social

Sebestyén Gábor

Sebestyén Gábor

 

Sebestyén

Gábor

+36 (70) 210-1746

maiat.meszk@gmail.com

Észak-budai Szent János Centrumkórház

Tagozatvezető, Országos Tagozati Küldött, Szakmai Tagozati Tanácsadó Testületi tag

Országos Etikai Bizottság

Szakmai életútjának, korábban betöltött kamarai tisztségének, feladatkörének ismertetése:

1962-ben született Vásárosnaményban. Az egészségügyi pályát 1983-ban kezdte az Országos Mentőszolgálatnál. 1985-től a Nyírő Gyula kórház I. Pszichiátriai osztályán dolgozott, ahol pszichiátriai szakápoló és szakgondozói képesítést szerzett. 1992-ben az akkori Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet Központi intenzív osztályára került, amely végleges elkötelezettséget jelentett az intenzív terápia mellett. Az itt töltött idő alatt megszerezte az Intenzív betegellátó szakápolói képesítést.

1997-ben több kollégájával együtt nagy feladatba vágott bele. Az Országos Pszichiátriai és Neurológia Intézetben létrehozta az ország első speciálisan stroke-os betegek ellátásával foglakozó osztályt, amelynek kezdetben az intenzív osztályvezető, majd az Agyérbetegségek Országos Központjának főápolója volt, a későbbiekben pedig az intézet Neurológiai osztályainak vezető ápolójaként dolgozott. Ezen időszak alatt megszerezte a diplomás ápolói végzettséget, valamint az országban az elsők között szerzett egyetemi okleveles ápolói diplomát. Az intézet megszűnésének időszakában a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán helyezkedett el, és ott, mint főiskolai tanársegéd dolgozott, ahol az általános ápolástan mellett a neurológia, valamint az intenzív terápia ápolástanát oktatta. Vezető szerepet töltött be az Egészségtudományi Kar oktatási struktúra átalakítása kapcsán az intézetben a Klinikai szimulációs gyakorlatok bevezetésében.

Országos tagozatvezetői céljai, elképzelései:

Akik ismernek, azok tudják, hogy életem fontos része az önképzés –képzés. Azt gondolom, hogy csak akkor érhetünk el változást, ha a szakmánkba a lehető legszélesebb ismeretekkel rendelkezünk

Nem elég csak a legújabb szakmai eljárások ismerete, a segítő tevékenységünk egyik fontos része, a kommunikáció, a társas kapcsolatok, együttműködés elnyerése az ellátás más résztvevői részéről is.

Fontosnak tartom a szakmai testület részéről, hogy biztosítsuk a képzéshez szükséges hozzáférés lehetőségét. Programok fejlesztését. Amely nem csak a szakmai fejlődést, hanem az önismeretet, a kritikus helyzetekben történő konfliktuskezelés, tárgyalástechnikai technikák fejlesztését is szolgálják.

A tagozat tagjaival közösen fejleszteni szeretném a folyamatos oktatási és fejlesztési programokra összpontosító stratégiákat. Amelyek a MESZK és a területen dolgozók közti együttműködésén alapul. A programok magukba foglalnák, kölcsönös célmeghatározást, konfliktusok kezelését, teljesítmény javítását. Szeretném fenntartani a rendszeres konzultációt, kommunikációt a tagozat valamennyi részvevőjével, területi elhelyezkedéstől függetlenül. Törekvéseim közt szerepel kiegyenlíteni a területi elhelyezkedésből származó egyenlőtlenségeket.

A tagozat képviselete az érdekegyeztetés területén, a tagozati tagok szakmai érdekképviselete. Az egészséges és biztonságos munka környezet kialakításra történő törekvések kutatása, fejlesztése és támogatása.

Terveim közt szerepel egy, akár MESZK honlapján belüli (vagy akár külön álló honlapként) kifejezetten a tagozat részére fenntartott online kommunikációs felület kialakítását, amelyen keresztül rendszeresen hírt adhatunk az eredményeinkről, gondjainkról, akár megoldást, segítséget is nyújthatunk egymásnak. Valamint friss hazai és nemzetközi információkkal szélesíthetjük ismereteinket. Nagyon fontosnak tartom az ápolás szakmai megközelítés hangsúlyozását.

Segítségnyújtáshoz szakértői team létrehozása, a szakmai, jogi kérdésekben a területen dolgozó kollégák számára.

Fontos feladatomnak tartom a különböző, szakterületek közti integritás megteremtése. Az igaz együttműködés erősítése.