social

XXVI. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és XXI. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia

XXVI. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és XXI. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia

 

2024-09-11 00:00

2024-09-13 00:00

Flamingó Wellness és Konferencia Hotel

Idén sem maradhat el a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség éves konferenciája!

Tisztelt Résztvevők, Tisztelt Kollégák!
Tisztelt Tagintézményi Vezetők!

 

Idén sem maradhat el a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség éves konferenciája! Továbbra is szövetségben az Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferenciával szervezzük e seregszemlét, a jól bevált recept szerint. Bizonyára sokak örömére visszatérünk korábbi Konferenciáink megszokott, kedvelt helyszínére a balatonfüredi Flamingó Szállodába. Reményeink szerint ezúttal is a megszokott baráti társaságban találkozhatunk, oszthatjuk meg tapasztalatainkat. Hisszük, hogy tudunk továbbra is újat és hasznosat mondani egymásnak. Reméljük, hogy tervezett témáink ugyanolyan érdeklődésre tartanak majd számot, mint a korábbi évek előadásai. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Ápolási Egyesület immár több, mint két évtizede tiszteli meg bizalmával Szövetségünket és társul közös céljaink képviseletére, a járóbeteg szakellátás ápolás- és orvos-szakmai, vezetési helyzetének javítására.

Hagyományoknak megfelelően

 • a konferencia első napján az ágazat legfontosabb szakmai szereplőit (Államtitkárság, NEAK, OKFŐ) továbbá hozzászólóként az EGVE, a Kórházszövetség, a MÁE és a MÁIE, a MESZK, és a MOK, képviselőit szólítjuk meg egy kerekasztal megbeszélésben, amelyet globális ágazati előadások követnek.
 • A második – szakmai – napon áttekintjük a járóbeteg szakellátás 2024-es aktualitásait orvos és ápolásszakmai oldalról egyaránt.
 • Az intézményi menedzsment nap bemutatja az intézményvezetési jógyakorlatokat.

Illusztris előadóknak tudtuk átadni az elmúlt 11 évben az előadói díjat, amelyre idén is sor kerül. A díj presztízse egyre nagyobb, és buzdítunk mindenkit, előadásával igyekezzen a díj megszerzésére és emelni ennek a fényét. A díjjal az átfogó, általános jellegű előadásokat kívánjuk támogatni, amelyek a járóbeteg szakellátás, egynapos ellátás szervezésével, minőségének, megfelelőségével javításával foglalkoznak. Előnyt élveznek a saját adatfeldolgozáson, átfogó, több intézményre kiterjedő, összehasonlító vizsgálaton alapuló előadások.

A 2024. év kiemelt témái:

 • Telemedicina
 • Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR)
 • Finanszírozás
 • Laboratóriumi diagnosztika jövője a járóbeteg ellátásban
 • Mesterséges intelligencia a járóbeteg ellátásban, radiológiában
 • Új technikai eszközök használata – lehetőségek és kockázatok – a járóbetegek gyógyításában (okoseszközök, robotika, applikációk stb.)
 • „Hálapénz” ellenőrzés
 • Az új ügyeleti rendszer bevezetésének hatása a járóbeteg ellátásra
 • Szakdolgozói HR helyzet a járóbeteg ellátás területén
 • Egészségügyi dolgozók jogai a betegellátás és a foglalkoztatásuk során

A fenti témakörökben, de egyéb témákban is várjuk előadóink jelentkezését.

Program és jelentkezés:

https://jaro.kmcongress.com/

Dr. Polák László
a Szervezőbizottság elnöke

Bugarszki Miklós
a MÁE elnöke
Dr. Pásztélyi Zsolt
a Medicina 2000 elnöke
Dr. Balogh Zoltán
a MESZK elnöke