social

VI. Országos Szakmai Verseny 2015

Győztek a fejér megyei Ápolók!

2015. október 2-án került megrendezésre Budapesten a Lurdy-Házban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara VI. Országos Szakmai versenye. 19 megyéből érkeztek a megyei győztes csapatok, hogy országos szinten is megmérkőzzenek.
A verseny gyakorlati és elméleti részeket tartalmazott. Ebben az évben a csapatok bemutatkozását a zsűri külön értékelte és díjazta, a legjobb bemutatkozást elnyerők értékes jutalomban részesültek. A gyakorlat helyszínéül az idei évben kórházi körülményeket próbáltunk kialakítani a Lurdy-Ház termében a Semmelweis Egyetem, valamint a Premier G. Med Kft. jóvoltából biztosított eszközök segítségével. Ezzel párhuzamosan újraélesztési reanimációs feladatokat hajtottak végre. Kiemelt hangsúlyt fektettünk a helyes kézfertőtlenítési eljárásra. Ezt követően elméleti tesztlap kitöltése következett.
A program játékos részében activity, tájanatómia, és kamarai és szakmai villámkérdések szerepeltek. Az idei év újdonságaként említhető Semmelweis Ignác halálának 150. évfordulója alkalmából vetített életrajzi film, melyről rövid kérdéseket tett fel a zsűri.
A neves szakmai grémium a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház csapatát találta az idei évben a legjobbnak. Ők viselhetik egy éven keresztül az “Ápolói hivatás Mestere 2015” címet.
A résztvevő csapatokból második helyezést ért el a Miskolci Semmelweis Kórház Hospice Osztály, harmadik pedig a PTE KK Gyermekklinika, Intenzív Osztály csapata lett.

Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek!

A VI. Szakmai Verseny Hivatalos Sajtóközleménye