social

I. Országos Szakmai Verseny 2010

2009. évben négy szervezetünk – Budapest, Fejér, Veszprém, Zala – kezdte meg szakmai vetélkedő szervezését és lebonyolítását területi szinten. A lezajlott versenyekről érkezett pozitív visszajelzések, a szakma szeretete és a jókedvű együttlét indította el a gondolatot az elnökségben, hogy országos szinten is mérjék össze tudásukat a területi szervezet első három helyezett csapatai. Az előkészítést Babonits Tamásné fekvőbeteg-ellátásért felelős alelnök asszony vállalta fel, aki a négy területi elnökkel egyeztettve, a beérkezett javaslatok alapján állította össze a szakmai programot. Csodálatos környezetben 2010. március 24-én az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben tarthattuk meg rendezvényünket, és nem csak méltó helyszínt kaptunk, hanem egész nap önzetlen segítőket bocsájtott rendelkezésünkre az intézmény, hogy a verseny gördülékenyen folyhasson. A levezető, koordinátori feladatokat Nagyné Fucskó Enikő látta el. Az eredmények kiértékelésében, illetve véglegesítésében segítségünkre volt a zsűri elnöke Dr. Balogh Zoltán a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Dr. Záray Gyuláné a Szent Imre Kórház ápolási igazgatója, Holiné Füstös Márta a SE Transzplantációs Klinika klinikavezető főnővére, Zsiga Mária az OORI volt ápolás igazgatója, Nagy Géza a MESZK Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezet elnöke, valamint délután az elméltei feladatok értékelésénél Vízvári László az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet főigazgatója. Az ötletesebbnél ötletesebb csapatnevek már záloga volt annak, hogy egy vidám, de szakmailag nagyon komoly megméretetésnek néznek elébe a versenyzők. Külön dícséret illeti a mentő, valamint a védőnő kollégákat, akik vállalták a versengést a gyakorló ápolókkal szemben Délelőtt a betegágy mellett végzett feladatok megoldásával indult a program. Az ebédet követő időszakban a csapatok bemutatása, játékos activity, puzzle, illetve villámkérdések is helyet kaptak, majd az eredményhirdetéssel zárult az Országos Szakmai Vetélkedő, melynek eredményei a következők:

I. helyezett: Veszprém megye, Pápa
„Super Nursis” csapata:
Varga Lajosné

Ifjú Beatrix
Marton Piroska Beáta
Váczy Szilvia

II. helyezett: Budapest, Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház
„Méregkeverők” csapata:
Seemann Katalin

Gyimesi Jánosné
Ganglné Puskás Brigitta
Kereszturi Árpádné

III. helyezett: Budapest, Péterfy Sándor Utcai Kórház
„Sine Morbo” csapata:

Harmatné Dóczi Gabriella
Magyarné Fa Anita
Bakonyi Éva Beáta
Szilágyiné Szűcs Edit

A „dobogós” csapatok díja: a Kecskeméti Országos Szakdolgozói Kongresszuson való részvétel, Virus Baster Licence.

Az I. helyezett csapat egy ausztriai 3 napos kirándulást és a Vándorserleget kapta pluszban.

A zsűri különdíját: 40.000,- Ft értékű könyvutalványt (felajánló: Vízvári László, ETI főigazgató) a „Megvédj-Elek” védőnői csapata kapta (Budapest).

A legszellemesebb bemutatkozó „Glükozia” csapat (Fejér megye) színház jegy ajándékban részesült.

Különdíjban részesültek: „Ziborkák” csapat (Fejér megye),
„Dream Team” csapat (Zala megye) és a
„Járóbeteg” csapat (Veszprém megye).

Külön köszönetet kell mondani a versenyzőknek azért, hogy szabadidejüket nem sajnálva, a hosszú utazást vállalva egész nap helytálltak és küzdöttek a csapatukért, kórházukért, területi szervezetükért. Továbbá köszönet illeti meg azokat az ápolásvezetőket, és szurkolókat, akik elkísérték kollégáikat, hogy büszkén elmondhassák, a nehéz helyzet ellenére vannak kiváló egészségügyi szakdolgozók, akik hivatásukat alázattal, szeretettel végzik és mellette jókedvűen, vidáman tudnak játszani is. A versenyen elhangzott, hogy veletek jövőre ugyanitt, reméljük, hogy ez a mondat megállja a helyét és hagyományt tudunk teremteni. Jövőre még több területi szervezetünk csatlakozását várjuk a kezdeményezéshez.

További együttműködő partnereink:
Generali Biztosító
Vodafone
Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet
Virus Buster
Pannon GSM
Bella Hungária
Nestlé Hungária
Koza Munkaruházati Kft.
Vígszínház
Hartmann Kft.

Köszönjük a felajánlott ajándékokat szponzorainknak!

Szakmai Vetélkedővel kapcsolatos médiamegjelenések:

www.hirado.hu

www.netambulancia.hu

www.medicalonline.hu

www.weborvos.hu/vetelkednek_apolok

www.weborvos.hu/megmutattak_nem_csupan_apolni_tudnak

www.weborvos.hu/megmutattak_nem_csupan_apolni_tudnak

www.videotar.mtv.hu (TV Híradó, 2010. március 24. 19:30)