meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2015. Július

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

A nyári forróság nem hozott uborkaszezont az egészségügyben. Semmelweis Nap alkalmából számos szakdolgozótársunk kapott miniszteri elismerést az ágazatban kifejtett több évtizedes szakmai munkájuk elismeréseként.  E jeles napon a köztestület ünnepi nagygyűlés keretében ismét kiállt az egészségügyben dolgozók helyzetének megmutatása, a problémák kinyilvánítása mellett, melyről már a legutóbbi hírlevelünkben részletesen beszámoltunk.  Az alapellátásról szóló új törvény jelent meg, mely több mint 15 alapellátásban dolgozó munkavállaló szakmai életét, munkáját is befolyásolja.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Dr. Zombor Gábor az egészségügyért felelős államtitkár meghívására 2015. július 14-én ágazati egyeztetésen vett részt. A megbeszélésen Kamaránkon kívül a Magyar Orvosi Kamara, valamint az egészségügyi ágazati két reprezentatív szakszervezete MSZ EDDSZ, MÖSZ vett részt. Államtitkár úr kinyilvánította, hogy a megbeszélés alapját az MSZ EDDSZ sztrájk tárgyalásának folytatása adta. A két szakmai köztestület az egészségügyért felelős államtitkárság stratégiai partnereként vehetett részt, figyelembe véve a négy szervezet között korábbi közös nyilatkozatát. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara területi elnökökkel folytatott korábbi megbeszélései alapján kinyilvánította, hogy az egészségügyi ágazat munkavállalóinak érdekében folytatott érdekérvényesítést tárgyalások útján kívánja folytatni. A MESZK felvállalta, hogy kidolgozza az ápoló tanulók szakmai ösztöndíjrendszerének tervezetét. A tárgyalások július utolsó hetében folytatódnak, következő két hétben pedig elsősorban a munkavállalók alkalmazásának legfontosabb kérdésében háttéregyezetéseket folytatunk.

Bizakodva tekintünk a következő hetek, hónapok egyeztetései elé!

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán, elnök

kamarai hírek
Tájékoztató a mozgóbér kifizetés rendjéről

2015. július 1-ei hatállyal a Kormány döntött a mozgóbér kifizetési rendjéről.

Tovább >>
Média megjelenések a kamaráról júliusban

2015. július 1-jei Semmelweis Napi Ünnepi Nagygyűlés után történtek eredményeivel kapcsolatos média megjelenések.

Tovább >>
Véleményezések július hónapban

MESZK Országos Szervezet által véleményezett anyagok 2015. július

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!” állásbörze rovat

A „Ha lépsz, lépj itthon!” jelmondattal létrehozott adatbázis 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat.

Tovább >>
2015-ben elérhető E-továbbképzések

Jelenleg a Fókuszban a beteg és az Egészségvédelem, rehabilitáció természetesen kurzusok érhetők el a kamarai e-Továbbképzés rendszerünkben.

Tovább >>
Amyortophias Lateral Sclerosis ellátása Szakmai Továbbképzés

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Felnőttápolási Szakmai Tagozata és a MESZK Kistarcsa Helyi Szervezete 2015. szeptember 24-én csütörtökön 9.30 órai kezdettel szervezi meg a „Amyortophias Lateral Sclerosis ellátása" Szakmai Továbbképzését. 

Tovább >>
MESZK VI. Foglalkozás-egészségügyi Ápolói Továbbképző Napok

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015.10.16-án és 17-én rendezi meg a VI. Foglalkozás-egészségügyi Ápolói Továbbképző Napokat. Célja a foglalkozás-egészségügyi ellátás területén a mindennapi gyakorlatban leggyakrabban előforduló tevékenységekhez szükséges szakmai tanácsok adása.

Tovább >>
Mentsük meg az Egészségügy dolgozóit a stressztől - Szakmai Továbbképzés

 Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015. november 19-én, csütörtökön 10 órai kezdettel szervezi meg a „Mentsük meg az Egészségügy dolgozóit a stressztől” Szakmai Továbbképzést.

Tovább >>
Tájékoztató az őszi kötelező szakmacsoportos továbbképzésekről

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Ki lesz 2015-ben „Az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója” díj birtokosa?

 Olyan szakemberek nevezését várjuk, akik hivatásukat elkötelezetten művelik, vagy valamilyen konkrét tevékenység, kezdeményezés kapcsán lehetnek méltók e címre.

Tovább >>
Pályázati kiírás – „Érthetően a Teljesebb Életemért” továbbképzésre

Az Érthetően az Egészségért az Orvosok és Egészségügyi Szakdolgozók Jövőjéért Alapítvány a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagjai részére pályázatot ír ki ezen továbbképzésen való részvételre.

Tovább >>
EEKH hírek
Az MKB Biztosító és a MESZK közti új együttműködési megállapodás

Az MKB Életbiztosító Zrt. csoportos életbiztosításáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagjai részére.

Tovább >>
50 %-os kedvezmény a SpringMed Szakdolgozói Könyvtár eddig megjelent köteteire

Szeretnénk figyelmébe ajánlani augusztusi akciónkat, ahol a SpringMed kiadó népszerű diétás sorozatából, illetve az újdonságnak számító Szakdolgozói Könyvtár sorozatból lehet válogatni kedvezményes áron.

Tovább >>
Egyedi, FHB Bank kedvezmények egészségügyi szakdolgozók részére

Egyedi kedvezmények egészségügyi szakdolgozók részére július hónapban.

 

Tovább >>
Vas
Semmelweis Nap Sárváron

2015. június 29-én, 15 órakor Sárváron a Szent László Kórház és az Önkormányzat közös szervezésével került megünneplésre a Semmelweis Nap. 


Tovább >>
Augusztus - szűrőprogram - Vas megye

2015-ben is folytatódik Magyarország legnagyobb humanitárius átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, 63 szakmai szervezet összefogásával Európai Uniós irányelvek alapján. 


Tovább >>
Tájékoztató az őszi kötelező szakmacsoportos továbbképzésekről

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!