social

VII. Országos Szakmai Verseny 2016

Győztek a heves megyei ápolók!

2016. október 21-én Budapesten a Lurdy-Házban került megrendezésre a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara VII. Országos Szakmai Versenye közel 400 fő részvételével. Idén az alábbi 19 csapat mérkőzött meg.

Csapatok nevei és elért helyezései:

  1. Heves megye: Sürgősfog
  2. Komárom-Esztergom: Hungarikum
  3. Győr-Moson Sopron megye: Petz-Mix
  4. Nógrád megye: Mátra Angyalai
  5. Baranya megye: Ito-Shock
  6. Budapest: Nil Nocere
  7. Hajdú-Bihar megye: Monitor Betyárok
  8. Csongrád megye: Ictu Fulgur
  9. Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Holistic Team
  10. Zala megye: Nemzet Szöcskéi –Veszprém megye: Megment Elek – Eredmény:döntetlen
  11. Fejér megye: Parvus Nucleus
  12. Pest megye: Rókus Angyalai
  13. Tolna megye: A kórház púpja
  14. Vas megye: Kötözött Rosszcsontok
  15. Jász-Nagykun-Szolnok megye: Vegyület
  16. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Hasmars
  17. Bács-Kiskun megye: Sürgőforgók
  18. Somogy megye: Racing Team

A verseny gyakorlati és elméleti részeket tartalmazott. A csapatok bemutatkozását a zsűri külön értékelte és díjazta. Idén különdíjban részesült a heves megyei Sürgősfog csapata.
A gyakorlat helyszínéül kórházi körülményeket próbáltunk kialakítani a Lurdy-Ház termében, a Semmelweis Egyetem, a Péterfy Sándor Utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ, a Károlyi Sándor Kórház, a Vaszary Kolos Kórház valamint a Premier G. Med Kft. jóvoltából biztosított eszközök segítségével. Az idei évben elfogadta meghívásunkat a televízióból ismert, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány elnöke, Erős Antónia, aki jelenlétével emelte a rendezvény színvonalát.
A verseny elméleti tesztírással kezdődött, majd gyakorlati verseny következett, amelyben alap/szakápolás és reanimációs feladatokat kellett a résztvevőknek megoldaniuk. Az újraélesztési feladatban a szurkolók is megmérethették magukat, melyben Hanka Krisztina pásztói szakdolgozó bizonyult a legjobbnak.
A program játékos részében az idei újdonság a szókirakó feladat volt, amit a tájanatómia, az activity (körülírás vagy mutogatás), valamint a kamarai és általános műveltségi villámkérdések követtek.
A neves zsűriből álló szakmai grémium a heves megyei Markhot Ferenc Oktatókórház csapatát találta a legjobbnak. Ők viselhetik egy éven keresztül az “Ápolói Hivatás Mesterei 2016” címet.
Az est szórakoztatója a Stand Up műfaj koronázatlan királya, a temetőjárat megalkotója, Kertész Richárd, „Ricsifiú” műsora zárta.

Ezúton gratulálunk valamennyi résztvevő csapatnak, munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánunk, találkozunk 2017-ben ugyanitt!