social

Általános információk

Egészségügyi Szervező

Ma Magyarországon a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) nyilvántartása szerint alig több mint 150 olyan egészségügyi ügyvitelszervező/egészségügyi szervező dolgozik az egészségügyi ellátó rendszerben, akik közvetlenül a betegellátó osztályokon/részlegeken látják el a feladataikat.

Nagy örömmel látjuk, hogy az egészségügyi dolgozók bérének rendezése folyamatosan zajlik, az orvosok, szakdolgozók áldozatos munkájának megbecsülése végre megtörténik. Sajnos, mi ügyvitelszervezők kimaradtunk ebből a szakdolgozói körből. Mi mind tagjai vagyunk a MESZK-nek, külön tagozatunk van mind országos, mind területi szinten. Eleget teszünk minden kamarai kötelezettségünknek. Széles körű szaktudásunkkal igyekszünk tehermentesíteni az orvosokat, szakápolókat, hiszen ahol ügyvitelszervező dolgozik az osztályon/részlegen/szakrendelőben, ott a betegdokumentációs terheket átvesszük tőlük és képességeink legmagasabb szintjén, a szabályozásnak megfelelően látjuk el feladatainkat. Csapatban, orvosi utasításra dolgozunk, tudásunkkal, javaslatainkkal mindig segítjük a betegellátást.

Mi úgy érezzük, hogy teljes jogú egészségügyi szakdolgozók vagyunk, mindent megteszünk, ami a kötelezettségünk. A jogalkotó szerint azonban nem számítunk egészségügyi szakdolgozónak, hiszen kimaradtunk a 256/2013. (VII.5.) Korm. rendelet 1. számú mellékletéből. 2013 óta hiába várunk arra, hogy bennünket is elismerjenek, és a mi munkánkat is megbecsüljék.

Elsődleges célom, hogy az egészségügyi ügyvitelszervezőket is teljes jogú szakdolgozóként ismerjék el, és ránk is vonatkozzon a szakdolgozói bértábla!

Tagozatvezető

Tagozat vezetősége