social

III. Országos Szakmai Verseny 2012

2012. október 25-én minden túlzás nélkül mondhatóan egy verőfényes őszi napon került megrendezésre harmadik alkalommal az Országos Szakmai Vetélkedő gyönyörű helyszínen a Bolgár Kultúra Házában. Legnagyobb örömünkre szolgált, hogy az idei évben már 15 csapat mérte össze szakmai tudását, akik a megyékben előző hónapokban, hetekben megrendezésre kerülő területek első helyezettjei voltak. A szakmai tudás mellett a kollégák ötletességét tükrözte a csapatok elnevezése:

 

Résztvevő csapatok
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN ANGYAL CSAPAT
BUDAPEST BŐVÉR NŐVÉR
CSONGRÁD SIRÁLY
FEJÉR VÉGÁLLOMÁS
HAJDÚ-BIHAR SZEMFÜLES
HEVES “ÁPOLÓK”
KOMÁROM-ESZTERGOM SZÍVROHAM
PEST KATTOGÓ NEURONOK
NÓGRÁD SHOKK TEAM
SOMOGY CSIRIBIRI KLINIKA
VAS HOSPICE-GIRL, AZAZ CSEJTEI ANGYALAI
VESZPRÉM SUPER NURSES
TOLNA SZEKSZÁRD MENTŐK
ZALA TÜNDÉRRÓZSÁK
JÁRÓK CSAPATA

 

A versenyzők a megjelenésükre is külön hangsúlyt helyeztek, egységes ruházatban vettek részt a megméretetésen. Külön kiemelendő a Pest Megyei Területi Szervezet gyönyörű öltözete, ami a régi kort idézte. A tét nagyon nagy volt, 1 éven keresztül birtokolni a vándorkupát és viselni a „szakma mestere” címet, valamint legyőzni a Super Nurses csapatát, akik már két alkalommal nyerték el ezt a címet.

A regisztrációt követően a csapatkapitányok sorszámot húztak, ez adta meg a feladatok elvégzésének sorrendjét. Ezen a ponton megfeleződtek a csapatok, egyik fele a gyakorlati helyszínre ment, melynek a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet adott teret és megkezdte az alap és szakápolási feladatokat. A másik fele a Bolgár Kultúra Házában két orvos kolléga segítségével az újraélesztési feladatot végezte. Miután a versenyzők elvégezték mind az alap- és szakápolási, valamint az újraélesztési feladatokat a teszt kitöltése következett.

Pihenésképpen nagyon finom ebédet fogyasztottak el a résztvevők, majd Tanurdzsity Istvánné Természetgyógyászat Szakmai Tagozat vezetője egy relaxációs gyakorlattal készítette fel a kollégákat a délutáni megmérettetésre.

Ezt követően a csapatok bemutatkozása történt, melyen kiváló kreatív produkciók kerültek bemutatásra, sok nevetéssel, vidámsággal. Jó volt látni, hogy komoly szakemberek, hogyan tudják „görbe” tükörrel nézni szakmájukat, intézményüket.

Az activity játék fordulója mutogatás és körbeírással történt. Az utolsó forduló szakmai és műveltségi kérdésekből állt. Nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadta meghívásunkat Kertész Zsuzsa, aki a műveltségi vetélkedőt tette felejthetetlenné humorával, különleges egyéniségével.

A gyakorlati forduló kettős első helyezéssel zárult a Szekszárdi mentők és Járók csapata nyerte meg. Az írásbeli (teszt) fordulót követően hármas holtverseny alakult ki az előző 2 első helyezetthez csatlakozott a Hospice-girls csapata. Őket szoros mezőben követték a Tündérrózsák és a Szuper nurses csapata. A villámkérdések előtti állás rendkívül szoros küzdelmet jelzett. Változatlanul első helyen volt a Hospice-girls, őket követte a Járók és a Szuper nurses csapat, szorosan a Tündérrózsák és a Szekszárdi mentőkkel.

Az utolsó forduló döntötte el melyik a legjobb csapat a legjobbak közül.

I. helyezett: Hospice-girls (Vas megye)
II. helyezett: Szekszárdi Mentők (Tolna megye)
III. Végállomás (Fejér megye)
IV. Járók (Járóbeteg csapat)
V. Kattogó Neuronok (Pest megye)

Kimagasló teljesítményt nyújtottak:

Shokk Team
Super Nursis
Tündérrózsák
Sirály Ápolók
Csiribiri Klinika
Bővér-Nővér
Szívroham
Szemfüles
Angyal csapatok

 

Túlzás nélkül elmondható, hogy egy tartalmas napot töltöttek együtt kollégáink, nagyon komolyan véve egy játékos szakmai vetélkedőt, amelyből mind a versenyzők, mind pedig a szervezők nagyon sokat tanultak.

Reményünket fejezzük ki, hogy 2013. évben mind a 20 területi szervezetünk csapatát köszönthetjük az immár hagyománnyá vált Országos Szakmai Versenyen.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, akik jóvoltából a nap végén senki nem távozott ajándék nélkül.

Mediq Direkt Kft.
Generali Biztosító
Operett színház
SpringMed Kiadó
Mölnyczke
Hartmann Kft.
Ecolab Kft.
Telenor Magyarország Zrt.
Valamennyi résztvevőnek szívből gratulálunk!

A szervezőknek köszönet a kiváló rendezésért!