social

Rendkívüli

Választások 2023

Választások 2023

Tisztelt Sátoraljaújhelyi és Szegedi Helyi Küldöttek!

 

A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA

MEGISMÉTELT HELYI KÜLDÖTTGYŰLÉST tart

 

Az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvény és a MESZK Alapszabálya értelmében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi küldöttgyűlést tart az alábbi módon és időpontban:

VÁLASZTÁS módja: TÁVVÁLASZTÁS

 

VÁLASZTÁS időpontja:

2023. szeptember 19-én (kedden)

00.00 órától 23.59 óráig

 

IRÁNY A VÁLASZTÁSI FELÜLET!

 


Tisztelt Helyi Küldöttek!

 

A Helyi Küldöttgyűlések választása lezárult. Második fordulót kell elindítanunk hat helyi szervezet esetében. Az ideiglenes eredmények bejelentkezést követően elérhetőek a www.valasztas.meszk.hu honlapon.

A távválasztással kapcsolatos kifogásokat az Elektronikus Választásokért felelős Bizottságnál (EVB) lehet megtenni a választást követő 3 napon belül, legkésőbb 2023. augusztus 27-ig. A kifogásokat aláírva, szkennelve a valasztas@meszk.hu címre kell eljuttatni, melyet az EVB 5 napon belül elbírál, majd ennek eredményéről elektronikus úton választ küld a kifogást bejelentőnek.

A végleges eredmények a kifogástételt követően érhetőek el a valasztas.meszk.hu felületén.

Megnézem a választási eredményeket!

Helyi Elnök választás ideiglenes eredménye:

93 db helyi szervezet indulói közül 92 db helyi szervezetben sikeresek voltak a választások, 1 db helyi szervezet elnöki indulói között szavazategyenlőség miatt a szavazások megismétlésére lesz szükség.

 

Helyi Alelnök választás ideiglenes eredménye:

93 db helyi szervezet indulói közül 90 db helyi szervezetben sikeresek voltak a választások 3 db helyi szervezet alelnöki indulói között a szavazások megismétlésére lesz szükség.

 

Területi Küldött választás ideiglenes eredménye:

93 db helyi szervezet indulói közül 3 db helyi szervezetben a nincs meg a szükséges jelöltek létszáma, ezért itt a hiányzó küldötti helyekre második forduló lebonyolítására lesz szükség.

Tisztelt Helyi Küldöttek!

2023. AUGUSZTUS 24. A VÁLASZTÁS NAPJA!

A DÖNTÉS AZ ÖN KEZÉBEN VAN!

CSÜTÖRTÖKÖN ÉJFÉLIG

voksolhat

– Helyi Elnökre,

– Helyi Alelnök(ök)re,

– Területi Küldöttekre

 

Ismerje meg a jelölteket!

Szívesen megismerné, hogy kinek szavaz bizalmat? A választási felületen már elérhetőek a jelöltek rövid bemutatkozása!

Kattintson és tudjon meg többet róluk!

Helyi elnökök
Helyi alelnökök

A sikeresség eléréséhez az ÖN SZAVAZATÁRA is szükség van!

KÉRJÜK SZAVAZZON!

IRÁNY A VÁLASZTÁSI FELÜLET!

NEM SIKERÜLT BELÉPNIE?

GONDJA AKADT?

HÍVJON ÉS SEGÍTÜNK!

TERÜLETI SZERVEZETEK ELÉRHETŐSÉGEI

A választási időszak alatt hívható ügyeleti telefonszámok:

mobil (00:00-23:59-ig):

+36 30 639 7005,

+36 20 849 0412,

+36 20 849 0431

vezetékes telefon (8:00-16:00-ig):

+36 1 323 2070, +36 1 323 2074

e-mail: valasztas@meszk.hu, meszk@meszk.hu, hivatal@meszk.hu

 

 


Tájékoztató Helyi küldöttgyűlésekről

 

A kamarai választások első lépcsőfoka lezárult. A Helyi Szervezetek helyi küldöttei megválasztásra kerültek.

A választás második lépcsője a helyi küldöttek által alkotott Helyi küldöttgyűlések távválasztással történő lebonyolítása.

A Helyi küldöttgyűléseken történik a Helyi Szervezet vezetőinek – helyi elnök, helyi alelnök /ök megválasztása a Helyi Szervezet tagjai közül, valamint a területi küldöttek megválasztása a helyi küldöttek közül.

Amennyiben Ön helyi küldött kérjük figyelje az Önnek szóló felhívásainkat.

Amennyiben nem helyi küldött kérjük a választással kapcsolatos folyamatokról érdeklődjön Helyi Szervezetének helyi küldötteitől.

 

Tovább a Választási Felületre

Sikeres, eredményes választást és jó munkát kívánunk!

Dr. Balogh Zoltán

elnök

Kérészy-Richter Márta

elektronikus választásokért felelős bizottság

elnök

Budapest, 2023. augusztus 4

—————————————————————————————————————————–

70 HELYI SZERVEZETBEN SIKERESEN ZÁRULT A SZAVAZÁS MÁSODIK FORDULÓJA!

A szavazási folyamatban az első fordulón sikertelen eredménnyel szereplő Helyi Szervezetek vehettek részt.

IDEIGLENES EREDMÉNYEK

Az Ön helyi szervezetében megválasztott küldöttek névsora 2023. augusztus 1-én 5 órától érhető el a választási felületen.

Tovább a Választási Felületre

 


 

Csak azon kamarai tagtársaink számára szükséges választani a második fordulóban, ahol nem volt sikeres a választás!

1. fordulóban sikeres és eredményes helyi szervezetek: //meszk.hu/wp-content/uploads/sites/7/2023/07/reszveteli-adatok-2023.07.05-2.pdf

HIRDETMÉNY 

A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA

 Helyi küldött választást tart

– Második forduló 

Az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvény és a MESZK Alapszabálya értelmében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi küldött választást tart az alábbi módon és időpontban:

 

VÁLASZTÁS módja: TÁVVÁLASZTÁS 

VÁLASZTÁS időpontja: 2023. július 31-én (hétfőn) 00.00 órától 23.59 óráig

Tovább a Választási Felületre

 

Az Alapszabály IV. sz. melléklet Választási szabályok 4/e) pontja értelmében a távválasztás a kamarai választások egyik lehetséges módja, mely a választásra jogosult kamarai tagok személyes jelenlétét nem igényli és a szakmai kamara által üzemeltetett, közjegyző által ellenőrzött, biztonságos  internetes felületen (továbbiakban: elektronikus választási felület) elektronikus úton történik a választás.  A távválasztás során meg kell felelni a GDPR rendeletben foglalt előírásoknak.

A távválasztás feltétele, hogy a választásra jogosult kamarai tag a MESZK által üzemeltetett honlapon (www.meszk.hu) belépjen az elektronikus választási felületre.

Az elektronikus választási felület kezeli a választással kapcsolatos összes adatot, Itt található a kamarai tag helyi szervezetére vonatkoztatott szavazólap a megválasztandó helyi küldöttek számával, majd a választást követően a választási eredmények is A távválasztás eredményét az elektronikus választási felület rögzíti és legalább négy évre visszamenőlegesen hozzáférhetővé teszi.

 

A kamarai választás első fordulója 2023. július 5-én nem minden helyi szervezetben volt érvényes. Ahol a szavazásra jogosult kamarai tagok kevesebb, mint 25%-a szavazott ott a választás szavazási időszakát meg kell ismételni.

 

A kamarai választás első fordulójának érvénytelensége esetén a szakmai kamara második választási fordulót tart. A szakmai kamara a második fordulót az első forduló napjától számítva (2023.07.05.) legkorábban tizenöt napon túl, de legkésőbb negyvenöt napon belül tartja meg.

A második forduló a szavazatot leadó tagok számára tekintet nélkül érvényes.

Eredményes a választás, ha legalább annyi jelölt kapott támogatást (szavazatot), amennyit az adott képviseleti szervbe delegáltként be kell választani.

 

 

Tájékoztató a Helyi Szervezet képviseletéről

A Helyi Szervezet képviseleti szerve a Taggyűlés, amely küldött-taggyűlés formájában is megszervezhető. Ha a Helyi Szervezet tagjainak a száma a 100 főt eléri, küldötteket lehet választani, ha meghaladja a 400 főt, küldötteket kell választani.

 

A küldött-taggyűlésbe :

  1. 500 fős tagságig 40 tagonként 1 fő küldöttet
  2. 501 fős tagságtól az a) pont szerint és ezen felül 100 tagonként 1 fő küldöttet kell a 4 évre a Helyi Szervezet tagjai közül megválasztani.

A távválasztással történő küldöttválasztás esetén megválasztottnak kell tekinteni azokat a jelölteket, akik a legtöbb szavazatot kapták. Amennyiben az utolsó helyen szavazategyenlőség alakul ki, az egyenlő szavazatot kapott jelöltek megválasztottnak tekintendők.

A választások alkalmával meg nem választott jelölteket pótküldötteknek kell tekinteni. A pótküldöttek a  küldött-taggyűlésbe időközben megüresedett küldöttek helyére kerülhetnek a rájuk leadott szavazatok számának sorrendjében.

A kamarai tag a Helyi Szervezetére vonatkozó megválasztandó helyi küldötti létszámot a szavazási időszakban az elektronikus választási felületre történő belépése után tekintheti meg.

 

JELÖLT LISTA

Tájékoztató a szavazás menetéről 

A helyi küldött választás napján a helyi szervezet tagjai a MESZK honlapján a  VÁLASZTÁSOK gombra kattintva, belépés után 2023. július 31-én 00.00 órától 23.59 óráig tehetik meg szavazataikat az elektronikus választási felületen. A szavazólap a megválasztandó helyi küldöttek létszámával itt elérhető. A tagok a kiválasztott jelöltek bejelölésével adhatják le szavazataikat, mely véglegesítés után rögzítésre kerül. A távválasztás ideiglenes eredményét a választást követően az Elektronikus Választásokért felelős Bizottság ( EVB ) az elektronikus választási felületen 2023. augusztus 1-én kihirdeti.

A távválasztással kapcsolatos kifogásokat az EVB-nél lehet megtenni a választást követő 3 napon belül 2023. augusztus 3-ig. A kifogásokat aláírva, szkennelve a valasztas@meszk.hu címre kell eljuttatni, melyet az EVB 8 napon belül elbírál, majd ennek eredményéről elektronikus úton választ küld a kifogást bejelentőnek.

A választás kiemelt fontosságára való tekintettel a kamarai tagok részvételére a választás során feltétlenül számítunk!

A távválasztás során a szükséges egyedi email cím generálásban, a szavazási időszak teljes ideje alatti internetes hozzáférésben, illetve a megfelelő eszközök elérésében a területi szervezetek szükség esetén technikai segítséget tudnak nyújtani. Elérhetőségeik az alábbi linken találhatók: https://meszk.hu/teruleti-szervezetek/

 

Sikeres, eredményes választást és jó munkát kívánunk!

 

 

 

Budapest, 2023. július 11.

 

 

Dr. Balogh Zoltán Kérészy-Richter Márta
elnök elektronikus választásokért felelős bizottság elnök

 


AZ EREDMÉNYEK ALAPJÁN 93 HELYI SZERVEZETBŐL 23 HELYI SZERVEZET LETT SIKERES!

70 HELYI SZERVEZETBEN SZÜKSÉGESSÉ VÁLIK A SZAVAZÁS MÁSODIK FORDULÓJA, MELYNEK IDŐPONTJA 2023. JÚLIUS 31. HÉTFŐ!

A választási eredmények megtekinthetőek a valasztas.meszk.hu oldalon, bejelentkezést követően:

RÉSZEREDMÉNYEK

Tovább a Percről-Percre cikkünkre: https://meszk.hu/2023/07/05/percrolpercre/meszk-helyi-kuldott-valasztas-2023-percrol-percre/

 

 


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Miért kell választást tartani?

A kamarai törvény és alapszabályunk értelmében a MESZK tagjai 4 évente megválasztják tisztségviselőiket és ügyintéző szervei nem tisztégviselő tagjait..Ez 2019 évben volt utoljára.

 

Nem tudok belépni a MESZK honlapra, mit tegyek?     

Első belépéskor az elfelejtett jelszóra kattintva új jelszó generálásával a belépés megtörténik. Ehhez érvényes email címre és a kamarai tagsági számára van szükség.

 

Hol találom az elektronikus választási felületet?

A főmenüben a Választások gombra kattintva, tagsági szám, jelszó és adóazonosító szám megadásával lehet belépni az Elektronikus választási felületre, Illetve a Hirdetményben és a Hírlevélben található linkre kattintva elérhető.

 

Jelölésről kaptam email értesítést, mit tegyek?

Jelölése a helyi küldött pozícióra vonatkozik. A Helyi Szervezet tagjai közül bárki, aki a végleges választói névjegyzékben szerepel jelölhet és jelölhető. A jelölése akkor lesz érvényes, amikor az email-ben szereplő linkre kattintva rendelkezik jelöléséről a Jelölést elfogadó nyilatkozatban.

 

Ki az a helyi küldött?

A helyi küldött képviseli egészségügyi szakdolgozó társait a helyi küldöttgyűlésben. A Helyi küldöttgyűlés/ taggyűlés a Helyi Szervezet képviseleti és ügyviteli szerve. A Helyi Szervezet tagjai közül 500fős tagságig 40tagonként 1 fő küldöttet, 500fős tagság felett, mint az előzőekben leírt és utána 100 tagonként 1 fő küldöttet kel választani.

 

Mi a feladata a helyi küldöttnek?

A helyi küldött képviseli szakdolgozó társait a helyi küldöttgyűlésben. A helyi  küldöttgyűlés évente egyszer ül össze, ahol megvitatják és elfogadják a helyi elnök éves szakmai és pénzügyi beszámolóját és a következő éves szakmai és pénzügyi terveit. Valamint a helyi küldöttgyűlésben négy évente a választások  alkalmával megtörténik a helyi szervezet vezetőinek megválasztása – egy helyi elnök és legalább egy helyi alelnök személyében a helyi szervezet tagjai közül, továbbá megválasztják a területi küldötteket a helyi küldöttek közül, akik képviselik a helyi szervezetet területi küldöttgyűlésben.

 

Miért van jelentősége, hogy ki helyi küldött?

A helyi küldött képviseli a kamara tagjait a kamara helyi szervezetében ügyviteli és döntéses kérdésekben. Területi küldöttet csak egymás közül választhatnak. A Helyi Szervezet vezetőit is ők választják a Helyi Szervezet tagjai közül.

Mindezt az alapszabály alábbi rendelkezései támasztják alá:

A MESZK szervezeti működéséhez helyi szervezeteket (továbbiakban: HSz) hoz létre, melyeknek elsődleges feladata kapcsolattartás a tagokkal, illetve küldöttállítás a Területi Szervezetekbe, valamint valamint megválasztja vezetőit : a helyi elnököt és  legalább egy helyi alelnököt.

A HSz-ek önálló képviseleti és ügyintéző szervvel rendelkező testületek.

Azokon a településeken, fővárosi kerületekbe, ahol a szakdolgozói tevékenységet helyben végző kamarai tagok száma

a.)   a 100 főt eléri, HSz-et lehet,

b.)   a 400 főt eléri, HSz-et kell létrehozni.

A helyi szervezet feladatai

a.)   illetékességi területén, illetőleg tagságára kiterjedően a MESZK képviselete,

b.)   a tag kérelmére, érdekei érvényesítésének elősegítése,

c.)   területén a MESZK célkitűzéseinek, határozatainak érvényre juttatása,

d.)   tagságának nyomon követése a Területi Szervezet által biztosított formában,

e.)   egyeztető eljárás kezdeményezése a HSz tagjai közötti, a szakdolgozói tevékenység gyakorlásával összefüggő vitában,

f.)    minden olyan feladat, amelyet a Területi Szervezet hatáskörébe utal.

A HSz képviseleti szerve a Taggyűlés, amely Küldött-taggyűlés formájában is megszervezhető. Ha a HSz tagjainak a száma a 100 főt eléri, küldötteket lehet választani, ha meghaladja a 400 főt, küldötteket kell választani.

 

A Küldött-taggyűlésbe

a.)   500 fős tagságig 40 tagonként 1 fő küldöttet,

b.)   501 fő tagságtól az a) pont szerint és ezen felül 100 tagonként 1 fő küldöttet

kell 4 évre a HSZ tagjai közül megválasztani.

A választások alkalmával meg nem választott jelölteket pótküldötteknek kell tekinteni. A pótküldöttek a Küldött-taggyűlésben időközben megüresedett küldöttek helyére kerülhetnek a rájuk leadott szavazatok számának sorrendjében.

A Taggyűlés (Küldött-taggyűlés) feladata

a.)   a jogszabályok és a jelen Alapszabályban foglaltak figyelembevételével javaslatot tesz a HSz nevére, dönt belső szervezetéről, a feladat- és hatásköreinek megoszlásáról, melyeket saját ügyrendjében határoz meg,

b.)   megvitatni és elfogadni az éves munkatervet, a teljesítéséről valamint a működéséről szóló elnöki beszámolót,

c.)   vezető személyeinek, valamint az ügyrendjében meghatározott ügyintéző szerveinek megválasztása,

d.)   megválasztani a területi küldötteket

 


HIRDETMÉNY

A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA

Helyi küldött választást tart

Tovább a Választási Felületre

Az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvény és a MESZK Alapszabálya értelmében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi küldött választást tart az alábbi módon és időpontban:

A VÁLASZTÁS módja: TÁVVÁLASZTÁS

A VÁLASZTÁS időpontja: 2023. július 5-én (szerdán) 00.00 órától 23.59 óráig

 

Az Alapszabály IV. sz. melléklet Választási szabályok 4/e) pontja értelmében a távválasztás a kamarai választások egyik lehetséges módja, mely a választásra jogosult kamarai tagok személyes jelenlétét nem igényli és a szakmai kamara által üzemeltetett, közjegyző által ellenőrzött, biztonságos internetes felületen (továbbiakban: elektronikus választási felület) elektronikus úton történik a választás.  A távválasztás során meg kell felelni a GDPR rendeletben foglalt előírásoknak. A távválasztás feltétele, hogy a választásra jogosult kamarai tag a MESZK által üzemeltetett honlapon (www.meszk.hu) belépjen az elektronikus választási felületre.

Az elektronikus választási felület kezeli a választással kapcsolatos összes adatot, itt található a kamarai tag helyi szervezetére vonatkoztatott névjegyzék, a jelölési időszak alatti jelölőlap, jelöltlista, illetve a szavazási időszakban megjelenő szavazólap a megválasztandó helyi küldöttek számával, majd a választást követően a választási eredmények is. Jelölés esetén elektronikus úton érkezik meg a jelölt kamarai tag e-mail fiókjába a jelölést elfogadó nyilatkozat, melyre kattintva szükséges belépni az elektronikus választási felületre és elfogadni azt.

A távválasztás eredményét az elektronikus választási felület rögzíti és legalább négy évre visszamenőlegesen hozzáférhetővé teszi.

A kamarai választás első fordulója érvényes, ha a választásra jogosult kamarai tagok több mint huszonöt százaléka szavazott.

Eredményes a választás, ha legalább annyi jelölt kapott támogatást (szavazatot), amennyit az adott képviseleti szervbe delegáltként be kell választani.

 A kamarai választás első fordulójának érvénytelensége vagy eredménytelensége esetén a szakmai kamara második választási fordulót tart. A szakmai kamara a második fordulót az első forduló napjától számítva legkorábban tizenöt napon túl, de legkésőbb negyvenöt napon belül tartja meg. A második forduló a szavazatot leadó tagok számára tekintet nélkül érvényes.

 

Tájékoztató a Helyi Szervezet képviseletéről

A Helyi Szervezet képviseleti szerve a Taggyűlés, amely küldött-taggyűlés formájában is megszervezhető. Ha a Helyi Szervezet tagjainak a száma a 100 főt eléri, küldötteket lehet választani, ha meghaladja a 400 főt, küldötteket kell választani.

A küldött-taggyűlésbe:

  1. 500 fős tagságig 40 tagonként 1 fő küldöttet
  2. 501 fős tagságtól az a) pont szerint és ezen felül 100 tagonként 1 fő küldöttet kell a 4 évre a Helyi Szervezet tagjai közül megválasztani.

A távválasztással történő küldöttválasztás esetén megválasztottnak kell tekinteni azokat a jelölteket, akik a legtöbb szavazatot kapták. Amennyiben az utolsó helyen szavazategyenlőség alakul ki, az egyenlő szavazatot kapott jelöltek megválasztottnak tekintendők.

A választások alkalmával meg nem választott jelölteket pótküldötteknek kell tekinteni. A pótküldöttek a küldött-taggyűlésbe időközben megüresedett küldöttek helyére kerülhetnek a rájuk leadott szavazatok számának sorrendjében.

A kamarai tag a Helyi Szervezetére vonatkozó megválasztandó helyi küldötti létszámot a jelölési és a szavazási időszakban az elektronikus választási felületre történő belépése után tekintheti meg.

 

Tájékoztató a választói névjegyzékről

Az ideiglenes választói névjegyzék megtekinthető 2023. június 15-től 2023.június 18-ig a MESZK honlapján történő belépést követően az elektronikus választási felületen. A kamarai tagok az ideiglenes választói névjegyzék megjelenését követő 3 napon belül tehetik meg írásban a jegyzékben foglaltakkal kapcsolatos észrevételeiket, kifogásaikat az országosan működő Elektronikus Választásokért felelős Bizottságnál (továbbiakban: EVB). A kifogásokat az EVB-hez aláírva, szkennelve a valasztas@meszk.hu címre kell eljuttatni. 

A kifogástétel határideje: 2023. június 18. 23.59 óra

Ezen időszak alatt az illetékes területi szervezet végzi adatainak módosítását és a belépési problémák kezelését!

Ezt követően az EVB a kifogásokat feldolgozza, elbírálja, majd az eredményről elektronikus úton választ küld a kifogást bejelentőnek. A végleges választói névjegyzéket a választást megelőző 14. napig, 2023. június 21-ig az EVB közzéteszi. A végleges választói névjegyzék megtekinthető a MESZK honlapján történő belépést követően az elektronikus választási felületen.

 

Tájékoztató a jelölési eljárásról

A Helyi küldött tisztségekre a közzétett végleges választói névjegyzékben szereplő minden kamarai tag jelölhet és jelölhető. A jelölésre jogosult kamarai tagok a Helyi Szervezet tagjai. Jelölésüket a MESZK honlapjára történő belépés után az elektronikus választási felületen kell leadniuk. A jelölőlap a megválasztandó küldöttek számával itt elérhető. A Helyi Szervezet tagjai a jelölést ezen a felületen a kiválasztott tagok bejelölésével, majd a jelölés véglegesítésével tehetik meg. A jelölésről a jelölt e-mail-ben tájékoztatást kap, melyben a jelölést elfogadó nyilatkozat megtételére kap iránymutatást. A jelölés a jelölést elfogadó nyilatkozat megtételével válik véglegessé. Amennyiben a jelölt a jelölési időszak végéig nem nyilatkozik, a jelölése érvénytelen lesz. Egyetlen tag érvényes jelölése, valamint a jelölés elektronikus elfogadása elegendő a jelöltté váláshoz.

Jelölések beérkezésének határideje: 2023. június 25. 23.59 óra

A beérkezett jelölések a választást megelőző 8. napig   2023. június 27.-ig kerülnek közzétételre.

A jelölt lista közzététele után kifogást 3 napon belül lehet tenni. A kifogásokat az EVB-hez aláírva, szkennelve a valasztas@meszk.hu címre kell eljuttatni 2023. június 29-ig. Ezt követően az EVB a kifogásokat feldolgozza, elbírálja, majd az eredményről elektronikus úton választ küld a kifogást bejelentőnek.

A kifogások elbírálása után a végleges jelölt lista a választást megelőző 5. napon 2023. június 30-án kerül közzétételre az elektronikus választási felületen.

 

Tájékoztató a szavazás menetéről

A helyi küldött választás napján a helyi szervezet tagjai a MESZK honlapján elhelyezett VÁLASZTÁSOK gombra kattintva, belépés után

2023. július 5-én 00.00 órától 23.59 óráig

tehetik meg szavazataikat az elektronikus választási felületen:

ELEKTRONIKUS VÁLASZTÁSI FELÜLET ELÉRHETŐSÉGE

A szavazólap a megválasztandó helyi küldöttek létszámával itt elérhető. A kamarai tagok a kiválasztott jelöltek bejelölésével adhatják le szavazataikat, mely véglegesítés után rögzítésre kerül. A távválasztás ideiglenes eredményét a választást követően az EVB az elektronikus választási felületen 2023. július 6-án kihirdeti.

A távválasztással kapcsolatos kifogásokat az EVB-nél lehet megtenni a választást követő 3 napon belül 2023. július 8-ig. A kifogásokat aláírva, szkennelve a valasztas@meszk.hu címre kell eljuttatni, melyet az EVB 8 napon belül elbírál, majd ennek eredményéről elektronikus úton választ küld a kifogást bejelentőnek.

A választás kiemelt fontosságára való tekintettel a kamarai tagok részvételére a választási eljárás során feltétlenül számítunk!

A távválasztás során a szükséges egyedi e-mail cím generálásában, az elektronikus választási felületre történő bejutásban, az internetes hozzáférésben, illetve a megfelelő eszközök elérésében a jelölési időszakban munkaidőben, a szavazási időszak teljes ideje alatt a területi szervezetek szükség esetén technikai segítséget tudnak nyújtani.

Elérhetőségeik az alábbi linken találhatók: https://meszk.hu/teruleti-szervezetek/

A választás érvénytelensége, illetve eredménytelensége esetén a megismételt választás időpontja: 2023. július 31. 00.00 órától 23.59 óráig

 

Sikeres, eredményes választást és jó munkát kívánunk!

 

Dr. Balogh Zoltán

elnök

 

Kérészy-Richter Márta

elektronikus választásokért felelős bizottság

elnök

 

Budapest, 2023. június 15.