social

Rendkívüli

Választások 2023

Beszámoló a Somogy vármegyei területi szakdolgozói versenyről

Az év elején januárban felhívást indítottunk az egészségügyi dolgozók felé: “Ha szereted a szakmád és jó vagy benne, akkor mutasd meg, mert itt a helyed!” A verseny célja a szakmai tudásszint felmérése csapépítő tréning keretében. Ez a nap nem csak egy verseny: kikapcsolódás, jó buli, csapatépítés, kapcsolatépítés, szakmai fejlődés, tapasztalatszerzés.

A Covid járvány miatt két éven keresztül nem lehetett megrendezni a szakmai versenyeket. Ez évben 2023. január 28-ra szerveztük meg a területi szakmai versenyt, melynek helyszíne Kaposvár Szigeti Gyula Egészségügyi Szakképző Iskola volt. A versenyre 4 főből álló team-ek álltak össze, idén csapat vett részt a megmérettetésen.

A csapatok nevei és munkahelyei:

Szorgos angyalkák – Siófoki Kórház,

Ricsi és Angyalai – SM Szeretet Szociális Otthon,

Menő Manók – Szaploncai Manó Marcali Városi Kórház,

Drávajárók – Kistérségi Járóbetegellátó Központ,

4 fityula – SM KMOK Csemő és Gyermekgy.,

IQbátor – Nagyatád Kórház,

Felderítők – Képalkotó Diagnosztika.

Az induló csapatok nagyon ötletesen választottak csapatneveket, és humoros előadással adták elő bemutatkozásukat. A verseny kezdetén, hogy oldjuk a feszültséget a kamara elnöksége előadta a Siófokra készült Apáca show mókás műsorát.

A versenyző csapatok részére a szakmai feladatokat Buni Roland, az Oktatási Bizottság Elnöke állította össze, aki személyesen felügyelte a verseny tisztességes lebonyolítását. A feladatok egészségügyi szakmai kérdéseket tartalmaztak, voltak játékos és nagyon komoly tudást igénylő feladatok. A csapatok teljesítményét előre összeállított pontozólapon 5 tagú zsűri értékelte, melynek elnöke Szánti Istvánné, az Országos Szervezet Járóbeteg ellátási alelnöke volt. A részvevők ellátásáról (szendvicsek, fánk, innivaló) a területi szervezet gondoskodott.

Az első helyezett a Képalkotó Diagnosztika csapata, a Felderítők lettek, ők fogják képviselni a megyénket az országos szakmai versenyen. A Területi Szervezet értékes díjazásban részesítette az első három helyezett csapat tagjait, de a többi versenyző is jutalomban részesült.

Külön köszönetet kell mondani a versenyzőknek azért, hogy szabadidejüket nem sajnálva egésznap helyt álltak és küzdöttek. Ez úton is köszönjük a PTE Szigeti-Gyula János Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola vezetőségének, hogy helyet biztosított a verseny lebonyolítására. Köszönet a  szurkolóknak, akik elkisérték kollegáikat, hogy büszkén mondhassák, a nehéz helyzet ellenére vannak kiváló, egészségügyi dolgozók, akik hivatásukat szeretettel végzik, továbbá a kamara elnökség tagjainak, akik egész délelőtt a részvevők ellátását biztosították. Köszönet a médiának, akik megjelentették a verseny üzenetét a lakosság számára újságban és helyi TV hírekben.

Médiamegjelenések linkjei:

kapos.hu

sonline.hu

 

 

Készítette: Bogár Gézáné
Helyi elnök