social

Összefoglaló - Gálaműsorral Egybekötött Ünnepi Díjátadó

Kérem,  a galéria megtekintéséhez kattintson a képre! A videós összefoglalóink a cikk végén érhetőek el.

Kérem,  a galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Videós összefoglalóink a cikk végén találhatóak!

Méltó külsőségek között, igazán ünnepélyes hangulatban zajlott gálaműsorral egybekötött ünnepi díjátadónk november 24-én a Lurdy ház nagytermében. Az ünnepélyes esemény főszereplői egyéni és csoportos díjazottjaink, különdíjasaink, valamint az aktív kamarai tagsággal rendelkező, hivatásunkban még dolgozó nyugdíjas kollegák voltak.

– Ismét összejött a család, az egészségügyi szakdolgozók nagy családja – mondta köszöntőjében dr. Balogh Zoltán MESZK elnök. – Ünnepelni jöttünk, a kamarai díjazottak révén köszönteni mindazon kollegáinkat, akik a magyar egészségügyi ellátásokat igénybe vevő 9,7 millió honfitársunk egészséges születéséhez, egészségének megőrzéséhez és fejlesztéséhez, ápolásához, gyógyulásához, gondozásához, vagy éppen mentéséhez, rehabilitációjához járultak hozzá.

Köszöntőjében az elnök kitért arra, hogy csak a szakdolgozók által szavatolható a betegek biztonságos ellátása, amit a MESZK évek óta igyekszik hangoztatni és érvényesíteni. Az ünnepség ezért egy minden dolgozó számára szóló külön elismerés is.

A MESZK elnöke nem feledkezett meg az utánpótlás oktatásáról, neveléséről sem, külön hangsúlyozva, hogy nagyon sokan fognak a közeljövőben nyugdíjkorhatár közelébe kerülni, és ha nem lesz utánpótlás, akkor nem lesz kinek átadni a tudást, szakértelmet, a tapasztalatot, az erkölcsi tartást, sőt a hitet és az emberséget. Mert ezek kellenek a hivatásunk gyakorlásához.

„Ti vagyok, akik hitelesen tudjátok motiválni a jövő fiatalságát” -, mondta, majd kitért arra is, hogy az egészségügyben való munkavállalás bizalmi állás, és nem szabad elveszítenünk a ránk bízott bizalmat. Mindezen nemes szándékú cselekedetekhez megfelelő munkakörülményekre, korszerű egészségügyi technológiára, eszközökre, és legfőképpen elégedett munkavállalókra lesz szükség. Éppen ezért úgy véli, hogy a döntéshozók részéről kár lenne elszalasztani a segítő, jobbító szándékú kamarai vélemények, javaslatok meghallgatását, és befogadását.

  • Vallom, hogy csak a döntéshozókkal közösen, együtt gondolkodással lehet megtalálni a legoptimálisabb megoldást a közelgő szakdolgozói bérrendezés nagymértékű forrásokat igénylő sikeres elosztására, és bevezetésére – mondta, bízva abba, hogy az egészségügyi szakdolgozók ügye hivatásunk súlyának megfelelő mértékű prioritás lesz.

Az ünnepségen átadásra került a MESZK Szakmai díja, amelyet 21 díjazott kap meg minden évben, de a siófoki kongresszuson akadályoztatása miatt az egyik díjazott nem tudott részt venni. Így a MESZK 2023. évi Szakmai Díját ezen az eseményen vehette át Fülöp Eszter diagnosztikai asszisztens, MSc ápoló, aki a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet dolgozója.

2023-ban az Év kiváló szakdolgozója Díjat Subitsné Hartman Judit, a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház laboratóriumi analitikusa vehette át.

Az Év kiváló szakdolgozója különdíjasa 2023-ban: Szekeres-Simonová Erika, a Netis Zrt. és ALSAD Medical Kft. dietetikusa, egészségügyi szakértője.

Az Év elhivatott fiatal szakdolgozója 2023-ban: Psóra Krisztina, a Fejér Vármegyei Szent György- Általános Sebészeti Osztály ápolónője.

2023. év Kiváló szakdolgozói közössége a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet – Bőrgyógyászati Osztályának ápolói közössége: Szmolnik Katalin vezető ápoló, Andó Éva osztályos ápoló, Bogdán Nikoletta osztályos ápoló, Horváth Eszter ambuláns nővér, Juhász-Kókai Etelka osztályos ápoló, Krupincza Anita osztályos ápoló, Monzéger Erzsébet osztályos ápoló, Papp Andrea osztályos ápoló, Terjéki Melinda osztályos ápoló, Ulviczki István betegkísérő.

2023. év Kiváló szakdolgozói közössége különdíjasai a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet- Fül-Orr Gégészeti Osztályának ápolói közössége: Nagy Attiláné főnővér, Bakos Tünde ápoló, Baloghné Sipeki Nikolett ápoló, Cseh Éva ápoló, Merk Csabáné ápoló, Nagyné Csányi Anita ápoló, Pappné Simon Judit ápoló, főnővér h., Pikó-Horváth Eszter ápoló, Plósz Ferencné ápoló, Rusznyák Borbála ápoló, Somosi Bertalanné adminisztrátor, Szikora Csabáné ápoló, Tribik Adrienn ápoló.

A Szociális munka-napi elismerő oklevelet kapták:

Horváth Heléna szociális munkás, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet dolgozója.

Kissné Horváth Hajnalka szakmai vezető, a Remény Integrált Szociális Intézmény (Kéthely) munkatársa.

Habda Veronika a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Fogyatékkal élő személyeket ellátó részlegének helyettes részlegvezető ápolója.

Hagyományainkhoz híven, ünnepségünkön köszöntöttük a jelenleg is dolgozó 75, 80, 85 éves kort betöltött, aktív kamarai tagsággal bíró jubiláló szakdolgozókat, akik Magyarországon jelen pillanatban több mint 360 vannak a rendszerben, és közülük 135-en személyes jelenlétükkel is megtisztelték díjátadó gálánkat.

Kamaránk életében lezárult egy újabb 4 éves ciklus, ezért területi, tagozati és országos választások zajlottak/zajlanak. Díjátadó Gálánk most néhány kollega esetében az elköszönésről is szólt, dr. Balogh Zoltán megköszönte azon területi, tagozati és országos elnökségi tagok, tagozatvezetők, tagozatvezető helyettesek munkáját, akik nem folytatják eddigi tevékenységüket.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara a HARTMANN-RICO Hungária Kft.-vel együttműködésben a szakdolgozók részére pályázatot hirdetett Sebkezelés és Fertőzésmegelőzés témakörben, melynek eredményhirdetésére is a Gálán került sor. A pályázatra 46 érvényes pályamű érkezett.

Sebkezelés témakörben az I. helyezet Hegyi Eszter, ápolónőnő lett, aki a Pécsi Tudományegyetem – Sebészeti klinikáján dolgozik. A témakörben különdíjat kapott Hermann Zoltánné szolgálatvezető a Hermann Medical Kft. Otthonápolási Szolgálatánál. A Stoma ellátás különdíját Kiss Beatrix, a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktatókórház Sebészeti osztályának stomaterápiás nővére kapta. A fertőzésmegelőzés témakörben I. helyezést ért el Bajnóczi Judit, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet ápolónője.

Ünnepségünk végén került sor az Ápolás hivatásáért díj átadására, ami évente egy olyan egészségügyi szakdolgozónak adományozható, aki magas színvonalú tevékenységével példa értékűen hozzájárult a betegek ellátásához, gyógyításához. 2023-ban a díjat Szánti Istvánné, a MESZK Járóbetegellátásért felelős alelnöke, egyetemi ápoló, asszisztens vehette át.

Az eseményről, a díjak átadásáról videóösszefoglalót készítünk, melyet rövidesen Facebook oldalunkon is megtekinthetnek.

 

Jubliláló szakdolgozók listája:

MESZK Baranya Vármegyei Területi Szervezet

Grátzner Józsefné (75)

Diplomás ápoló

 

Kavas Józsefné (75)

Fizioterápiás asszisztens, Általános ápoló és általános asszisztens

 

Vadas Gáborné (75)

Gyógyszertári asszisztens

 

MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet

Leány Benjamin Józsefné (75)

Körzeti ápoló

 

Szarvas Ferencné (75)

Gyógymasszőr

 

Terentyák Júlia (80)

Vizsgázott fogász

 

Szőke Gézáné (75)

általános ápoló és általános asszisztens, klinikai elektrofiziológiai asszisztens

 

MESZK Békés Vármegyei Területi Szervezet

Farkas Bálintné (75)

Védőnő

 

MESZK Budapesti Területi Szervezet

Bakó Zoltánné (75)

Röntgenasszisztens

 

Bán Jánosné (75)

Ápoló, Általános betegápoló, Műtős szakasszisztens

 

Bató Sándorné (80)

Csecsemő- és gyermekápoló, Védőnő

 

Bojtor Istvánné (80)

Aneszteziológiai szakasszisztens

 

Bokor Lászlóné (75)

Laboratóriumi asszisztens

 

Budai Ilona (75)

Általános ápoló és általános asszisztens, Általános rendelőintézeti asszisztens, Ideg-elme ápoló

 

Czabai Balázsné (75)

Közegészségügyi-járványügyi felügyelő

 

Dr. Balázs Tiborné (80)

Fiziotherápiás szakasszisztens

 

Dr. Czinner Antalné (75)

Röntgenasszisztens, Képi diagnosztikai asszisztens

 

Dr. Szalay György Ákosné (85)

gyógytornász

 

Dr. Udvardi Györgyné (80)

Általános ápoló és általános asszisztens

 

Fauszt Imre (80)

Közegészségügyi-járványügyi felügyelő

 

Federics Lajosné (80)

Röntgenasszisztens

 

Fehér Istvánné (75)

Szülésznő, Aneszteziológiai asszisztens

 

Fényes Jenőné (75)

Röntgenasszisztens

 

Ferenczi Sándorné (75)

Üzemi ápoló, Körzeti ápoló

 

Finster Györgyné (80)

Gyógyszerkiadó szakasszisztens (54)

 

Florentz István Józsefné (80)

Általános rendelőintézeti asszisztens

 

Almási Lajosné (85)

ápolónő, szakasszisztens, szakoktató

 

Gönczné Somogyi Valéria (75)

Fogászati asszisztens, Klinikai fogászati higiénikus

 

Hadfi Örsné (75)

Csecsemő- és gyermekápoló

 

Hannák Péterné (80)

Felnőtt szakápoló

 

Hanzel Lajosné (80)

Felnőtt szakápoló

 

Henzné Arnóczki Erzsébet (75)

Klinikai laboratóriumi szakasszisztens (egészségügyi szakasszisztens)

 

Horváth Andrásné (80)

Csecsemő- és gyermekápoló, Audiológiai asszisztens

 

Horváth Margit (75)

Általános ápoló, Körzeti ápoló

 

Hoschke Károlyné (91)

ápolónő, szakoktató, intézetvezető főnővér

Hozbor Mária (75)

Gyógyszerkiadó szakasszisztens

 

Jávor Istvánné (75)

Gyógyszertári asszisztens, Gyógyszerkiadó szakasszisztens

 

Kanizsai Lászlóné (75)

Fizioterápiás asszisztens, Általános betegápoló

 

Karácsony Istvánné (75)

Védőnő

 

Korodi Julianna (75)

Általános ápoló, EKG asszisztens, Intenzív terápiás szakasszisztens

 

Kovács Mária Terézia (75)

Ideg-elme ápoló, Felnőtt szakápoló

 

Kőkuti Lászlóné (75)

Általános ápoló, Klinikai fogászati higiénikus, Fogorvosi asszisztens

 

Kurucz Mária Jusztina (75)

Intenzív terápiás ápoló, Általános betegápoló, Általános laboratóriumi asszisztens

 

Lukácsy Attiláné (80)

Általános laboratóriumi asszisztens

 

 

Mandl Istvánné (75)

Gyógyszerkiadó szakasszisztens

 

Misik Sándorné (80)

Közegészségügyi felügyelő

 

Molnár Lászlóné (75)

Általános betegápoló, Egészségügyi szakoktató

 

Müller Györgyné (75)

Röntgenasszisztens

 

Nyári Jánosné (75)

Általános betegápoló, Körzeti ápoló

 

Oravecz Pálné (75)

Mikrobiológiai-laboratóriumi szakasszisztens

 

Paul Antalné (80)

Gyógyszerkiadó szakasszisztens

 

Poczank Valérné (75)

felnőtt szakápoló, körzeti ápoló

 

Rose Péter Miklósné (85)

Védőnő

 

Rozsnyay Kinga (75)

Gyógyászati segédeszköz forgalmazó, Dietetikus

 

Sári Anna (75)

Csecsemő- és gyermekápoló, Szülésznő

 

Scultéty László Lajosné (75)

Képi diagnosztikai asszisztens, Röntgenasszisztens

 

Szabó Béláné (75)

Fogászati asszisztens

 

Szabó Lajosné (75)

Körzeti ápoló, Általános betegápoló, Foglalkozás-egészségügyi szakápoló

 

Szeder Pálné (75)

Körzeti ápoló, Általános ápoló

 

Thummererné Rimóczy Piroska (80)

Aneszteziológiai asszisztens, Általános ápoló, Műtős szakasszisztens

 

Tóth Józsefné (75)

Gyógyszerkiadó szakasszisztens, Gyógyszertári asszisztens

 

Tóth Veronika (75)

Általános betegápoló, Intenzív terápiás ápoló

 

Vándorné Pehr Éva (75)

Általános betegápoló, Általános ápoló és általános asszisztens

 

Vida Mária (75)

Ápoló, Körzeti ápoló

 

Zentainé Sasvári Katalin (75)

Ápoló, Körzeti ápoló, Csecsemő- és gyermekápoló, Üzemi ápoló

 

 

MESZK Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Szervezet

Csáki Károlyné (75)

Foglalkozás-egészségügyi szakápoló, Műtős asszisztens, Emésztőszervi endoszkópos szakasszisztens

Dr. Barta Imréné (80)

Általános rendelőintézeti asszisztens

 

Dr. Pápai Gyula (80)

Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

 

Semsey Barnáné (80)

Fülakupunktúrás addiktológus, Akupresszőr, Kineziológus, Reflexológus

 

Szászfai Józsefné (75)

Körzeti ápoló, Általános ápoló és általános asszisztens

 

MESZK Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Szervezet

Dr. Oszlánczi Józsefné (75)

Röntgenasszisztens

 

Iván Józsefné (75)

Védőnő

 

Kiss Erzsébet (80)

Gyógyszerkiadó szakasszisztens, Gyógyszertári asszisztens

 

Romhányi Erősné (75)

Körzeti ápoló

 

 

MESZK Fejér Vármegyei Területi Szervezet

Kassai Sándorné (80)

Fogászati asszisztens

 

Léhner László (80)

Egészségőr-fertőtlenítő

 

Pápai Imréné (75)

Általános ápoló és általános asszisztens, Műtős asszisztens, Aneszteziológiai szakasszisztens

 

Sarkadiné Horváth Erzsébet (75)

Védőnő

 

Szoboszlai Istvánné (75)

Laboratóriumi asszisztens, Orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus (orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitika specializáció) (BSc), Klinikai laboratóriumi szakasszisztens

 

MESZK Hajdú-Bihar Vármegyei Területi Szervezet

Boldogh Tamás (75)

Egészségőr-fertőtlenítő

 

 

Juhász Béláné (75)

Gyermekápoló, Újszülött-koraszülött intenzív terápiás szakápoló

 

Karancsi Imréné (75)

Gyógyszerkiadó szakasszisztens

 

 

Sándor Istvánné (80)

Gyógyszertári asszisztens

 

MESZK Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Szervezet

Hluchány Józsefné (75)

Fogászati asszisztens

 

Horváthné Etl Margit (75)

Fogászati asszisztens

 

MESZK Heves Vármegyei Területi Szervezet

Asztalos Irma (75)

Fogászati asszisztens

 

Juhász Józsefné (75)

Általános ápoló

 

Juhász Tamás Pálné (75)

Általános (rendelőintézeti) asszisztens, csecsemő- és gyermekgondozó

 

Kovács Jánosné (75)

Foglalkozás-egészségügyi szakápoló

 

Majoros Gézáné (75)

Ápoló, Fizioterápiás asszisztens

 

Nagy Józsefné (80)

Fogászati asszisztens

 

Pádár Józsefné (75)

Általános ápoló és általános asszisztens

 

MESZK Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Szervezet

Ábrahám Istvánné (75)

Általános betegápoló

 

Berta Jánosné (75)

Gyógyszerkiadó szakasszisztens

 

Bori Béláné (75)

Fogászati asszisztens

 

Tóth János Sándorné (75)

Gyógytornász

 

MESZK Komárom-Esztergom Vármegyei Területi Szervezet

Szabó Gyuláné (75)

Gyógytornász

 

Szőnyi Elemér (80)

Optometrista

 

Tömöri József (75)

Fogtechnikus

 

Virágos-Kis Lajosné (75)

Üzemi ápoló

 

MESZK Nógrád Vármegyei Területi Szervezet

Federics Péterné (80)

Gyógyszerkiadó szakasszisztens, Gyógyszertári asszisztens

 

 

MESZK Pest Vármegyei Területi Szervezet

Brassai Julianna (75)

Védőnő

 

Dr. Borbás István József (80)

Fül akupunktúrás, addiktológus

 

Dr. Laeczkyné Szilvay Szilvia (80)

Gyógytornász

 

Dr. Túri Józsefné (80)

Gyógytornász

 

Frits Henrikné (75)

Gyógyszerellátási szakasszisztens (egészségügyi szakasszisztens), Gyógyszertári asszisztens

 

Horváthné Heidekker Katalin Éva (75)

Dietetikus

 

Kiss Sándorné (75)

Általános laboratóriumi asszisztens

 

Matkó Istvánné (75)

Gyógyszerkiadó szakasszisztens

 

Petrovics Sándorné (75)

Ápoló

 

Pusztáné Bordás Klára (75)

Műtős szakasszisztens, Ápoló

 

Sisa Ferencné (75)

Körzeti ápoló

 

Szabó Antalné (80)

Fogászati asszisztens

 

Szabó Ferencné (75)

Fiziotherápiás szakasszisztens, Általános ápoló

 

Tábori Ferencné (75)

Gyógyszerellátási szakasszisztens (egészségügyi szakasszisztens), Gyógyszertári asszisztens

 

Tárai Józsefné (75)

Felnőtt szakápoló

 

Vrancsik Györgyné (75)

képi diagnosztikai asszisztens

 

MESZK Somogy Megyei Területi Szervezete

Kovács Balázsné (80)

Általános ápoló és általános asszisztens, Műtős szakasszisztens

 

Lendvainé Vas Erzsébet (75)

Ápoló, Intenzív betegellátó szakápoló

 

 

MESZK Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezet

Darida Lászlóné (75)

Körzeti ápoló

 

Demarcsek Gyuláné (85)

Általános rendelőintézeti asszisztens, Üzemi ápoló

 

Huri László Dánielné (75)

Gyógyszerkiadó szakasszisztens

 

Vastag Györgyné (75)

Körzeti ápoló, Diplomás ápoló

 

MESZK Vas Vármegyei Területi Szervezet

Némethné Tóth Márta (75)

Dietetikus

 

MESZK Tolna Vármegyei Területi Szervezet

Pintérné Király Katalin (75)

Általános ápoló és általános asszisztens

 

MESZK Veszprém Vármegyei Területi Szervezet

Dr. Naményi Miklósné (80)

Védőnő

 

Englert Dezsőné (75)

Ápoló, Gyógyászati segédeszköz forgalmazó, Audiológiai asszisztens

 

Sándor Ferencné (75)

Felnőtt szakápoló

 

Takács Gyöngyi Mária (75)

Röntgenasszisztens

 

MESZK Zala Vármegyei Területi Szervezet

Berkesné Solymos Irma (75)

Ápoló

 

Dr. Apró Dezsőné (80)

Gyógyászati segédeszköz forgalmazó, Foglalkozás-egészségügyi szakápoló, Általános rendelőintézeti asszisztens

 

Szarka Györgyné (75)

Fogászati asszisztens

 

MESZK Díjátadó Gála 2023. – Szakmai Díjak 1.

MESZK Díjátadó Gála 2023. – Szakmai Díjak 2.

Jubiláló szakdolgozók:

Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] =>