social

2019. Tagozatért Díjasok

DOBÁK ZITA dietetikus, élelmezésvezető, aki a szakma különböző területén szerzett tapasztalatot, fejlesztő projektekben vett részt. Folyamatosan képzi magát, a Pécsi Tudományegyetemen Msc végzettség szerzett. Jelenleg a Testnevelési Egyetem doktori iskolájában abszolutóriummal rendelkezik. Kutatómunkájának szakterülete kiterjed az egészséges, a sportolók, várandósok, étkezési zavarok, a betegek táplálkozására diétás tanácsadására. Szakmájában több tudományos társaság tagja. Számos előadás szerzője és társszerzője. Naprakészen ismeri a nemzetközi,valamint a hazai kutatások eredményeit,melyeket szívesen alkalmaz a gyakorlatban is. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Dietetikai Szakmai Tagozatát négy éve vezeti, kiváló eredménnyel. Személyes kisugárzása, pozitív életszemlélete, meggyőző szakmai tudása, valamint közösség építő tevékenysége méltán példakép a fiatal kollégák körében.
KOROM JUDIT intézeti higiénikus. Korom Judit a MESZK megalakulása óta tagja a szakmai szervezetnek. Kezdetektől aktívan részt vesz a kamara életében. Javaslataival segíti a jogszabály tervezetek véleményezését, módszertani levelek kidolgozását. Képviseli a MESZK közegészségügyi-járványügyi tagozatát, mint területi és országos tagozati küldött. Tagja a Budapestiek az Egészségügyi Szakdolgozókért Alapítvány kuratóriumának. Munkahelyén, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben egyedülálló szakmai előremutatással kidolgozta a műtéti előkészítés protokollját, mely a magyarországi egészségügyi szolgáltatók számára is módszertani útmutatót adhat a jó gyakorlat bevezetéséhez.
MÁTÉNÉ SÖVEG ZSUZSANNA 44 éve dolgozik a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján, gyermekápolóként. Csecsemő- és gyermekápoló szakképesítést szerzett, majd egészségügyi szakoktatóként is végzett. Munkája mellett rendszeresen részt vesz a tanuló nővérek gyakorlati oktatásában. A klinikavezető főnővér helyettesítésében mindig lehet rá számítani. Fáradhatatlan energiával végzi karitatív munkáját. A Magyar Ápolási Egyesület és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara aktív tagja. A MESZK Gyermekápolás Tagozat Országos elnökeként tevékenykedett 2004-2007. között. Vizsgabizottsági tag. 44 éve biztosítja a rábízott részlegen a családias, összetartó, jó hangulatú csapatot, melynek magas szintű szakmai tudása is a főnővéri munkájának köszönhető.
SEBESTYÉN GÁBOR egyetemi ápoló, a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórház – Rendelőintézet Központi Intenzív Osztályának vezető szakdolgozója. Szakmai életútja kiemelkedő. 2005-2012 között a Semmelweis Egyetem tanársegédjeként oktatta a hallgatók százait. Oktatási tevékenységét a mai napig rendkívüli elhivatottsággal végzi. Széleskörű szakmai ismereteit folyamatosan fejleszti és osztja meg másokkal. Intézményében és a szakdolgozói társadalomban nagyon népszerű, szakmai életútja példa a fiatalabb kollégák előtt. Humora, empatikus személyisége, kiváló kommunikációja, szerény személyisége mindenkiben tiszteletet ébreszt. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Aneszteziológiai-intenzív ápolási szakmai tagozatának vezetője 2015 óta. Kiváló kapcsolatot épített ki a tagozat küldöttjeivel, valamint a többi tagozat vezetőjével. A tagozati rendezvények, továbbképzések ötletgazdája, kreatív, a betegellátást holisztikusan szemlélő szakember. A Kamara által készített “Hatásköri Lista” aneszteziológia-intenzív fejezetének megírásában jelentős feladatot látott el. Méltán megilleti a Kamarai szakmai munkát, a Kamara iránti elkötelezettségét értékelő “Tagozatért” díj.