meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2016. január

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Januárban Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár újabb egyeztetéseket tartott az egészségügyi érdekképviseleti szervezetekkel. A kormány célja továbbra is az, hogy javítsa a betegellátást, az egészségügyi dolgozók munkakörülményeit és anyagi megbecsülését, ezért a kormány minden véleményt meghallgat. Az egyeztetésen az MSZ EDDSZ, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ), a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) és a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség képviselői vettek részt. Az egyeztetéseken azok a reprezentatív érdekképviseletek vehetnek részt, amelyek a tavaly májusban kezdődött tárgyalássorozat kapcsán együttműködési megállapodást kötöttek a reprezentatív szakszervezetekkel és nem zárták ki magukat a tárgyalásokból. Az MKSZ és a Medicina 2000 megvizsgálja, hogy tud-e csatlakozni a megállapodáshoz.

Az egyeztetésen a MESZK ismét jelezte az államtitkár úr felé az új bérszámfejtési program (KIRA) miatt kialakuló helyzetet, mellyel kapcsolatban az Magyar Államkincstárral azonnali egyeztetéseket kezdeményezett.

Köztestületünk Országos Elnöksége a Területi Elnökök Tanácsával folytatott ülésen ugyancsak megerősítette szándékunkat, melynek eredményeképpen a területi elnökök levélben fordultak az egészségügyért felelős államtitkárhoz a helyzet mielőbbi rendezése érdekében.

A kamara újjáalakult országos tagozatai is megtartották ez évi első országos értekezletüket. Mind a 21 tagozat elkötelezett abban, hogy színvonalas szakmai programmal, továbbképzésekkel, szakmai szakértői munkával segítse a tagság képviseletét.

Olvassa Hírlevelünket! Még több információhoz juthat az Önt is érintő témákban! 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán, elnök

kamarai hírek
Tájékoztató a 2016. évi tagdíj mértékéről

Az új érvényesítő matrica és a 2016. évi tagdíjakról a csekkek februárban és március hónap elején kerülnek kiküldésre valamennyi kamarai tag részére. Az adóigazolások 2016. február 5-től tölthetők le a tag személyes felületére történő bejelentkezéssel. Kérjük, hogy a januári bérjegyzékeiken ellenőrizzék a tagdíjlevonás pontos (2016. évi) összegét!

 

Tovább >>
2016. év első média megjelenései a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról

Média megjelenések 2016 január hónapban.

Tovább >>
Felmérés körzeti ápolók részére

Jelen kérdőívvel a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) felmérést készít, Magyarország területén a háziorvosi, házi gyermekorvosi, illetve vegyes praxisokban dolgozó egészségügyi szakdolgozók munkakörülményeinek megismerése, valamint aktuális problémáinak összegyűjtése céljából.

Tovább >>
Cseppnyi Önbizalom Program eredménye

Tudta, hogy a magyarországi háziorvosi praxisok közül minden ötödik részt vett már a Cseppnyi Önbizalom programban? Tudta, hogy már több, mint 80.000 résztvevője volt a programnak az elmúlt 4 évben? Kíváncsi rá, milyen további eredményeket értünk el az inkontinens betegek megtalálásában és oktatásában?  Kattintson a folytatásért!

Tovább >>
Első véleményezésünk 2016. január hónapban

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara  országos Szervezete által véleményezett anyagok. 

Tovább >>
Pályázat a vizsgabizottsági tagságba való felvételhez

A Kamara Országos Oktatási, Továbbképzési és Tudományos Bizottsága a vizsgabizottsági tagsági tevékenység végzésére várja mindazon kamarai tagok jelentkezését akik szeretnének a szakmai vizsgákon vizsgabizottsági tag funkciót betölteni a MESZK delegálásában. A pályázati felhívás 2016. január 26 – 2016. február 9. között található meg. 

Tovább >>
Tájékoztató a 2016. évi kötelező szakmacsoportos továbbképzésekről

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
2016-ban elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzési kurzusok:  Fókuszban a beteg II., Fókuszban a beteg, Egészségvédelem, rehabilitáció természetesen.

Tovább >>
V. Különleges Szakmai Nap a Nőnap jegyében

Sztárvendég: Harsányi Levente

Tovább >>
Mentsük meg az egészségügy dolgozóit a stressztől: szakmai továbbképzés

Pontszerző, kamarai tagok számára ingyenes továbbképzés, mely 2016. március 17-én Pécsett kerül megrendezésre. További információ és jelentkezés itt érhető el.

 

 

Tovább >>
XLVII. Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusa

Örömmel és tisztelettel fogadtuk a hírt, hogy a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház már harmadszor lehet otthona az Országos Szakdolgozói Kongresszusnak. 

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Fizessen elő a Hivatásunk újságra kamarai tagként 40% kedvezménnyel MOST!

Mozgalmas év áll a MESZK és az ápolási szakma mögött. A Hivatásunk magazinban 2015-ben is beszámoltunk minden fontos mérföldkőről, és naprakész tájékoztatást adtunk a szakma eseményeiről, újdonságairól. Idén is ez a célunk. Fizesse elő kamarai tagként 40% kedvezménnyel MOST!

Tovább >>
2016-ban mi lepjük meg Önt: fizessen elő és nyerjen a Nővér újsággal!

Az első 10 új nővér újság  előfizető 5.000 forint értékű ajándékkönyvet kap! 

Tovább >>
EEKH hírek
Bemutatjuk a Szakdolgozói Könyvtársorozatot

A Springmed kiadó jóvoltából eddig megjelent könyveink: A cukorbetegség egészségkárosító hatása, Tüdőgyógyászat, Gyógynövények és alternatív terápiák a mozgásszervi betegségek kezelésében, A felnőtt onkológiai szakápolás alapjai.

Tovább >>
Veszprém
"Betegbiztonság" című továbbképzés

Kötelező szakmacsoportos továbbképzés, mely 2016. február 11-12 között kerül megrendezésre. További információ és jelentkezés itt.


Tovább >>
Kommunikációs továbbképzés

A Csolnoky Ferenc Kórház és a MESZK Veszprém Területi Szervezete szeretettel meghívja Önt az "Önérvényesítő (asszertív) kommunikáció és viselkedés az egészségügyi szakdolgozók munkája során" című szakmai továbbképzésre.
 


Tovább >>
XX. Jubileumi Dunántúli Diabetes Hétvége

A Csolnoky Ferenc Kórház és a Vanderlich Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a XX. Jubileumi Dunántúli Diabetes Hétvégére, melyet a Club Tihany rendez.


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2016-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal. 


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!