meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2018. szeptember - október

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Mint arról korábbi hírlevelünkben tájékoztattuk a MESZK az egészségügyi hivatást népszerűsítő országos kampányt indított el. A VELED MÁSOKÉRT című, a YouTube-on látható kampányfilm szeptember eleje óta már közel 40.000-es nézettséget mutat.  A film bemutatásának időpontját az iskolai év kezdetére időzítettük azzal a céllal, hogy a 2018/2019-es tanévben a most még iskolapadban ülő, a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, a következő generációnak megmutassuk a szakdolgozói munka felemelő pillanatait. 

Kampányunk második fázisát a MESZK Országos Szakmai Versenyének keretében október 12-én indítottuk el további hét – egyenként két perces – rövid riportfilm nyilvános bemutatásával. A riportokban a rövidfilm öt főszereplője, valamint két új szakember, egy gyermekápoló és egy védőnő vall hivatásáról, pályájáról.

Október 19-én megjelenő havi hírlevelünkben mutatjuk be kampányunk harmadik fázisának legújabb termékét a HIVATÁSUNK magazinunk különszámát, a PÁLYAVÁLASZTÁS 2019-et. A közösségi felületeken túl papír alapú kiadvánnyal is szeretnénk elsősorban a szülők és az általános iskolai tanárok ismereteit bővíteni az egészségügyi szakképzési lehetőségekről. E kiadvány elektronikus változata pedig a fiataloknak szól, melynek megyei sajátossággal bővített formája is hamarosan elérhető lesz.

Vegyen Ön is részt kampányunkban! Ossza meg az információkat a pályaválasztás előtt álló fiatallal és szüleivel!

Még továbbra is keressük a legtöbb szakdolgozót adó családot! Ha Ön is ismer olyan kollégát, akinek családja számos szakdolgozót ad a magyar egészségügynek, akkor bíztassa a pályázatban való részvételre.

Idén immár kilencedik alkalommal szerveztük meg országos szinten az egészségügyi szakdolgozók szakmai versenyét. Egy éven keresztül a „Hivatásunk Mesterei” címet a Budapesti csapat viselheti!

Hírlevelünkben közelgő rendezvényinkről, és további pályázati lehetőségekről, kedvezményekről adunk tájékoztatást.

Jó olvasást, hasznos időtöltést kívánok!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Újabb kampányfilmek a szakdolgozói pálya népszerűsítéséért

Már elérhetőek a MESZK riportfilmjei, melyek 2018. október 12-én, a kamara IX. Országos Szakmai Vetélkedőjének keretein belül hoztunk nyilvánosságra. Az eredeti kampányfilm öt főszereplője, valamint két új szakember vall hivatásáról, pályájáról és hívja a fiatalokat az egészségügy területére.

Tovább >>
Pályaválasztás 2019

Megjelent a Hivatásunk Magazin különszáma, mely a pályaválasztás előtt álló fiatalokat célozza meg.

Tovább >>
Keressük a legtöbb egészségügyi szakdolgozót adó magyar családot!

A családok éve jegyében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara pályázatot hirdet azon családok elismerésére, akik a legtöbb egészségügyi szakdolgozót biztosítják a magyar egészségügy számára. A pályázat fővédnöke: Prof. Dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere. Pályázati határidő: 2018. október 31.

Tovább >>
Győztek a budapesti ápolók!

2018. október 12-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara immár kilencedik alkalommal rendezte meg az Országos Szakmai Versenyét Budapesten. A neves zsűriből álló szakmai grémium a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet „Békák” csapatát találta a legjobbnak, akik egy éven keresztül viselhetik az „Ápolói hivatás Mestere" címet.

Tovább >>
„Családok Éve a Szociális szférában" III. Országos Konferencia

2018. november 9-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Szociális Szakterület Szakmai Tagozata a Szociális Munka Napja alkalmából rendezvényt szervez. Jelentkezési határidő: 2018. november 5.

Tovább >>
Radiográfus Quiz

2018. november 10-én a MESZK Országos Szervezete  a Képalkotó Szakmai Tagozattal közösen rendezi meg ezen vetélkedőjét, melyre várjuk 4 fős csapatok jelentkezését. Jelentkezési határidő: 2018. október 31.

Tovább >>
Tagozati Nap: Szakdolgozói feladatok az eszméletlen beteg ellátása során

2018. november 23-án a MESZK Országos Szervezete a Szakmai Tagozatok közreműködésével rendezi meg tagozati nap keretein belül ezen konferenciáját. Jelentkezési határidő: 2018. november 18. 

Tovább >>
Felhívás adatfrissítésre

Kérjük kedves kamarai tagtársainkat, hogy végezzék el adatlapjukon az adatfrissítést, melyet a személyes profilba való belépéssel tehetnek meg. Ez különösen fontos az e-továbbképzési kurzusaink elvégzésénél, 2018. július 1-től csak azok számára tudjuk a továbbképzési pontokat érvényesíteni, akiknél az alapnyilvántartási szám helyesen szerepel.

Tovább >>
2018. szeptember-október havi média megjelenések

Média megjelenések 2018. szeptember - október hónapban.

Tovább >>
2018. október hónapban véleményezett anyagok
Tovább >>
2018-ban elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: "Védőoltásokkal kapcsolatos tudnivalók az alapellátásban", valamint a "Diabétesz kezelése, és táplálkozási vonatkozásai".

Tovább >>
Megjelent a Nővér szakfolyóirat 2018. szeptember havi különszáma

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy megjelent a Nővér szakfolyóirat 2018. szeptember havi különszáma, melynek keretein belül a 200 éves Hartmann 200 napos szakdolgozói pályázatra beérkezett pályaművekből szemezgetünk.

Tovább >>
Rendelje meg Ön is a Hivatásunk újságot!

A Hivatásunk magazin olyan, mint egy jó ápoló: hiteles, felkészült, szimpatikus, emberi, szórakoztató, edukatív, megbízható. A Hivatásunk 21 szakterület 100.000 szakdolgozójához szól negyedévente. Legyen mostantól az Ön lapja is!

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2018-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Richter Anna Díj

Egyedülálló díjat alapított a Richter az egészségügy az oktatás és a kutatás területének fejlesztésére, melynek célja az egészségügy az oktatás és a kutatás területén dolgozó nők jobbító ötleteinek megvalósítása. Pályázati határidő: 2018. november 30.

Tovább >>
Táplálkozási és tápláltsági állapot vizsgálat

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet lakossági felmérést készít a 18 éven felüliek körében. A vizsgálatra 2018. szeptember 1. és december 15. között kerül sor országszerte. Kérjük kamarai tagjainkat, hogy támogassák, terjesszék a kezdeményezést.

Tovább >>
Új ösztöndíj segíti az egészségügyi szakmát tanulókat

Havi 40 ezer forint ösztöndíjban részesülhetnek az egészségügyi szakképzést adó középfokú intézmények nappali tagozatos, legalább 3,01 tanulmányi átlagot elérő tanulói. Pályázati időszak:  2018. szeptember 12-től november 15-ig.

Tovább >>
Audiológust keres az Amplifon Kft.

A hallókészülék kereskedelem piacán meghatározó pozícióban lévő, nemzetközi háttérrel működő vállalat, az Amplifon Magyarország Kft. munkatársat keres az alábbi munkakörbe.

Tovább >>
EEKH hírek
Biztosítás Kamarai tagoknak

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a MESZK a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-vel 2018. január 1-jétől feltételek változtatása nélkül jogfolytonos szerződést kötött a tagok baleset- és életbiztosítására.

Tovább >>
Kedvezményes számlanyitás kamarai tagok számára az OTP Banknál

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy létrejött egy megállapodás a MESZK és az OTP Bank Nyrt. között, kedvezményes számlanyitási csomagra. A MESZK kártya felmutatásával bármely OTP Bank fiókban a MESZK Platina Munkáltatói ajánlat kedvezményt igénybe tudják venni. 

Tovább >>
A Szakdolgozói Könyvtársorozat akciós gyógynövényes könyvei

Tájékoztatjuk kedves kamarai tagtársainkat, hogy a szóróanyagon szereplő gyógynövényes könyveket most 30%-kkal olcsóbban vásárolhatják meg a www.springmed.hu honlapon vagy személyesen a  SpringMed Könyvsarokban!

Tovább >>
Készülékkedvezmények Vodafone flottával kizárólag kamarai tagoknak

Válassz kedvezményes készülékeink közül egy összegben vagy 0 Ft kezdőrészlettel, 21 havi kamatmentes részletre, 2 éves határozott idejű szerződéssel, egyedi flotta tarifával, mobil előleggel.

Tovább >>
Bács-Kiskun
Újabb kampányfilmek a szakdolgozói pálya népszerűsítéséért

Már elérhető a MESZK riportfilmjei, melyek 2018. október 12-én, a kamara IX. Országos Szakmai Vetélkedő keretein belül hoztunk nyilvánosságra. Az eredeti kampányfilm öt főszereplője, valamint két új szakember vall hivatásáról, pályájáról és hívja a fiatalokat az egészségügy területére.


Tovább >>
Gyermekápolók XV. Országos Kongresszusa

2018. október 12. és 13. között Kecskeméten került megrendezésre a Gyermekápolók XV. Országos Kongresszusa, melyet a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztálya szervezett a MESZK Bács-Kiskun Megyei Szervezet támogatásával.


Tovább >>
Szűrőkamion Bács-Kiskun megyében november hónapban

2018-ban is tovább folytatódik Magyarország legnagyobb humanitárius átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, 74 szakmai szervezet összefogásával Európai Uniós irányelvek alapján.


Tovább >>
Megjelent a Nővér szakfolyóirat 2018. szeptember havi különszáma

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy megjelent a Nővér szakfolyóirat 2018. szeptember havi különszáma, melynek keretein belül a 200 éves Hartmann 200 napos szakdolgozói pályázatra beérkezett pályaművekből szemezgetünk.


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2018-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!