Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
szalag

2021. november 29.

  • Taksony napja
  • Időjárás
  • 0.1http://www.wundergr.
  • Min / Max: 2 °C / 14 °C
  • Szélsebesség: 31 km/h
Vissza a Főoldalra

Eseménynaptár

"Bevezetés a Mesterséges Intelligencia világába” ingyenes online kurzus

A Digitális Jólét Program keretében működő Mesterséges Intelligencia Koalíció (MI Koalíció) célja, hogy hazánk a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon.

Azért, hogy a tavaly ősszel Magyarország a Kormány 1573/2020. (IX. 9.) Korm. határozatával elfogadott Mesterséges Intelligencia Stratégiájában foglaltaknak megfelelően a társadalomhoz is közelebb hozzuk a mesterséges intelligenciát, 2020. december 1-jén útjára indítottuk az MI Kihívást. Ennek keretében elkészült a „Bevezetés a Mesterséges Intelligencia világába” címmel egy hazai fejlesztésű alapozó, ingyenes online kurzus, melyet az ELTE szakemberei készítettek.

Célja, hogy a társadalom legalább 1%-a, azaz 100 ezer magyar polgár szerezzen alapismereteket a mesterséges intelligenciáról. A 2-3 óra alatt elvégezhető kurzus foglalkozik az MI jogi aspektusaival, társadalomra gyakorolt hatásaival és számos alkalmazási területet mutat be mindennapi életünkből. Sikertörténetek és esettanulmányok révén fedezteti fel az MI széleskörű alkalmazási lehetőségeit, valamint interaktív tartalmakkal, videókkal, illetve további ajánlott cikkekkel és irodalommal segít elmélyülni a témában.

Az MI Kihívás keretében folytatott tudatosító kampányunk sikeréhez fontos, hogy minél többen ismerkedjenek meg a technológia alapjaival és végezzék el a kurzust.

2021. decemberéig tart nyereményjátékunk, melynek keretében havonta PlayStation 5 játékkonzolt nyerhetnek a kurzust teljesítők.

Az MI Kihívásról további információkat a hazai mesterséges intelligencia ökoszisztéma weboldalán, az AI Hungary-n talál.