social

Rendkívüli

Országos Tisztségviselői Választás - Jelölési időszak

Tisztelt Országos Küldöttek! A 2023-as kamarai választások befejező választási ciklusa 2023. november 18-tól kezdetét veszi, az Országos Tisztségviselői Választás. További információkért kövessék honlapunkat!

Védőnők Napja 2023.

A Védőnők napja alkalmából mondott köszöntőt az Országos Szervezet központjában dr. Balogh Zoltán MESZK elnök, melyben biztonságos jövőt, kiszámítható életpályát kívánt minden védőnőnek. A köszöntő részleteit az alábbiakban foglaltuk össze:

“Kicsit keserédes a mai Védőnők napja, hiszen addig, amíg eme különlegességnek számító szakmában, a hivatásukban dolgozókat köszöntjük, addig éppen ezekben a napokban még több ezren nem tudják közülük pontosan, hogy hogyan alakul át munkakörnyezetük. Mindeközben a napokban jelent meg honlapunkon a hír, hogy a MESZK a Védőnői Szakmai Tagozat országos tagozatvezetői tisztség betöltésére pályázatot hirdet. Változások, változások mindenhol. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara nem döntéshozó szerv, így ajánlásainkban, javaslatainkba tudjuk megfogalmazni, miben látunk buktatókat, nehézségeket, hogy mit látunk jó iránynak. És persze látjuk a jó irányt is magunk körül, látjuk a védőnők elhivatott szakmaiságában, helytállásában, lakossági kapcsolataiban, látjuk munkájuk elismerését állami kitüntetésekben, sőt, helyi kitüntetések során is.

Öröm látni, amikor március 15-én nemzetünk kiválóságai között egy védőnő is átveheti a Magyar Ezüst Érdemkeresztet, de hasonlóan büszkék vagyunk, amikor például az a hír kerül elénk, hogy idén az “Egészséges Rákosmentéért” díjat is egy védőnő vehette át, és együtt örülünk egy olyan kistelepüléssel is, mint Balotaszállás, akiknek ugyancsak országos elismerésben részesült védőnőjük.

Szándékosan nem mondok neveket, mert végtelen hosszú sorban köszönhetnénk meg nem díjazott, vagy éppen idén nem jutalmazott szakdolgozó társaink munkáját, szóljon ez a köszöntő mindannyiunktól mindnyájuknak, az összes védőnőnek, akik a várandósok, kismamák, a csecsemők és gyermekek egészsége mellett a család jólétéért, a biztonságos környezet kialakításáért, a felelős gyermeknevelésért is dolgoznak területen, kórházakban vagy éppen az iskolaegészségügyben. Ma, a védőnők napján, biztonságos jövőt, kiszámítható életpályát kívánunk minden védőnőnek!”

 

Dr. Balogh Zoltán

MESZK

elnök