathoz tartozó tevékenységek, jogszabályi változások, egészségpolitikai események, folyamatok figyelemmel kísérése. A tagok tájékoztatása szakmai továbbképzéseken, konferenciákon való részvételi lehetőségekről, tagozatot érintő e-továbbképzési anyagokról.

Az Országos elnökség folyamatos tájékoztatása a szakmai konferenciákon-, képviseleti feladatokban való részvételről.

Az egészségpolitikai változások, eü. struktúraátalakítás hatásainak figyelemmel kísérése. Amennyiben ezek a hatások érintik/ érinthetik a felnőttápolás ellátási területét, szakdolgozóit akkor tagozati kutatások szervezése, döntéselőkészítő anyagok készítése- különös tekintettel a felnőtt-ellátási szakterületek szakmai képviseletére. Szükség esetén, felkérés alapján részvétel más, MESZK által szervezett kutatásban, felmérésben. Társszakmák, multidiszciplináris feladatok, tevékenységek, szakdolgozókat érintő problémák megoldási javaslatainak közös képviselete más szakmai tagozatokkal együttműködve.

A területi szervezetekkel együttműködve a területi tagozati küldöttek név, cím, elérhetőségi listájának frissítése. Aktív tagozati munka koordinálása a területi tagozati küldöttekkel együttműködve. Kapcsolattartás, információk átadása a területi tagozati küldötteken keresztül a felnőttápolási tagozat tagjai részére. Kapcsolattartás a területi elnökökön és az általános alelnökökön keresztül a területi szervezetekkel.

Aktualitások, események függvényében a kamrai honlap tagozati oldalának feltöltése, fejlesztése.

Hírlevelek, írásos tájékoztató anyagok eljuttatása a területi tagozati küldötteknek.

A 4 éve folyamatosan, nagy sikerrel megrendezett Ápolás Innováció Országos Tudományos Konferenciasorozat, illetve az Ápolásmenedzsment Országos Középvezető Konferenciasorozat folytatása, emellett új országos rendezvények szervezése.

Az éves tagozati küldöttgyűlés, illetve az Országos Elnökség által elfogadott tagozati költségvetési terv keretei alapján, azt nem túllépve végezni az éves munkát


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozat a MESZK-nek a felnőttápolás szakterületén egészségügyi tevékenységet végző kamarai tagok speciális szakmai tevékenységének elősegítésére és szakmai érdekeinek képviseletére létrehozott, önálló jogi személyiséggel nem rendelkező szerve.
A szakmai tagozat tagja lehet minden olyan, a Területi Szervezetnél nyilvántartott kamarai tag, aki a szakmai tagozatba felvételét kéri, és a tagozat tagsági feltételeit teljesíti.
Ugyanazon kamarai tag, egyidejűleg egy szakmai tagozat tagja lehet. Több szakdolgozói szakképesítéssel rendelkező személy azon tagozatba kérheti a felvételét, amely szakképesítésnek megfelelő szakdolgozói tevékenységet ténylegesen végez.
A tagozati tagság képesítés szerinti besorolásának lehetőségeit a szakmai tagozatokról szóló Szervezeti és Működési Szabályzat melléklete tartalmazza.
A MESZK Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozat tagja lehet aki kamarai tagsági viszonyt létesítve az alábbi szakképesítések valamelyikével rendelkezik, illetve a felnőttápolás területén tevékenykedik:
ápoló (54), diabetológiai szakápoló (klinikai szakápoló) (54), epidemiológiai szakápoló (klinikai szakápoló) (54), geriátriai szakápoló (klinikai szakápoló) (54), nefrológiai szakápoló (klinikai szakápoló) (54), onkológiai szakápoló (klinikai szakápoló) (54), felnőtt szakápoló, nefrológiai szakápoló, onkológiai szakápoló, általános betegápoló, általános ápoló, általános ápoló és általános asszisztens, ápolási asszisztens (31), gyakorló ápoló, ápolási asszisztens (31), ápolási asszisztens (33), segédápoló (felnőtt), intézetvezető, diplomás ápoló, egyetemi okleveles ápoló, hospice ápoló hospice szakápoló-koordinátor, gyógyfoglalkoztató, diabetológiai szakápoló, geriátriai szakápoló, nefrológiai szakápoló, onkológiai szakápoló, légzőszervi szakápoló, ápoló/ BSc, ápoló/ MSc, egészségügyi szakoktató, egészségügyi szaktanár, egészségügyi szakmenedzser (54), egészségügyi szakmenedzser, egészségügyi szakmenedzser/ MSc,.

A MESZK Országos Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozat vezetősége:

Területi taglétszám


Ssz. Név Tagozati feladat Területi szervezet Elérhetőség
1. Tóth Andrea
Diplomás ápoló, egészségügyi szakmenedzser
Országos tagozatvezető,
Országos küldött
Borsod_Abaúj-Zemplén Megye
Munkahely: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház (BKEOK), Ápolási Osztály, Osztályvezető
Tel: 06/20 669-5333
E-mail: tothandrea.felnottapolas@gmail.com
2. Bednár Andrásné

Budapest
Munkahely: Szigetszentmiklós

E-mail: bednarandrasne@gmail.com

ORSZÁGOS TAGOZATVEZETŐ Tóth Andrea
Diplomás ápoló, Egészségügyi szakmenedzser (felsőfok), Felnőtt szakápoló, Természetgyógyász
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház (BKEOK), Ápolási Osztály, Osztályvezető/ Miskolc
Ssz. KÉPVISELT TERÜLETI SZERVEZET TERÜLETI TAGOZATI KÉPVISELŐ/ ORSZÁGOS TAGOZATI TAG MESZK HELYI SZERVEZET/ VÁROS, TELEPÜLÉS
1. Baranya Megye Jencsik Tímea Siklós
2. Baranya Megye Szabó Attiláné Pécs
3. Baranya Megye Kiss Andrea Szigetvár
4. B-A-Z Megye Tóth Andrea Miskolc
5. B-A-Z Megye Horváth Emese Onga
6. B-A-Z Megye Lanczki Marianna Mezőkövesd
7. B-A-Z Megye Nagy Julianna Miskolc
8. B-A-Z Megye Pálinkás Zsuzsanna Miskolc
9. Bács-Kiskun Megye Varga Mária Andrea Tiszakécske
10. Bács-Kiskun Megye Zsinkáné Rideg Anita
Kalocsa
11. Bács-Kiskun Megye Dittmayer Péter Kiskunhalas
12. Békés Megye Földi Anikó Ida Békéscsaba
13. Budapest Bednár Andrásné Szigetszentmiklós
14. Budapest dr. Zakarné Mezei Erzsébet Budapest
15. Budapest Füvesné Horváth Katalin Éva Jánoshalma
16. Budapest Gyimesi Magdolna Budapest
17. Budapest Kiefer Csilla Budakalász
18. Budapest Királyné Körmendi Krisztina Budapest
19. Budapest Major Erika Üllő
20. Budapest Makay Lászlóné Örbottyán
21. Budapest Mészáros Ilona Budapest
22. Budapest Nánásiné Nagy Erzsébet Budapest
23. Budapest Varga Lászlóné Budapest
24. Budapest Windt Erika Budapest
25. Csongrád Megye Lövész Béláné Szeged
26. Csongrád Megye Pálfia Istvánné Szentes
27. Fejér Megye Biró Krisztina Kőszárhegy
28. Fejér Megye Bíró Zsoltné Dunaújváros
29. Győr-M-S Megye Fehér Gábor Győr
30. Győr-M-S Megye Kemény Ildikó Győr
31. Győr-M-S Víg Annamária Pér
32. Hajdú-Bihar Megye Gyenes Andrea Tiszafüred
33. Hajdú-Bihar Megye Mozga Csabáné Debrecen
34. Hajdú-Bihar Megye Pesti Andrea Debrecen
35. Hajdú-Bihar Megye Sziklai Emőke Berettyóújfalu
36. Heves Megye Horváthné Orosz Piroska Visonta
37. Jász-N-Sz Megye Timkó Éva Szolnok
38. Jász-N-Sz Megye Újfalusiné Ugró Erzsébet Kunmadaras
39. Jász-N-Sz Megye Bodonyi Katalin Tarnaörs
40. Komárom Megye Majorné Papanecz Katalin Dorog
41. Nógrád Megye Kovács Szilvia Salgótarján
42. Pest Megye Bartha Barna Budapest
43. Pest Megye Bellér Tiborné Tárnok
44. Pest Megye Fodor Jánosné Bénye
45. Pest Megye Molnárné Bartók Gyöngyi Budapest IX. kerület
46. Pest Megye Szalisznyóné Jaczina Rozália Cegléd
47. Somogy Megye Hepfné Nagy Hajnalka Kaposvár
48. Szabolcs Megye Dr. Kruppa Józsefné Kisvárda
49. Szabolcs Megye Dr. Olajosné Szelkó Katalin Nyíregyháza
50. Szabolcs Megye Takács Éva Nyíregyháza
51. TolnaMegye Kelemen Zsuzsanna Szekszárd
52. Vas Megye Altmajer Beáta Vép
53. Veszprém Megye Major Tímea Veszprém
54. Veszprém Megye Valler Ilona Zirc
55. Zala Megye Csontos Mária Krisztina Bak
56. Zala Megye Lengyel Judit Nagykanizsa

A FELNŐTT ÁPOLÁS SZAKMAI TAGOZAT FELADATAI

A MESZK törvényben meghatározott feladatait a helyi szervezetek, területi szervezetek, szakmai tagozatok, valamint az országos szervezet útján látja el.
Az egészségügyi hivatás gyakorlásával és az egészségügyi tevékenységgel összefüggő kérdésekben képviseli és védi a felnőtt ápolás területén tevékenykedő kamrai tagok érdekeit és jogait.

Az egészségügyi szakdolgozói tevékenység általános szakmai és etikai szabályai mellett megfogalmazza a Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozat által képviselt szakterületek speciális szakmai követelményeit és érdekeit, valamint a kamarán belül képviseli azokat. Részt vesz a szakmai tagozatot közvetlenül érintő jogszabályok, előterjesztések véleményezésében.

A tagozathoz tartozó tagok részére speciális, a tagozatot közvetlenül érintő kérdésekben szakmai tanácsadást nyújt, szakmai véleményt alakít ki, és azt továbbítja az érintett kamarai döntéshozó testületekhez.
Kapcsolatot tart a tagozat szerinti szakterület képviselőivel és figyelemmel kíséri a tagozathoz tartozó tagok szakmai tevékenységét.
Részt vesz az illetékességi területének megfelelően az Alapszabály keretei között az e tárgykör szerinti etikai eljárásban.
Egyéb, a tagozathoz tartozó tagok szakmai tevékenységét elősegítő feladatokat lát el.
A szakmai tagozat működését saját maga határozza meg, de ez nem lehet ellentétes az Alapszabállyal. A Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozat - saját szakterületén – véleményezési joga alapján a tagozat által kialakított szakmai álláspontot a Kamara állásfoglalásában megjelölni, illetve képviselni köteles.
A szakmai tagozat véleményezési jogának gyakorlása során köteles figyelembe venni a Kamara véleményezési rendjét különös tekintettel a határidőkre. Felkérésre szakértőként részt vesz az adott egészségügyi tevékenység végzésével járó egészségügyi szolgáltatások minőségi ellenőrzésében;
Közreműködik a kötelező továbbképzések elveinek meghatározásában, azok betartásának ellenőrzésében és továbbképzést szervez;
Feladatkörében együttműködik az egészségügy területén működő társadalmi szervezetekkel.
Feladatkörében megvizsgálja a tagozatot érintő, nem egyetemi, főiskolai szintű egészségügyi képzések, szakképzések és továbbképzések szakmai feltételeit, és azok megvalósulása tekintetében szükség szerint javaslatot tesz.

A MESZK Országos Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozat feladatai az Alapszabály szerint:

 • az egészségügyi szakdolgozói tevékenység általános szakmai és etikai szabályai mellett, az egyes szakmai tagozatok által képviselt szakterületek speciális szakmai követelményeinek és érdekeinek megfogalmazása és kamarán belüli, kívüli képviselete,
 • a szakmai tagozatokat közvetlenül érintő jogszabályok, előterjesztések véleményezése,
 • a szakmai tagozathoz tartozó tagok részére speciális, az adott szakmai tagozatot
 • közvetlenül érintő kérdésekben szakmai tanácsadás, szakmai vélemény kialakítása, illetve annak továbbítása az érintett kamarai döntéshozó testületekhez,
 • kapcsolattartás a szakmai tagozat szerinti szakterület képviselőivel, az OTTB-vel,
 • a szakmai tagozathoz tartozó tagok szakmai tevékenységének figyelemmel kísérése,
 • egyéb, a szakmai tagozathoz tartozó tagok szakmai tevékenységét elősegítő feladatok ellátása, továbbképzések szervezése, javaslata a kötelező továbbképzések témáinak kialakításában, elektronikus továbbképzések tematikájának kidolgozása, szakmai minősítési munkákban való közreműködés,
 • közreműködik a MESZK országos szervezete által alapított szakmai díj felterjesztésében, javaslatot tesz a szakmai tagozaton belül kiemelkedő tevékenységet végző személy MESZK díjazására,
 • az OTTB-vel együttműködve kidolgozza az oktatás és továbbképzés ellenőrzésének szempontjait és módszerét az adott szakterületnek megfelelően.
 • Az SZTT által elfogadott Tagozati SZMSZ határozza meg az országos szakmai tagozatok működését.
 • Az országos szakmai tagozatok saját szakterületükön –véleményezési joga alapján a szakmai tagozat által kialakított szakmai álláspontot a MESZK állásfoglalásában megjelölni, illetve képviselni kötelesek.
 • Az országos szakmai tagozatok véleményezési jogának gyakorlása során kötelesek figyelembe venni a MESZK véleményezési rendjét különös tekintettel a határidőkre.
 • Több érintett szakmai tagozat egymástól eltérő véleménye esetén a MESZK országos általános alelnöke, vagy az általa kijelölt tisztségviselők az érintett országos szakmai tagozatok vezetőivel egyeztetnek, és ezután alakítják ki állásfoglalásukat.

Archív anyagok


2015
2014

Dokumentum címe

Típus

Publikálva

Publikus dokumentumok

Áolásmenedzsment II. Országos Középvezetői Konferencia - felhíváspdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 1. - Rózsa Erzsébet, Jéhn Enikő, Takács Róbert pdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 10. - Dulibán Lászlóné, Bozsóné Varga Ildikó pdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 2. - Jéhn Enikő, Takács Róbert, Rózsa Erzsébet pdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 3. - Kárpáti Zoltánpdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 4. - Horváth Anikópdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 5. - Balázsné Szelei Erzsébet pdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 6. - Barna Krisztinapdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 7. - Bozsóné Varga Ildikó, Fuhrmann Anikópdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 8. - Péczeli András pdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 9. - Dulibán Lászlóné,Kása Andrásnépdf2015.07.28.

2013

Dokumentum címe

Típus

Publikálva

Publikus dokumentumok

Ápolásmenedzsment I. Országos Középvezetői Konferencia - programpdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 1. - Péczeli Andráspdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 10. - Dulibán Lászlóné pdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 13. - Irinyi Tamáspdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 14. - Horváth Anikópdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 15. - Ladányi Mártapdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 16. - Göböly Ildikópdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 17. - Beck Mónikapdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 18. - Borján Eszter, Dr. Balogh Zoltán, PhD Raskovicsné Csernus Mariann, Prof. Dr. Mészáros Judit, CSc pdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 19. - Dr. Balogh Zoltán PhDpdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 20. - Dr.Messner Adél pdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 21. - Dr. Oláh András, Fuller Noémipdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 22. - Ferenczy Mónika, Dr. Pakai Annamária, Dr. Oláh Andráspdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 23. - Móricz Jánospdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 24. - Radványiné Bakalár Ágnespdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 25. - Raskovicsné Csernus Mariann, Dr. Balogh Zoltán PhD pdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 26. - Rózsa Erzsébetpdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 27. - Rózsa Melindapdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 28. - Vanyó Gáborné, Ujváriné Dr. Siket Adrienn pdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 3. - Zombori Juditpdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 4. - Dr. Horváth Csillapdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 5. - Kása Andrásnépdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 6. - Cseszkó Gézapdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 7. - Cseszkó Géza (2)pdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 8. - Németh Anikópdf2015.07.28.
Előadás összefoglaló 9. - Tóth Andreapdf2015.07.28.
Meszk Országos Felnőtt ápolás szakmai tagozatvezetői szakmai beszámolója - 2013.01.01-2013.09.15.ppt2015.07.28.
Meszk Országos Felnőtt ápolás szakmai tagozatvezetői szakmai beszámolója - 2013.01.01-2013.12.31.ppt2015.07.28.

2012

Dokumentum címe

Típus

Publikálva

Publikus dokumentumok

„ÁPOLÁS INNOVÁCIÓ” I. ORSZÁGOS TUDOMÁNYOS KONFERENCIA 2012. 11.22. - program pdf2015.06.10.
Aradán Attiláné előadása - Betegsúlyossági kategóriák alkalmazása pdf2015.07.28.
Beszámoló a 2012. II. félév tagozati munkájáról pdf2015.07.28.
Dr. Oláh András előadása - Ápolást könnyítő, korszerű, invazív eszközök, technikák pdf2015.07.28.
Dulibán Lászlóné előadása - Az ápolási vizit, mint az ápolás fejlesztés eszköze pdf2015.07.28.
Fuller Noémi előadása - Belgyógyászati fizikális vizsgálatok a sürgősségi osztályokon pdf2015.07.28.
Meszk Országos Felnőtt Ápolás Tagozat 2012. évi költségterve (A 2012. évi országos tagozati munkatervhez kalkulálva) a 2012. 02. 21.-i SZTT ülésen megbeszéltek alapján) pdf2015.07.28.
Móricz János előadása - AZ NPWT szakmai és gazdasági lehetőségei az ápolásbanpdf2015.07.28.
Raskovicsné Csernus Mariann - Az információáramlás, mint a nyomási fekély kialakulását és gyógyulását befolyásoló tényezőpdf2015.07.28.
Tóth Andrea előadása - A XX- XXI. századi kvantumfizikai kutatási eredmények hatása a sejtbiológiára, az energia-anatómiai, energia-élettani ismereteink bővülésére, ezáltal az ápolástudományra 2015.07.28.
Várfalvi Balázs előadása - A betegbiztonsági rendszerek lehetőségei az ápolásban pdf2015.07.28.

2011

Dokumentum címe

Típus

Publikálva

Publikus dokumentumok

A MESZK Országos Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozat 2011. évi beszámolója pdf2015.06.10.

Bővebben a tagozatrólAktualitásokBeszámolók, összefoglalókKedvezmények

Kérjük tagjainkat, hogy nyilvántartott adataikat ellenőrizzék, és a hibás, vagy idejétmúlt adatokat javítsák!

Adatfrissítés

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
Kedvezmény-ajánló