social

Általános információk

Gyermekápolási

Az országos gyermekápolás tagozat első alkalommal 2004. október 14-én alakult meg A Kamarai Törvény módosítása szükségessé tette a Kamara újraszerveződését. Ennek eredményeként a Gyermekápolás tagozat is újraszerveződött 2007. május 15-én, majd harmadik alkalommal,2012. január 16-án. Budapesten. 19 megyében és Budapesten is sikerült tagozatot alapítani. A Gyermekápolás tagozat taggyűlésen megválasztották az Országos tagozatvezetőt. Az országos szakmai tagozat a MESZK tanácsadó testülete.
A Gyermekápolás tagozat tagja lehet minden olyan, a területi szervezetnél nyilvántartott kamarai tag, aki a tagozatba felvételét kéri, és a tagozat tagsági feltételeit teljesíti.
Gyermekápolás Szakmai Tagozatba az alábbi szakképesítésekkel kérheti a tag a felvételét:
Csecsemő- és gyermekgondozó, csecsemő- és gyermekápoló, csecsemő- és gyermekápoló (54), csecsemő- és gyermekápoló és gondozó, csecsemő-és kisgyermekgondozó (54), eü.gyermekotthoni gondozó, gyermek-intenzív terápiás szakápoló (klinikai szakápoló) (54), gyermekápoló, gyermekápoló és gondozó, segédápoló (gyermek), újszülött-csecsemő-gyermek intenzív terápiás szakápoló, gyermek aneszteziológiai és intenzív szakápoló, diplomás ápoló, egyetemi okleveles ápoló, egészségügyi szakoktató, ápoló (54), általános ápoló és asszisztens, légzőszervi szakápoló, ápoló/BSc, ápoló/MSc, Gyakorló Csecsemő- És Gyermekápoló
A tagozat az Országos Küldöttközgyűlésbe delegálási joggal rendelkezik.

Gyermekápolás tagozat struktúrája

  • Országos tagozatvezető
  • Területi tagozati küldött (megyei szinten)
  • Országos Küldött (2 fő)

Hírek

Tagozatvezető

Tagozat vezetősége

VÁLASZTÁS 2023