social

Pályázati Felhívás

 

Tisztelt Pályázó!

Tájékoztatni szeretnénk Önt, hogy a Medicina Projekthez kapcsolódó díjakat ebben az évben is kiadja a szervező bizottság. A zsűri idén is meghirdeti a „Kiváló szakdolgozó különdíj, 2023” című pályázatot, amelyet a Medicina Projekthez kapcsolódva a Med-Econ Humán Szolgáltató Kft. alapított 2022-ben. Idén a felhíváshoz támogatóként csatlakozott Mölnlycke Health Care Kft. ezáltal lehetővé vált, hogy a díjazottak köre kibővüljün „Kiváló krónikus sebkezelő” című elismeréssel. A nyertes szakdolgozók 600 ezer forint értékű díjban részesülhetnek, míg a minimum 3 fős teamben dolgozó sebkezelők 1 millió Ft elismerést kaphatnak.

A zsűri elnöke: Prof. Dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke.  A zsűri tagjai:  Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke, Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség korábbi elnöke, Dr. Balogh Zoltán a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Dr. Gaál Péter, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnöke, Prof. Dr. Boncz Imre, a PTE tanszékvezetője, Nógrádi Tóth Erzsébet, a Medicina évkönyv alapító főszerkesztője.

A legjobb helyezést elért pályázók díját tervezetten 2023. november hónapban, a 46. Medicina konferenciát követő gálaest keretében adjuk át.

A.) A Szakdolgozói különdíjra várjuk a legalább 20 éve közvetlenül a betegellátásban tevékenykedő szakdolgozók jelentkezését.

Alapelvárások a kiváló szakdolgozói különdíjra pályázókkal szemben:

 1. Fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményekben közvetlenül a betegellátásban dolgozó szakdolgozó / ápoló (aktív, krónikus, rehabilitációs, hospice, ápolási ellátás nyújtó intézmények munkavállalói egyaránt pályázhatnak)
 2. Legalább 20 év szolgálati idő (GYES, GYED ideje beleszámítandó)

Előnyben részesítendő szempontok – az értékelés során többletpontokat jelentő szempontok:

 1. Szolgálati időn belül közvetlenül ágymelletti munkával, műszakos ápolóként töltött időtartam hossza.
 2. Egészségügyi intézményen belüli vagy oktatási intézményben vállalt oktatási tevékenység.
 3. Ápolói szakma népszerűsítésében/toborzásban/mentorálásban betöltött tevékenység.
 4. Egészségügyi intézmény minőségbiztosítási rendszer fejlesztésében való részvétel / szerepvállalás.
 5. Az ápolási témában megjelent cikk, publikáció (akár saját szerzős, akár társszerzős publikáció).
 6. Szakmai konferencián tartott előadás.
 7. Közösségben (nem a munkahelyen) végzett önkéntes munka.

Jelentkezés módja: online pályázati felületen történik, melyre az alábbi dokumentumokat szükséges felcsatolni:

 1. Egyéni pályamunka, életút bemutatása a jelölt Önéletrajzában.
 2. Jelölt személyes Ápolói hitvallása, mely tartalmazza annak indokolását, hogy miért választotta az ápolói pályát. (Maximum 1 oldal)
 3. Legalább egy Ajánlás aktuális vagy volt munkahelyi vezető vagy munkahelyi kollektíva részéről.

Az Ajánlás(ok)ra vonatkozó további információk:

 • az Ajánlás érkezhet jó körülhatárolható munkahelyi kollektíva részéről is, melynek feltétele, hogy a munkahelyi kollektívát alkotó személyek 50%-a, de legalább 3 fő ajánlja a jelöltet. A munkahelyi kollektíva ajánlása esetében szükséges pár mondatban bemutatni a szakmai csoportot/szervezeti egységet, melyből kiderül a kollektívát alkotó személyek összlétszáma.
 • Az ajánlás tartalmazza a kiemelkedő életút/tevékenység/személyes attitűd méltatását. Több Ajánlás is benyújtható (maximum 3), de a díj odaítélése nem függ a beérkező Ajánlások számától.

A pályázati felület mindkét pályázati felhívás vonatkozásában 2023. augusztus 1. és szeptember 10. között lesz aktív az alábbi linken:

https://egugykerdoiv.limequery.com/453819?lang=hu

 

Reméljük, hogy sokan tisztelnek meg bennünket pályamunkájukkal!

Budapest, 2023. 06. 08.

 

Üdvözlettel:

Nógrádi Tóth Erzsébet Cseh Borbála
alapító főszerkesztő ügyvezető
Medicina évkönyv Med-Econ Humán Szolgáltató Kft.