social

IV. Életmódorvosi Konferencia

IV. Életmódorvosi Konferencia

 

2024-10-10 00:00

2024-10-12 00:00

NaturMed Hotel Carbona Superior**** (8380 Hévíz, Attila u. 1.)

Ez az esemény a Magyar Életmód Orvostani Társaság (ÉMOT) éves szakmai találkozója, melynek fő célja az életmódorvoslással kapcsolatos legfrissebb kutatási eredmények megismerése, a szakmai előrehaladás elősegítése, valamint az életmóddal kapcsolatos innovatív kezelési stratégiák és módszerek megvitatása.

Tisztelt Elnök Úr!

Tisztelettel meghívjuk Önt a IV. Életmódorvosi Konferenciára, amelyet idén 2024. október 10-12. között rendezünk Hévízen.
Ez az esemény a Magyar Életmód Orvostani Társaság (ÉMOT) éves szakmai találkozója, melynek fő célja az életmódorvoslással kapcsolatos legfrissebb kutatási eredmények megismerése, a szakmai előrehaladás elősegítése, valamint az életmóddal kapcsolatos innovatív kezelési stratégiák és módszerek megvitatása.

Tisztelettel kérjük szíves segítségét abban, hogy a konferencián való részvételi, valamint az absztrakt beküldési lehetőségről kollegáit is tájékoztassa!
A konferencia egyben a Mozgás Receptre program szakmai konferenciája is. A program lényege, hogy a mozgást, fizikai aktivitást (házi)orvosok ajánlják, írják fel receptre, mint megelőző és gyógyító eszközt. Az egészségben eltöltött életévek száma növekedhet azáltal, hogy növeljük a lakosság fizikai aktivitását, mozgással töltött idejét. A fizikai aktivitás növelése mozgásprogramokon, sportklubokban valósul meg. A ,,Mozgás Receptre” program ezáltal hidat, kapcsot képez az egészségügyi szektor és a mozgás-, sportszektor között.

A konferencia Tudományos Bizottsága megalakult, melynek elnöke Prof. Paulik Edit, ÉMOT-elnökségi tag, tanszékvezető egyetemi tanár, Szegedi Tudományegyetem, Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Népegészségtani Intézet.

A Tudományos Bizottság további tagjai:
• Prof. Kiss István, intézetvezető egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Orvosi Népegészségtani Intézet
• Prof. Sándor János, intézetvezető egyetemi tanár, Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Népegészség- és Járványtani Intézet
• Dr. Barna István, klinikai docens, Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinika
• Dr. Lacza Gyöngyvér, tanszékvezető, egyetemi docens, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
• Dr. Margitai Barnabás, ÉMOT-elnökségi tag, szülész-nőgyógyász szakorvos, Debreceni Egyetem, Klinikai Központ
• Varga Dóra, ÉMOT-elnökségi tag, vezető dietetikus, táplálkozástudományi szakember MSc
• Dr. Veres-Balajti Ilona, ÉMOT-elnökségi tag, tanszékvezető egyetemi docens, Debreceni Egyetem, Egészségtudományi Kar, Fizioterápiás Tanszék

 

Konferencia időpontja: 2024. október 10-12.

Helyszín: NaturMed Hotel Carbona Superior**** (8380 Hévíz, Attila u. 1.)

Jelentkezés:
• E-mail-en: konferencia2024@emot.hu
• Telefonon: +36 30 141 4228

Rendezvényszervezés: V.M.Komm Kft.: info@vmkomm.hu, +36 1 350-6951

Amennyiben szeretné bemutatni kutatását a konferencián, kérjük, küldje el az előadás absztraktját 2024. június 30-ig a konferencia2024@emot.hu e-mail címre! Az absztrakt beküldéséhez szükséges további információkat a honlapon találja.
A konferencia hivatalos oldala: www.emot.hu/eletmodorvosi-konferencia-2024

Reméljük, hogy Önnel is találkozunk IV. Életmódorvosi Konferencián!
Kelt: Budapest, 2024. június 12.

Maradok tisztelettel,
dr. Babai László István
elnök