meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2019. augusztus - szeptember

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

 

Az elmúlt évek hagyományait folytatva, a MESZK VI. Országos Tudományos Kongresszusán köszönthettük a köztestület által díjazott tagtársainkat és mutattuk be a szakdolgozói hivatás népszerűsítésére készített második kampányfilmünket.  Az előadások 13 tematikusan válogatott, párhuzamosan 3 helyszínen futó szekcióban kerültek megtartásra. A rendezvény keretét felkért előadókkal jegyzett plenáris ülések és bevezető előadások adták. A tudományos konferenciát számos hazai orvosi és szakdolgozói szakmai szervezet vezetője is megtisztelte. Az üléselnökök minden szekcióban díjazták a legjobb előadót.

A következő hetekben újabb szakdolgozói elismerések felterjesztésére van lehetőség. Keressük együtt az Év Kiváló Szakdolgozóját, az Év Kiváló Szakdolgozói Közösségét és az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozóját! Keresse felhívásunkat hírlevelünkben!

 

Jó olvasást, hasznos időtöltést kívánok!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
"Veled Másokért II. Ez nem egy film, ez az élet"

A MESZK VI. Tudományos Kongresszus nyitónapján 2019. szeptember 5-én indítottuk el a 2019/2020-as tanévben tartó kampányunkat, mellyel a szakdolgozói hivatást kívánjuk a társadalom széles rétegének, de elsősorban a pályaválasztás előtt állóknak, azok szüleinek és tanárainak bemutatni. Az egészségügyi szakdolgozói pályát népszerűsítő rövidfilm és a szakdolgozói szereplőkkel készített hét kisfilm a MESZK országos kongresszusának megnyitóján került bemutatásra.

Tovább >>
MESZK Kampányfilm 2019: Kisfilmek

Az egészségügyi szakdolgozói pályát népszerűsítő rövidfilm és a szakdolgozói szereplőkkel készített hét kisfilmek az alábbi területeket fedik le: Gyógyszertár, Gasztoenterológia, Laboratórium, Radiológia, Ápolás, Dietetika, Patológia

Tovább >>
Pályaválasztási kiadvány 2020

Pályaválasztási kiadványunk a segítő hivatás világába kíván bevezetni. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kiadványában bemutatunk számos kollégát, akik a jól megválasztott szakma elsajátítása után már sikeres szakemberként dolgoznak az egészségügyben. 

Tovább >>
"Az Egészségügyet Választom" nyertes pályázat

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara pályázatot hirdetett középiskolások számára „Az Egészségügyet Választom" címmel. A győztes pályázat nyertese: Baji Krisztina a veszprémi Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola hallgatója. 

Tovább >>
Beszámoló a MESZK VI. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusáról

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2019. szeptember 5. és 7. között immár hatodik alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő kongresszusát.

Tovább >>
Átadták a MESZK szakmai elismeréseket

2019. szeptember 5-én a MESZK VI. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusán átadták a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által létrehozott díjakat. 

Tovább >>
2019-ben is keressük a legelhivatottabbakat!

Idén is díjazzuk a minőségi és elkötelezett munkát, mellyel szeretnénk növelni az egészségügyi szakma, a szakdolgozói hivatás presztizsét. Döntse el Ön, ki legyen az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója, az Év Kiváló Szakdolgozója, valamint az Év Kiváló Szakdolgozói Közössége! Jelölési határidő: 2019. október 15. Adja le jelölését most!

Tovább >>
Ápolók élet- és munkakörülményének felmérése 2019

A Magyar Ápolási Igazgatók Egyesülete, a Magyar Kórházszövetség és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara nevében kérjük szíves segítségét abban, hogy megismételhessük a 2015-ben elkészített kutatásunkat a fekvő- és járóbeteg ellátás területén alkalmazott szakdolgozók élet- és munkakörülményei témájában. Kérem, járuljon hozzá Ön is a kérdőív kitöltésével, felmérésünk  sikeréhez!

Tovább >>
III. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Tudományos Nap

2019. október 18-án a a MESZK Országos Szervezete az Asszisztensi Szakmai Tagozat, valamint a MESZK Budapesti Területi Szervezet közösen rendezi meg ezen tudományos napot. 

Tovább >>
Elérhető a Hivatásunk Magazin harmadik lapszáma!

Megjelent a Hivatásunk Magazin harmadik lapszáma, melynek a teljes tartalmát szeretnénk megosztani kamarai tagjainkkal.

Tovább >>
E-továbbképzések

Örömmel tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy elindultak az alábbi e-továbbképzések a kamara felületén: "Újraélesztés újragondolva" és az "Aktualitások a védőoltások rendszerében". A tananyagok belépés után érhetőek el. 

Tovább >>
2019. július-szeptember hónapban véleményezett anyagok
Tovább >>
2019. július-szeptember havi média megjelenések

Média megjelenések 2019. július-szeptember hónapban.

Tovább >>
Megjelent a Nővér újság 2019. év 4. lapszáma!

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy megjelent a Nővér szakfolyóirat 4. lapszáma, melynek tartalmába az alábbiakban olvashatnak bele.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2019-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Somogy
"Veled Másokért II. Ez nem egy film, ez az élet"

A MESZK VI. Tudományos Kongresszus nyitónapján 2019. szeptember 5-én indítottuk el a 2019/2020-as tanévben tartó kampányunkat, mellyel a szakdolgozói hivatást kívánjuk a társadalom széles rétegének, de elsősorban a pályaválasztás előtt állóknak, azok szüleinek és tanárainak bemutatni. Az egészségügyi szakdolgozói pályát népszerűsítő rövidfilm és a szakdolgozói szereplőkkel készített hét kisfilm a MESZK országos kongresszusának megnyitóján került bemutatásra.


Tovább >>
Pályaválasztási kiadvány 2020

Pályaválasztási kiadványunk a segítő hivatás világába kíván bevezetni. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kiadványában bemutatunk számos kollégát, akik a jól megválasztott szakma elsajátítása után már sikeres szakemberként dolgoznak az egészségügyben.


Tovább >>
Átadták a MESZK elismeréseit

2019. szeptember 5-én Siófokon a MESZK VI. Szakdolgozói Tudományos Kongresszuson átadásra került a "Szakmai Díj" és "Tagozatért Díj". Idén ezen díjakat Somogy megyéből Gyócsi Hajnalka, valamint Schliszler Gyöngyi kapta.


Tovább >>
Beszámoló a MESZK VI. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusáról

2019. szeptember 5. és 7. között a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara immár hatodik alkalommal rendezte meg nagysikerű kongresszusát Siófokon közel 900 fő részvételével. Idén részt vettek a somogy megyei szakdolgozók is.


Tovább >>
Megyei szakmai verseny

2019. szeptember 21-én a MESZK Somogy Megyei Területi Szervezet immár tizedik alkalommal rendezi meg szakmai versenyét, melyre várják 4 fős csapatok jelentkezését.


Tovább >>
Eredményesen lezárultak a területi választások

A MESZK Somogy Megyei Területi Szervezetnél eredményesen zárult a küldöttgyűlés, és megválasztásra kerültek az új tisztségviselők.


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos képzések Somogy megyében

2019. évben a PTE-ETK és más akkreditált képzőintézmények Somogy megyében az alábbiakban felsorolt szakmacsoportokban szerveznek kötelező szakmacsoportos továbbképzéseket.


Tovább >>
Somogy Megyei Területi Szervezet programjai

A MESZK Somogy Megyei Területi Szervezet tájékoztató jelleggel mutatja be a megyét és a kamarát  érintő programokat.


Tovább >>
Média megjelenések Somogy megyében
Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2019-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!