meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2018. február

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

 

Minden év március elején a nők és asszonyok kerülnek a középpontba. Magam és a férfi kollégáim nevében köszöntöm a hölgy szakdolgozó társainkat!

Mintahogy a korábbi hírlevelünkben részletesen jeleztük, februárban is folytatódtak az egyeztetések az ágazati sztrájktárgyalás keretében a bérrel kapcsolatos kérdésekben. Az elmúlt ülések során az alapellátásban foglalkoztatottakról egyeztettünk. Jelen hírlevelünk későbbi megjelenésének is egyik oka az volt, hogy szerettünk volna beszámolni a tárgyalások eredményeiről és a kézzelfogható döntések szakdolgozói vetületeiről. Sajnos még nem került pont az egyeztetések végére, így nem tudunk új információkkal szolgálni. Hírlevelünkben közreadjuk a tárgyalásaink során kialakított, testületileg jóváhagyott levelünket, melyet eljuttatunk az egészségügyért felelős államtitkárhoz, valamint a sztrájktárgyalásban résztvevő partnerekhez. Köztestületünk továbbra is kiáll az ágazatban dolgozó szakdolgozók egységes elveken nyugvó ágazati bértábla kialakítása és alkalmazása mellett.

A következő hónapokban számos rendezvényt, továbbképzést és szabadidős programot kívánunk rendezni. Idén a családok éve jegyében immár második alkalommal szeretnénk megszervezni családi sportnapunkat Budapesten, s bíztatjuk területi szervezeteinket is, hogy a múlt évben elindított programokhoz csatlakozzanak. Keressük a legsportosabb szakdolgozói közösségeket és szakdolgozói családokat!

Hírlevelünkben részletesen olvashat soronkövetkező rendezvényeinkről, szakdolgozóknak szóló pályázatokról, munkalehetőségekről és kamarai szolgáltatásainkról.

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Középpontban az alapellátás bérhelyzete

Az alapellátás bérfelzárkóztatásával kapcsolatosan a MESZK Országos Elnöksége megoldási intézkedéseket javasolt az EMMI számára.

Tovább >>
Családi sportnap a családok évének jegyében

2018. május 13-án (vasárnap) a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét egésznapos családi sportnapot szervez. Bővebb információ www.meszk.hu honlapon.

Tovább >>
Ki lesz 2018 legsportosabb szakdolgozói családja és közössége?

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara pályázazot hirdet az év legsportosabb szakdolgozói család és szakdolgozói közösség címre. Pályázati határidő: 2018. május 10.

Tovább >>
A 200 éves HARTMANN 200 napos szakdolgozói pályázata

A pályázat célja az egészségügy élvonalába tartozó termékekkel szerzett tapasztalatok megosztása az ellátás bármely területén dolgozókkal.

Tovább >>
IX. Foglalkozás-egészségügyi Ápolói Továbbképző Nap és Körzeti Ápolói Fórum

A MESZK Közösségi, foglalkozás-egészségügyi, otthoni és hospice szakápolási Szakmai Tagozata, valamint a MESZK Tolna Megyei Területi Szervezete 2018. május 18-án Szekszárdon szervezi meg ezen rendezvényét. Jelentkezési határidő: 2018. május 2.

Tovább >>
„A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg…” Szakmai Nap

A MESZK Országos Szervezete, a Laboratóriumi Diagnosztikai Szakmai Tagozata valamint a Gyógyszertári ellátás Szakmai Tagozata 2018. május 22-én közösen szervezi meg ezen szakmai napját. Jelentkezési határidő: 2018. május 15.

 

Tovább >>
I. Országos Sürgősségi Konferencia Egészségügyi Szakdolgozóknak

A MESZK Országos Szervezete és a Sürgősségi Ellátás Szakmai Tagozata 2018. május 25-én közösen szervezi meg első konferenciáját. Jelentkezési határidő: 2018. május 18.

Tovább >>
MESZK V. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara immár ötödik alkalommal rendezi meg nagysikerű Kongresszusát Siófokon. Az absztraktok benyújtására felhívást adunk közre. Absztrakt feltöltési határidő: 2018. április 6.

Tovább >>
V. Országos Ápolásmenedzsment és Ápolás-Innováció Tudományos Konferencia

A MESZK Országos Felnőttápolás Szakmai Tagozata és a MESZK Országos Egészségügyi Szervezői Szakmai Tagozata közösen rendezi meg ezen konferenciáját, melyre várjuk a kamarai tagok jelentkezését, valamint az absztraktok beküldését. Absztrakt feltöltési határidő: 2018. május 15. 

Tovább >>
Munkatársakat keres a Duna Medical Center!

Kiváló csapatunkba magas szakmai tudással – akár külföldi tapasztalattal is - rendelkező, munkájukra hivatásként tekintő kollégákat keresünk, akik elkötelezettek az ügyfélközpontú munkavégzés mellett, és szeretnének részt venni kórházunk beindításában és működtetésében.

Tovább >>
2018. február havi média megjelenések

Média megjelenések 2018. február hónapban.

Tovább >>
Véleményezésünk 2018. február hónapban
Tovább >>
Fizessen elő változatlan áron a Nővér folyóiratra és szerezzen akár 52 továbbképzési pontot!

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy a Nővér szakfolyóirat 2017. évi lapszámai minősítésre kerültek, mely szabadon választható továbbképzési pontként elszámolható. 

Tovább >>
2018-ban elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: "Védőoltásokkal kapcsolatos tudnivalók az alapellátásban", "Újraélesztés korhatárok nélkül" valamint a "Diabétesz kezelése, és táplálkozási vonatkozásai".

 

Tovább >>
Olvasson bele Ön is a Hivatásunk újságba

Hamarosan megjelenik a Hivatásunk újság 2018. év 1. lapszáma.

Tovább >>
Megújult a vizsgaelnöki pályázati adatlap

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt leendő és jelenlegi vizsgaelnököket, hogy megújult az egészségügyi országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzékbe jelentkezés és hosszabbítás formanyomtatványa, amely a MESZK honlapjáról is letölthető. 

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2018-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
EEKH hírek
Okostelefon vásár kamarai tagok részére a Vodafontól

Vegyen Ön is okostelefont nulla forintos kezdőrészlettel! Az ajánlat kizárólag kamarai tagok részére elérhető. 

Tovább >>
Biztosítás Kamarai tagoknak

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a MESZK a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-vel 2018. január 1-jétől feltételek változtatása nélkül jogfolytonos szerződést kötött a tagok baleset- és életbiztosítására.

Tovább >>
Kedvezményes számlanyitás kamarai tagok számára az OTP Banknál

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy létrejött egy megállapodás a MESZK és az OTP Bank Nyrt. között, kedvezményes számlanyitási csomagra. A MESZK kártya felmutatásával bármely OTP Bank fiókban a MESZK Platina Munkáltatói ajánlat kedvezményt igénybe tudják venni. 

 

Tovább >>
Veszprém
Kitüntetések átadása Veszprémben a Magyar Ápolók Napja alkalmából

2018. február 16-án a MESZK Veszprém Megyei Területi Szervezet a Csolnoky Ferenc Kórházban kitüntetésekkel díjazta az egészségügyi szakdolgozókat. 


Tovább >>
Kitüntetések átadása Balatonfüreden a Magyar Ápolók Napja alkalmából

2018. február 20-án Balatonfürden kitüntetésekkel díjazták az egészségügyi szakdolgozókat.


Tovább >>
Kitüntetések átadása Ajkán a Magyar Ápolók Napja alkalmából

2018. február 20-án Ajkán kitüntetésekkel díjazták az egészségügyi szakdolgozókat.


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzés

2018. március 22. és 23. között a Pécsi Tudományegyetem kötelező szakmacsoportos továbbképzést szervez „Új irányelvek a csecsemő- és gyermekápolásban” címmel egészségügyi szakdolgozók részére.


Tovább >>
Fizessen elő változatlan áron a Nővér folyóiratra és szerezzen akár 52 továbbképzési pontot!

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy a Nővér szakfolyóirat 2017. évi lapszámai minősítésre kerültek, mely szabadon választható továbbképzési pontként elszámolható.


Tovább >>
Média megjelenések Veszprém megyében
Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2018-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!