social

Megszűnik a honvédségi tagdíjátvállalás!

Tisztelt Tagtársunk!

Tájékoztatjuk Önt, hogy 2024. április 30-án MEGSZŰNIK az egyes honvédelmi szervezetek állományában hivatásos vagy szerződéses katonai szolgálati viszonnyal, illetve honvédelmi alkalmazotti jogviszonnyal rendelkező egészségügyi szakdolgozók TAGDÍJÁNAK ÁTVÁLLALÁSA!

 

A tagdíjátvállalási megállapodás felmondásáról szóló értesítő levelet IDE KATTINTVA tekintheti meg.

 

A MESZK kamarai tagság igazolása továbbra is a munkavállalás egyik jelentős feltétele, ezért tagdíjfizetési módjáról Önnek kell rendelkeznie!

 

2024. május 01-től tagdíjelőírásának befizetéséről Önnek kell gondoskodnia!

 

Folyószámláján már rögzítésre kerültek a 2024. januártól 1.-től 2024. április 30-ig lévő tagdíjátvállalások, így Önnek már csak a 2024-es év végénél látható előírást kell rendeznie.

 

A tagdíjfizetés módjai a Kamara Alapszabálya értelmében:

–  átutalással havonta: az esedékes hónap 15. napjáig, vagy
–  átutalással vagy bankkártyás fizetéssel félévente: a tárgyév március 15-ig és szeptember 15-ig, vagy
–  csekken vagy átutalással vagy bankkártyás fizetéssel évente egy összegben: a tárgyév május 15-ig (éves csekkes fizetés kiválasztása esetén a csekk iránti igényét jelezni kell a Területi Szervezetek vagy az Országos Hivatal felé, akik azt követően postázzák azt)

Tájékoztatjuk, hogy a korábbiakhoz hasonlóan sajnos NINCS LEHETŐSÉG A MUNKABÉRBŐL TÖRTÉNŐ TAGDÍJLEVONÁSRA, mivel 2024. január 1-től jogszabályi változás miatt (2020. évi C. törvény 15. §) a munkáltató nem vonhat le, és nem utalhat tovább kamarai tagdíjat.

Szeretnénk tájékoztatni arról is, hogy 2024. márciusától elindult a SimplePay-en keresztül történő online bankkártyás fizetés is.

A honlapon történő belépést követően, tagdíjfizetési módjának átállítása után féléves vagy éves tagdíjelőírását bankkártyájával is rendezheti.

Ezen újfajta fizetési módról készített bemutatónkat az alábbi gombra kattintva tekintheti meg:

Féléves bankkártyás fizetés esetén:

  • az I. félévből fennálló két havi (májusi és júniusi) tagdíjelőírást (teljes összegű előírás esetén: 3.468 Ft) csak átutalással tudja rendezni,
  • míg a II. félévet már bankkártyás fizetéssel is kiegyenlítheti.

Ugyanakkor éves bankkártyás fizetés kiválasztásakor nem kell külön utalnia, hiszen a 2024-es évből fennmaradó 8 havi (májustól decemberig) tagdíjelőírást egyösszegben tudja így rendezni (teljes összegű előírás esetén: 13.872 Ft).

Jövő évtől már minden érintett kamarai tag választhatja a féléves bankkártyás fizetést is, csak idén az állami/honvédségi tagdíjátvállalás megszűnése miatt a fennmaradó hónapokra eső előírást fentiek alapján tudja befizetni.

 

Mindezek alapján Önnek a tagdíjfizetés módját módosítani szükséges a honlapon történő bejelentkezést követően.

Éves csekkes fizetés kiválasztása esetén a csekk iránti igényét jelezni kell az illetékes Területi Szervezet vagy az Országos Hivatal felé, akik ezt követően postázzák azt.

Kamarai tagdíjszámla száma (utaláskor a közlemény rovatba szíveskedjen nevét, kamarai tagsági számát vagy születési dátumát feltüntetni):

11784009-20211147-00000000

Kérdés esetén keressen minket az illetékes Területi Szervezet (www.meszk.huKapcsolat/Területi Szervezetek)

vagy az Országos Hivatal elérhetőségein (hivatal@meszk.hu,  06-1-323-2074 / 1-es mellék)!

 

Köszönettel:

MESZK Országos Hivatal