social

Rendkívüli

Kezdődik az Országos Tisztségviselői Választás!

Tisztelt Országos Küldöttek! A 2023-as kamarai választások befejező választási ciklusa 2023. november 18-tól kezdetét veszi, az Országos Tisztségviselői Választás. További információkért kövessék honlapunkat!

Felmérés az egészségügyi szakdolgozók pszichiátriai betegségekkel kapcsolatos véleményéről

Napjainkban a pszichiátriai betegségek gyakorisága világszerte emelkedik. A betegek elfogadottsága társadalmanként eltérő. Szokatlan reakcióik, érzelmi és viselkedésbeli megnyilvánulásaik az emberek és a közösség számára furcsák, megmagyarázhatatlanok, esetenként félelmet keltők lehetnek. Kutatások bizonyítják, hogy az ilyen típusú betegségben szenvedő emberek ápolása, gyógyítása az egészségügyi szakemberek egy részének is nehézséget jelent. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Ápolástan Tanszék által irányított vizsgálatunk során szeretnénk felmérni az egészségügyi szakdolgozók véleményét a pszichiátriai betegekről, és a velük való szakmai együttműködésről. A modern pszichiátria a “mentális betegség”/ “mentális zavar” kifejezést részesíti előnyben, a kutatási kérdőívben túlnyomórészt mi is ezt alkalmazzuk. Célkitűzésünk, hogy a vizsgálat alapján olyan új stratégiákat építsünk be a szakdolgozói képzésekbe, melynek segítségével a szakemberek nagyobb érzékenységgel rendelkezhetnek a mentális betegségben szenvedőkkel való bánásmód, valamint az elfogadóbb segítői attitűd elsajátítása során.

Ehhez kérjük az Ön támogató segítségét is az alábbi kérdőív kitöltésével. A kérdőív kitöltése anonim módon zajlik, és néhány percet vesz igénybe. Köszönjük, hogy őszinte válaszaival segíti a kutatás céljainak megvalósulását!

KITÖLTÖM A KÉRDŐÍVET!